سید رضا عباسی نیشابوری در گفتوگو با خبرنگار برگزیده های ایران در مشهد اظهارداشت:اخیرا نمونه ای از حشره شبها در اطراف منابع نوری مشاهده شده که باعث نگرانی شهروندان در شهرستانهای مشهد، گلبهار، سرخس، تربت جام، صالح آباد شده اما زندگی این حشرات وابسته به گیاهان است و خطر انسانی ندارند.
وی افزود: این حشرات به نام سنک گیاهی معروف هستند که محل زندگی آنها بر روی گیاهان اکوسیستم طبیعی است و وابسته به گیاهان هستند از طرفی این حشره از آفات گیاهی نیست و در هیچ یک از گیاهان بخش کشاورزی مشاهده نمیشود.
سرپرست اداره کل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی گفت: با توجه به شرایط آب و هوایی سال جاری و بارندگیهای مناسب در طبیعت شرایط تکثیر این حشره فراهم شده و با جمعیت بالا ظاهر شده اند.
عباسی خاطرنشان کرد: با توجه به جمعیت بالای این حشره و مهاجرت آنها به سمت نور در سطح شهرها مشاهده شده است اما نگرانی وجود ندارد چرا که زندگی حشره سنک وابسته به زندگی انسان نیست و هیچ ارتباطی به انسان ندارد و از طرفی ایجاد نیش زدگی نمیکند و انتقال بیماری انجام نمیدهد و کاملا بی خطر است.
وی گفت: شهروندان در اقدام اولیه با نصب توری درب و پنجره و همچنین بستن منافذ و درزهای ورودی برای محل های مسکونی از ورود حشره به داخل منازل جوگیری کنند و به هیچ وجه استفاده از سموم تا اطلاع ثانونی توصیه نمیشود.
به گزارش خبرنگار برگزیده های ایران؛ چند روزی است که در تعدادی از شهرستانهای خراسان رضوی شاهد حضور بیش از اندازه حشره “سِنَک” برگ خوار پنبه، که نوعی آفت مزارع و باغ های کشاورزیست در منازل و امکان مختلف شهری هستیم اما این آفت گیاهی با آغاز فعالیت مزارع پنبه، یونجه و البته علفهای هرز مشاهده میشود،به دلیل اینکه سال گذشته زمستان سردی نداشتیم و با توجه به بارشهای بهاری و پدیده افزایش گرمای این آفت به شدت افزایش یافته است.
این حشره و آفت، گیاهی بوده و اصولا هیچ خطری برای انسان ندارد و فقط در محیط زیست منطقه به شکل همه گیر و طغیان کرده دیده میشود ،که میتواند آزار دهنده باشد. این حشره نور دوست و کانون فعالیت مشخصی ندارد و در همه اماکن و محیهای شهری که نور باشد، پراکنده شده است، از این رو توصیه میشود. تنها راهکار قعطی دفع این آفت سرد شدن هواست که امید میرود با فرارسیدن شهریور ماه و سردی هوا این آفت از زندگی مردم برچیده شود.
/۲۸۲