دریافت ۶ MB
Crispr-Cas۹ ابر انسان می سازد؟
ویرایش ژن یک تکنیک قدرتمند است. چندین راه مختلف برای ویرایش ژن ها وجود دارد ولی مشهورترین آن یعنی “Crispr-Cas۹” به طور تصادفی هنگامی که دانشمندان چگونگی مبارزه باکتری ضد عفونت های ویروسی را مطالعه می کردند، کشف شد.
روش ویرایش ژن که “Crispr-Cas۹” نام دارد، مثل گزینه “جست و جو” و “جایگزینی” در برنامه “Word” عمل می کند. در این روش محققان تغییرات دقیقی را روی کدهای DNA ژن هدف اعمال می کنند. آنها از این ابزار استفاده می کنند تا یک تک حرف اطلاعات ژنتیکی را تغییر دهند، ژنی را حذف کنند، یا یک ژن معیوب را با کپی سالم آن جایگزین کنند.
چالش چین با دانشمند آزاد شده!
آزادی هی ژیانکوی دوباره به چالش برای دولت چین بدل شده است. طوری که چین قوانینی بی سابقه را برای تغییرات ژنتیکی به تصویب می رساند. ژیانکوی که هنوز کسی نمی داند تحقیقاتش را روی چند کودک انجام داده و سرنوشت این کودکان چه شده ، بلافاصله پس از آزادی ادعا کرد دوقلوهایش صحیح و سالم به ۵ سالگی رسیده اند. این درحالی است که رسانه ها بارها نوشتند او اقلا این تغییرات را روی کودک دیگری انجام داده که در زمان بازداشتش هنوز به دنیا نیامده بود و اگر زایمان به درستی اتفاق افتاده باشد حالا حدود سه سال دارد.
ژیانکوی بلافاصله پس از آزادی قصد داشت تحقیقاتش را از سر بگیرد که باسد محکم روبرو شد.او قصد داشت با راه اندازی یک کلینیک در هنگ کنگ، و با استفاده از ویرایش واصلاح ژن، درباره اختلال عضلانی ارثی نادری به نام دیستروفی عضلانی دوشن(DMD) تحقیقاتی را از سر بگیرد تا بتواند درمانی برای کودکان مبتلا به این اختلال پیدا کند. ولی هنگ کنگ زیر بار این خواسته نرفت ومقامات مهاجرت اعلام کردند که ویزای او را پس از اینکه متوجه شدند سابقه کیفری دارد لغو کرده اند.
ترس جهانی از یک پایان نامشخص
چین البته برای بستن مسیر تحقیقات ژیانکوی قوانینی سخت گیرانه وضع کرده است. قوانین جدید، حفره هایی قانونی را که دکتر هه میتوانست به راحتی آنها را دور بزند تا از مقرراتی که قبلاً فقط برای آزمایشات روی انسان در بیمارستان ها(به عنوان مثال برای آزمایشات روی داروها) اعمال میشد، را خواهد گرفت. این مقررات جدید شامل تمامی آزمایشات مؤسسات تحقیقاتی و هر چیزی که به انسان مربوط میشود، از جمله کار بر روی بافتها، اندامها و سلولهای جنینی است. روشی که مانع تغییرات ژنتیکی انسان بدون طی کردن کدهای اخلاقی شود.
اما این ترسی است که دانشمندان تمام دنیا نسبت به محققان چینی دارند . برگزارکننده اجلاس بینالمللی ویرایش ژنوم، پروفسور رابین لوول بج نگران آن است که هنوز پنهان کاری بسیار زیادی در تحقیقات چینیها وجود داشته باشد: «من درک می کنم که چرا چین میخواهد در فناوریها پیشرو باشد، اما بعضی پژوهش ها نیاز به توجه ویژه دارند و اصلاح ژن یکی از آنهاست. من نگران هستم که آنها هنوز متوجه اهمیت این موضوع نشده باشند.»
دغدغه ای که در پاسخ به آن دکتر یانگین پنگ از آکادمی علوم چین در همان اجلاس گفت :«دولت، قوانین و مقررات مربوط به ویرایش و اصلاح ژن را “تسریع” کرده است. چین به طور قابل توجهی قوانین و مقررات خود را محدود کرده است. تغییرات دائمی و موروثی در ژن ممنوع هستند. حکومت رویکرد محتاطی را در این زمینه اتخاذ کرده که منطبق با قوانین ما و قوانین بین المللی است.»
۴۱۴۱