به گزارش خبرنگاری خبرگزاری برگزیده های ایران، عبدالامیر الاسدی دانشیار دانشکده علوم سیاسی عراق در هماندیشی بینالمللی اربعین و تمدن نوین اسلامی که به همت معاونت پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی به صورت حضوری و مجازی برگزار شد، گفت: راهپیمایی اربعین اساس کار ظالمان و منافقین را به لرزه در آورده است. این راهپیمایی تحت یک شعار واحد با حضور افرادی با ادیان و اقوام مختلف انجام میشود و اخیراً هم یک مذهب جدید به عنوان دین ابراهیمی جدید صورت گرفته تا حرکت عظیم اربعین را بپوشاند. اما اینکه این دین ابراهیمی چیست و از کجا آمده و چه کسانی ترویج میکنند، باید بدانیم که توسط آمریکا و غرب پایهریزی شده است. هم دین و هم سیاست را دارد تا بتواند در مقابل اربعین قرار گیرد.
دانشیار دانشکده علوم سیاسی عراق اضافه کرد: این دیدگاه نسبت به حضرت ابراهیم صورت میگیرد و عادیسازی روابط با اسرائیل را مطرح میکند و غربی که سیاست را از دین جدا میدانست، الان فهمیده که در دین چیزی وجود دارد که میتواند خیلی تاثیرگذار باشد. در این راستا متخصصان زیادی را از خاورمیانه دعوت کردند تا بتوانند این دین ابراهیمی را پایهریزی کنند و با همین عنوان و با یک زیارتی به نام زیارت «بابا» در شهر اور که محل تولد حضرت ابراهیم (ع) است شروع کردند.
وی در این باره ادامه داد: هدفشان این است که جمع زیادی از ادیان مختلف را دعوت کنند. پروژه از نیل تا فرات را مطرح کردند و با شعار دین ابراهیم واحد، فعالیت خود را آغاز کردهاند و قدس را پایتخت جمیع ادیان قرار دادهاند تا با این کار نظر تمام ادیان را جمع کنند.
رسانهها در تقویت بعد معنوی اربعین تلاش کنند
فوزی التربیه عضو هیئت علمی دانشگاه مستنصریه عراق در ایام حج ارتباط بین تمدنها برقرار بوده و در اربعین هم ما مشاهده میکنیم که ارتباط بین تمدنها برقرار است و در مقابل تمدن ابراهیمی که در بین کشورها رایج است، این تمدن زیارت اربعینی را میبینیم.
وی ادامه داد: ما در اربعین شاهد فرهنگهای مختلفی هستیم و اربعین حسینی سبب تحول جهانی شده و احیای شعارهای کربلا به خوبی انجام میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه مستنصریه عراق با اشاره به بعد اجتماعی اربعین گفت: بعد اجتماعی این رویداد الهی را علاوه بر بعد معنوی باید تقویت کنیم و این کار با رسانههای مختلف قابل انجام است و رسانهها در زمینه معرفی ظرفیتهای اربعین و همچنین کمک به ارتقای بعد معنوی نقش مهمی میتوانند داشته باشند.
اربعین یکی از قدرتمندترین ابزارهای سیاسی جهان است
سید عباس قندیل استاد روابط بین الملل دانشگاه قائد اعظم اسلام آباد پاکستان در ادامه این نشست گفت: دوسال قبل که راهپیمایی اربعین را آغاز کردم، ناگهان خود را در جمع زوار اربعین با هدف سید الشهدا (ع) احساس میکردم و بعد خود را در بین یک دهکده جهانی اسلامی مشاهده میکردم و زواری را میدیدم که از جای جای جهان آمده بودند.
وی ادامه داد: اربعین به یکی از قدرتمندترین ابزارهای سیاسی جهانی تبدیل شده و رویدادی است که با محوریت سید الشهدا همه ساله جمعیتی بین ۲۰ تا ۲۵ میلیون نفر در آن شرکت میکنند.
استاد روابط بین الملل دانشگاه قائد اعظم اسلام آباد پاکستان گفت: اربعین این پرسش را مطرح میکند که این حسین کیست و چرا بعد از ۱۴۰۰ سال این حسین زنده است به طوری که رویداد اربعین امروزه توجه جهانیان را به عنوان یک رویداد عظیم اسلامی به سمت حسین (ع) میبرد؟
تمدن نوین اسلامی سبب شده دانشمندان جان به اربعین بپردازند
وی ادامه داد: چند سال گذشته متفکرین بیش از پیش متوجه این رویداد شدند و نتیجه به صورت تمدنی نوین در حال ظاهر شدن است و در خیلی از کشورها جهانیان را متحیر کرده و چالشها و فرصتهای جدیدی را برای گسترش فرهنگ اسلامی ایجاد کرده است. تمدن نوین اسلامی باعث شده دانشمندان جهان در ابعاد مختلفی بیش از پیش به اربعین بپردازند.
انتهایپیام/