Categories: اجتماعی

دستورالعمل بهداشتی توزیع نذورات در محرم و صفر اعلام شد + جزئیات

دستورالعمل بهداشتی توزیع نذورات در محرم و صفر اعلام شد + جزئیات

– اخبار اجتماعی –

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برگزیده های ایران، حسین فرشیدی؛ معاون بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نامه‌ای به روسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی خدمات بهداشتی و درمانی سراسر کشور دستورالعمل‌های بهداشت محیط در ایام سوگواری سرور شهیدان حضرت ابا عبداالله الحسین(ع) و محرم و صفر امسال را ابلاغ کرد.

در این دستورالعمل بر نظارت بر رعایت موازین بهداشت فردی و محیطی در مساجد، تکایا و هیئت‌ها و موکب‌ها به‌ویژه نظارت بر تهیه و توزیع نذورات در مراسم عزاداری برای پیشگیری از بروز بیماری‌های مرتبط با آب و غذا به‌ویژه بیماری‌های عفونی روده‌ای تاکید شده است.

ویژه‌برنامه‌های حرم مطهر رضوی در دهه اول محرم‌

دستورالعمل‌های بهداشتی برای توزیع نذورات در ایام محرم و صفر

دستورالعمل‌های بهداشتی برای توزیع نذورات در ایام محرم و صفر به شرح زیر است:

در صورت پخت و پز بایستی هرگونه پخت و پز در مکان‌هایی با شرایط بهداشتی صورت پذیرد.

تمامافراد درگیر در توزیع آب و غذا باید دارای کارت بهداشت باشند و رعایت بهداشت فردی در هنگام ارائه خدمت ضروری است.

مواد خام مصرفی باید سالم و بهداشتی باشد و توصیه می‌گردد از مواد غذایی دارای بسته‌بندی مورد تایید وزارت بهداشت استفاده شود.

از فراورده‌های خام دامی با کشتار مجاز و یا بسته‌بندی شده که مورد تایید وزارت متبوع و سازمان دامپزشکی است استفاده شود.

ذبح و قربانی در جلوی هیئت انجام نشود.

از نمک‌های بسته‌بندی ید دار تصفیه شده دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو در تهیه و پخت غذاء برنج استفاده شود.

در تهیه غذا از روغن‌های دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو با ترانس پایین استفاده شود.

از ظروف مناسب در آشپزی استفاده شود.

از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی خودداری گردد. در صورت الزام به نگهداری بیشتر از دو ساعت، باید مواد غذایی پخته در زیر ۴ درجه سانتی‌گراد یا در بالای ۶۳ درجه سانتی گراد روی شمعک گاز نگهداری شود تا درجه حرارت ماده غذایی به زیر ۶۳ درجه نرسد.

از بسته‌بندی غذا بیش از دو ساعت قبل از مصرف خودداری شود.

از نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل یخچال و یا سردخانه خودداری شود.

از آب آشامیدنی سالم استفاده گردد.

در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای توزیع مواد غذایی گرم از ظروف یکبار مصرف مناسب دارای مجوز از غذا و دارو استفاده شود. 

استفاده از ظروف یکبار مصرف فاقد مجوز و مشخصات و همچنین ظروف پلی استایرنی (ظروف پلاستیکی شفاف و نازک) در توزیع نوشیدنی گرم و غذای پخته شده خودداری گردد.

برای دیدن متن کامل دستورالعمل‌های بهداشت محیط ایام محرم و صفر سال جاری اینجا کلیک کنید.

/

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

راهنمای حرفه‌ای برای رزرو بلیط در فصل‌های شلوغ سفر

سفر می‌تواند تاثیرات مثبتی بر کاهش استرس و فشارهای روانی داشته باشد، روابط اجتماعی را…

1 ماه ago

بهترین زمان برای سفر به شهرهای جنوبی کشور!

جنوب ایران، با زیبایی‌های منحصربه‌فردش، همیشه یکی از محبوب‌ترین مقاصد گردشگری در میان علاقه‌مندان به…

2 ماه ago

چرا گیربکس چینی؟ بررسی مزایا و معایب نسبت به برندهای دیگر

گیربکس‌های چینی به دلیل قیمت پایین، دسترسی آسان و تنوع بالا مورد توجه قرار گرفته‌اند…

3 ماه ago

لیستی از هتل های محبوب سنگاپور از نگاه بوکینگ

شاید برای شما جالب باشد که بدانید سنگاپور جزو کشور هایی می‌ باشد که با…

3 ماه ago

فرق میسلار واتر و تونر

پاک نکردن آرایش، میتونه آسب های متعددی به پوستت بزنه، اولین و مهم ترین آسیب…

4 ماه ago

نیکزاد: تأثیر ۶۰ درصدی معدل در کنکور مطالبه متخصصان بود

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تأثیرگذاری ۶۰ درصد معدل در کنکور، درخواست و مطالبه…

4 ماه ago