سیامک آزادی در گفتگو با خبرنگار برگزیده کرمانشاه، اظهار کرد: پارک علم و فناوری کرمانشاه با توجه به مأموریتی که در توسعه فناوری و نوآوری استان بر عهده دارد در طول ۲ دهه اخیر از ۷۵۰ واحد فناور و شرکت دانشبنیان در حوزههای مختلف حمایت کرده است.
وی افزود: در این راستا تمامی خدماتی که این واحدها برای تجاری سازی محصول خود نیاز دارند را در اختیارشان قرار داده است.
رئیس پارک علم و فناوری کرمانشاه تصریح کرد: در حوزههای اولویت دار استان به تجاری سازی، شکلگیری و پایداری شرکتهایی در حوزه صنایع شیمیایی، کشاورزی، فناوری اطلاعات و ارتباطات و خدمات کمک شده است.
وی گفت: یکی از اتفاقات ویژه از سال ۱۴۰۰ در اکوسیستم فناوری و نوآوری استان کرمانشاه، بهرهبرداری از برج فناوری استان است که در حال حاضر به عنوان یکی از بزرگترین برجهای فناوری کشور ظرفیت ۱۱۰ واحد فناور و دانشبنیان را دارد.
این مقام مسئول بیان کرد: یکی از مهمترین نقشهایی که راهاندازی برج فناوری استان در توسعه اکوسیستم فناوری و نوآوری دارد ارتباط مستمر بین تمامی بازیگران این زیست بوم است.
وی ادامه داد: شرکتهای دانشبنیان و فناور در کنار سایر بازیگران مانند کارگزاران فناوری، دفاتر انتقال فناوری، صنایع بزرگ که در قالب واحدهایی در برج مستقر هستند و سایر اجزا ارتباط مستمر و تنگاتنگ در حوزههای تخصصی با هم دارند.
آزادی عنوان کرد: در حال حاضر مجموعه پارک علم و فناوری از ۳۲۸ واحد فناور که بیش از ۸۰ واحد در حال حاضر دانشبنیان هستند حمایت به عمل میآورد و توانسته گستره فعالیتهای خود را در سراسر استان کرمانشاه توسعه دهد.
وی خاطرنشان کرد: یکی از قابلیتهای ویژه ای که شرکتهای دانشبنیان و فناور در کشور ایجاد کردند تولید محصولاتی است که برای نخستین بار در کشور در حال تولید است.
رئیس پارک علم و فناوری کرمانشاه بیان کرد: در این حوزه در مجموعه محصولات این شرکتها حداقل ۲۰ محصول وجود دارد که این شرکتها تنها تولید کننده هستند و این محصولات با بالاترین سطح کیفی ارائه میشوند و بخشی از نیاز کشور را پوشش داده و بازارهای خوبی را در کشورهای همسایه به دست آوردند.
وی عنوان کرد: مجموعه پارک علم و فناوری با توجه به رسالت خود به دنبال این است یک حلقه ارتباطی مناسب بین دانشگاه و صنعت باشد و فارغالتحصیلان مستعدی که در حوزههای مختلف در استان وجود دارند را به نوعی برای عضویت در این اکوسیستم و همکاری با یکدیگر راهنمایی کند.
آزادی افزود: این اقدامات در نهایت به توسعه اقتصاد دانشبنیان استان نائل میشود و ظرفیتها و توانمندیهایی که در استان کرمانشاه وجود دارد این نوید را میدهند که در سالهای آینده رشد و پیشرفت چشمگیری را برای شرکتهای دانشبنیان و فناور استان کرمانشاه شاهد خواهیم بود.
وی اضافه کرد: در حال حاضر به کمک شرکتهایی که در ابتدا در پارک در قالب ایده شکل گرفته و اکنون یک شرکت پایدار با کسب و کار و بهرهمند از بازارهای خارجی هستند دست به ایجاد و راهاندازی ساختارهای فناوری زدیم.
آزادی تشریح کرد: به این ترتیب شرکتها به توسعه این اکوسیستم کمک کرده و با پارک علم و فناوری مشارکت میکنند که مراکز نوآوری مانند مرکز نوآوری تجهیزات کشاورزی شتاب دهنده صنایع شیمیایی و مرکز نوآوری معماری و سایر مراکز از جمله آنها هستند.
وی تأکید کرد: امید است با تکیه بر بخش خصوصی و توانمندی که اساسا محور توسعه در حوزه اقتصاد دانشبنیان است آنچه که در استان کرمانشاه به عنوان ظرفیت وجود دارد را به یک موقعیت بالفعل در حوزه اقتصادی تبدیل کنیم.
۴۶