به گزارش خبرنگار فرهنگیخبرگزاری برگزیده های ایران، اگر این روزها گذرتان به برخی معابر و خیابانهای شهر تهران افتاده باشد، احتمالا با تیغههای علامت منقش به نقوش عاشورایی مواجه شدهاید. این تیغهها محصول تلاش هنرمندان حاضر در رویداد «نشان عاشقی» و «کاتبان سوگ» است که امسال برای دومین بار توسط شهرداری تهران برگزار میشود.
در این رویداد هنری، ۸۰ هنرمند رشتههای خوشنویسی، طراحی و نقاشیخط به مناسبت فرا رسیدن ماه محرم، موسم سوگواری بر سید و سالار شهیدان، حضرت اباعبدالله الحسین(ع) در خانه اتحادیه گرد هم آمدند تا تیغههای علامت را که راویان آشنای ماه محرماند، به نقوش عاشورایی مزین کنند.
بهزاد حقگویی یکی از هنرمندان حوزه خوشنویسی و کالیگرافی است کهاز استان تهران در رویداد «نشان عاشقی» و «کاتبان سوگ» حضور یافته است. او دومین سال است که در این رویداد هنری آئینی شرکت میکند و امسال یک اثر را مهیای حضور در این رویداد هنری ساخته است. اثر حقگویی نمایانگر ترکیببند عاشورایی معروف محتشم کاشانی و مطلع آن، یعنی «باز این چه شورش است که در خلق عالم» است.
این هنرمند درباره سطح کیفی آثار به اجرا درآمده توسط هنرمندان حاضر در این رویداد میگوید: سطح کیفی و فنی آثار هنری ارائهشده در این دوره خیلی خوب است و پیوند هنرمندانهای از مضامین عاشورایی با هنرهای تجسمی را شاهد هستیم که در سطح شهر تهران به نمایش درآمده است.
او افزود: در این دوره داوریها نسبت به سال گذشته سختتر شده و این امر باعث شده است که آثار هنری مناسب و کیفیتری را نسبت به دوره پیش، شاهد باشیم.
حقگویی درباره شیوه اجرای اثر خود گفت: با توجه به اینکه باید کارمان را در فرم تیغه علامت اجرا میکردیم، لازم بود فرم خاصی را به اثر بدهیم و دستکم از دو الی سه رنگ متفاوت استفاده کنیم تا حس خاصی را به مخاطب القا کند. از سوی دیگر نخواستم سلیقه هنری خود را چندان در کارم دخیل کنم؛ چراکه این هنر، هنری اجتماعی مردمی محسوب شده و ممکن است یک کودک پنجساله هم در معرض تماشای آن قرار گیرد. بنابراین در لحظه خلق اثر به آن کودک پنجساله هم هم فکر کردم و کوشیدم خروجی نهایی کار، به گونهای باشد که برای او هم مفهوم و رسا باشد.
این هنرمند در بخش پایانی اظهارات خود بیان کرد: از آنجا که در جامعه با اقشار، سلایق و ادراکات گوناگونی نسبت به آثار هنری مواجه هستیم، از اینرو تلاش کردم اثرم جنبه همگانی پیدا کند و درک آن برای عموم افراد جامعه آسان باشد.
/