دولت آینده حضور زنان در پستهای اندیشهای را ارتقا دهد
دولت آینده حضور زنان در پستهای اندیشهای را ارتقا دهد
مریم حاج عبدالباقی، فعال قرآنی، در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری برگزیده های ایران، با تأکید بر لزوم مشارکت در انتخابات اظهار داشت: بهترین دلیل برای اینکه چیزی را اثبات کنیم این است که آن چیز واقع شود؛ ادلّ دلیل علی امکان شیئ وقوعه. مثلا میخواهیم بگوییم خورشید هست، روز میآید و این مسأله ثابت میشود. ما هم میخواهیم بگوییم جمهوری اسلامی سازوکاری را فراهم کرده که مردمسالاری کنار اسلام خودش را نشان دهد. اگر مردم به طیف متنوع افرادی که در طول این سالها در انتخاباتها رأی آوردهاند نگاه کنند میبینند که آنها هیچ کدامشان مثل هم نبودند و هرکدام دیدگاهها و تیم خودشان را داشتند، پس این اتفاق رخ داده است.
مردمسالاری در نظام ما در راستای آموزه قرآن است
حاج عبدالباقی با بیان اینکه ذات اسلام مردمسالاری است، تصریح کرد: در قرآن چند بار گفته شده که تو نمیتوانی مردم را اجبار کنی؛ لا اِکْراه فِی الدّینِ. این مسأله در ذات عقیده ما است و جمهوری اسلامی با وجود این که ما درحال جنگ نرم هستیم پای مردمسالاری مانده است. یعنی درست است که جنگ نظامی مستقیما در میان نیست ولی میبینید که دشمن چه کارهایی انجام میدهد و ما باید در مقابل با او برخورد کنیم. در این شرایط چنین آزادیهایی سبب میشود در روند انقلاب فراز و نشیب بوجود بیاید. ولی ما هزینه چنین چیزی را پرداخت کردهایم و اجازه دادیم مردم راحت بیایند و به هرکس که میخواهند رأی بدهند.
این فعال قرآنی با بیان اینکه جمهوری اسلامی کارستان کرده و توانسته درحالیکه ما تحریم بودیم و آمریکا در دشمنی با ما هیچ کوتاهی نکرده در شاخصهای پیشرفت جایگاه خوبی به دست آورد، ابراز عقیده کرد: من نمیگویم عالی هستیم اما خوبیم. اینها دارد به چشم دیده میشود. ایران در حال حاضر در دنیا سرافراز است چون زیر بار ذلت استکبار جهانی نرفته است. حالا با توجه به این صحبتها تحمل تحریم درست است آسان نیست ولی غیرقابل تحمل نیست. ما یک مقدار هزینه میدهیم اما در ازای آن پیشوای مقاومت در مقابل نظم جهنمی جهان هستیم که معیارش فقط زورگویی مستکبران و حاکمیت سرمایهداران است.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به فرمایش امام خمینی (ره) که در آستانه پیروزی انقلاب در بهشت زهراسلاماللهعلیها خطاب به ارتشیها فرمودند ارتش ما میخواهیم تو آقا باشی، تو میخواهی نوکر باشی، گفت: اکنون هم حرف همین هست. جمهوری اسلامی ما را آقا میخواهد ما میخواهیم ذلیل باشیم؟ ما میخواهیم هرآنچه که آنها دیکته کردند بگوییم چشم؟
او با اشاره به توفیقات نظام در سالهای اخیر اظهار داشت: من نمیگویم نمره جمهوری اسلامی ۲۰ است، نمیگویم ما اشتباه نکردیم اما اولا اشتباهات برای طیفهای مختلف بوده و اینطور نیست که همه اشتباهات را پای یک نفر بنویسیم. دوما باید این اشتباهات را در کنار خوبیها و نقاط قوت بگذاریم. اگر اینطور نگاه کنیم میبینیم که در مجموع اتفاق خوبی افتاده است.
عبدالباقی نتیجه گرفت: بی انصافی است که با صندوق رأی قهر کنیم. جمهوری اسلامی میتواند بگوید قهر کردید، مهم نیست. ما که کارمان را میکنیم. شهید رییسی با حدود ۴۱ درصد آرا کارش را شروع کرد. پس این قهر باعث نشد جمهوری اسلامی از اهدافش بازبماند اما حیف است، رای دادن هم حق شماست و هم تکلیف. اگر از بُعد تکلیفش بگذرید و انجام ندهید، با بُعد حق آن چه میکنید؟ خودتان را از حقی که دارید محروم میکنید؟ حیف نیست؟ شما میتوانید از بین کاندیداها شخصی که به عقایدتان نزدیکتر است انتخاب کنید. اتفاقا الان شاید به نفع جمهوری اسلامی باشد که شما قهر باشید، پس چرا اصرار میکند که بیایید رای بدهید؟ باور کنید آزادی را.
این فعال قرآنی با اشاره به انتخابات مردمی در کشور تصریح کرد: چند بار ما باید این را تجربه کنیم که نماینده مردم انتخاب میشود تا باورمان شود؟! آقای رییسی با آقای روحانی یک مکتب را داشتند؟ یک سلیقه را در اداره کشور داشتند؟ پس چرا نام دو فرد با تفکرات متفاوت به فاصله دو انتخابات ریاست جمهوری از دل صندوقهای رأی بیرون آمد؟
او ادامه داد: در انتخابات مجلس هم قضیه بر همین منوال است و دائم شاهد این کش و قوسها را هستیم. اینبار کسانی در انتخابات مجلس رأی آوردند که دور قبل مجلس در این حد از اکثریت نبودند. پس باید این مسأله را باور کنیم که جمهوری اسلامی ممکن است دعوت کند، ممکن است تشویق کند ولی سازوکار رأیگیری در کشور امکان تقلب را به زیر صفر میرساند.
چگونه فرد اصلح را انتخاب کنیم؟
این فعال قرآنی در خصوص انتخاب کاندیدای اصلح و ویژگیهای او گفت: مقام معظم رهبیر در این باره فرمودند اصلح کسی است که از فرصتها بهترین استفاده را کند. شهید سلیمانی هم میگفت فرصتی که در بحرانها و در فشارها هست شاید در موقعیت عادی و راحتی وجود نداشته باشد.
عبدالباقی با بیان اینکه کشور ما ثروتمند است و از نظر ژئوپلتیک و جغرافیای سیاسی انگار سر راه دنیا قرار گرفتیم، اظهار داشت: نیروی انسانی جوان هم در اختیار ماست. فرد اصلح کسی است که بتواند از این امکانات و فرصتها استفاده کند. اگر تنبل، خمود، بی تخصص و بی توجه باشیم تمام اینها از بین میرود. مثلا ببینید ما چقدر معادن داریم که در طول تاریخ معطل و بلااستفاده مانده است. خاک یک ثروت است چقدر از آن استفاده کردیم؟! انرژی خورشیدی، انرژی باد و… همه فرصتهایی است که در اختیار ماست.
او خاطرنشان کرد:اصلح کسی که به اینها به چشم تخصصی نگاه کند، دربارهاش فکر کرده باشد، برنامه داشته باشد و از آنها استفاده ببرد. دیکته بی غلط، دیکته نانوشته است. من نمیگویم به رئیسجمهوری رأی دهید که ایدهآل است و هیچ اشتباهی نمیکند ولی رییسجمهور باید جوان و پرانگیزه باشد، برای همه مسائل فکر کرده و برنامه داشته باشد.
در مسائل زنان از رویکرد امام و رهبری تبعیت کنیم
مطالبه از رئیسجمهور آینده ایران در حوزه بانوان و اقدامات در زمینه پیشرفت فردی و اجتماعی زنان، سؤال دیگری بود حاج عبدالباقی بهعنوان یکی از بانوان فرهیخته کشور به آن اینگونه پاسخ داد: نگاه امام خمینی به زنان متعالی بود. ایشان زن را انسانساز میدیدند.
این فعال قرآنی ادامه داد: قرآن دو آیه در سوره احزاب دارد آیه ۳۳ و آیه ۳۴. در آیه ۳۳ میفرماید زن تبرج و خودنمایی شهوانی نداشته باشد. در آیه ۳۴ میفرماید که درس بخواند و ارتقای فرهنگی پیدا کند. یعنی به قیمت حیا و حجاب زن را از نظر فرهنگی، علمی و معرفتی عقب مانده نگه نمیدارد. یعنی یک زن قرآنی پابهپای اینکه مواظب حیا و حجاب و عدم تبرج خود است و سعی میکند یک مسلمان تمام عیار باشد، معرفت فرهنگی علمی و دینیاش هم زیاد میکند. این نگاه در جمهوری اسلامی پیاده شد و زنان خودشان را ثابت کردند.
عبدالباقی با بیان اینکه اگر یک نفر فضای زنانه قبل از انقلاب را با فضای زنانه بعد از انقلاب مقایسه کند اصلا از نظر شدت پیشرفت قابل مقایسه نیست، اظهار داشت: زن بعد از انقلاب به کمک نگاه ولی فقیه ثابت کرد میشود بهترین استاد باشیم بدون تبرج، میشود بهترین هنرپیشه باشیم بدون تبرج، میشود بهترین ورزشکار باشیم بدون تبرج. یعنی هم پیشرفتهای ورزشی، اقتصادی، علمی، فرهنگی داشته باشیم هم کاملا عفیفانه رفتار کنیم. اما با وجود این متأسفانه برخی مسئولین ما به زنان کم لطفی کردند.
او با اعتقاد به اینکه بانوان ما در خیلی از ابعاد از حیث تحصیلات و واجد شرایط بودن در سطح بالایی قرار دارند اما در مسئولیتها و پستها خیلی هنوز در قلت هستند، خاطرنشان کرد: باید حضور زنها در مجلسمان چندین برابر چیزی که هست باشد. من مخصوصا مجلس را نام بردم و از دولت نگفتم چون دولت کار اجرایی است و وقت زن را نسبت به خانواده میگیرد اما مجلس کار فکری است و میشود با خانواده کاملا گره بخورد و همراهی داشته باشد حتی میشود امکان حضور مجازی را برای زنان فراهم کرد. ما زنان عقده مسئولیت و پست و مقام نداریم اما از بیلطفی و کملطفی هم خوشمان نمیآید.
این چهره فعال در حوزه زنان ابراز عقیده کرد: به نظرم اگر نگاه امام خمینی و مقام معظم رهبری به بانوان نبود، بعضی از این مسئولین کم لطفیشان به زن بیشتر آنچه امروز با آن مواجهیم بود. ببینید نگاه اسلامی انسانمدارانه به زن در طول این ۴۰ سال زن را به کجا رساند؟ پس مقاومت در مقابل این نگاه نداشته باشیم و بگذاریم زن به حق خود برسد و او را جدی بگیریم. من مطالبهام از رییس جمهور آینده این است که در نگاه به زن، نه در شعار بلکه در عمل مثل امام خمینی (ره) باشد.
/