به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری برگزیده های ایران، رقابتهای تکواندو نونهالان و نوجوانان کیوروگی و پومسه قهرمانی آسیا از ۱۱ تا ۱۸ شهریورماه در بیروت لبنان برگزار میشود. این روزها آیندهسازان تکواندو ایران در حال آمادهسازی برای قدرتنمایی در این مسابقات هستند، اما تا امروز نمونه تست دوپینگی از ملیپوشان ردههای سنی پایه گرفته نشده است.
موضوعی که البته در شرایط طبیعی شاید انجام شدن آن نیاز نبود، اما در شرایط فعلی و با توجه به مثبت اعلام شدن تست دوپینگ دو ملیپوش بزرگسالان کشورمان پیش از مسابقات جهانی باکو ایجاد نگرانی میکند.
فرزاد شارکی قائم مقام دبیر کل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (ایران نادو) در خصوص انجام نمونه تست دوپینگ از ملیپوشان ردههای سنی پایه به خبرنگار ورزشی خبرگزاری برگزیده های ایران گفت: تستی از ملیپوشان پایه تکواندو گرفته نشده و اطلاعی در این خصوص نداشتیم. اگر با ما هماهنگی انجام میشد به احتمال زیاد تست میگرفتیم.
وی در پاسخ به این سؤال که با توجه به احتمال تعلیق کشورها پس از مثبت شدن سه تست دوپینگ در یک سال، این نگرانی نباید برای مسئولان فدراسیون وجود داشته باشد تا احتیاط بیشتری کنند، گفت: سه نمونه تست مثبت برای فدراسیون جهانی است و هر مسابقهای که زیر نظر فدراسیون جهانی این رشته باشد شامل این قانون میشود. اگر خدایی نکرده تست مثبتی در مسابقات زیر نظر فدراسیون جهانی تکواندو وجود داشته باشد، تستهای قبلی نیز حساب خواهد شد. مثبت شدن تستهای داخلی حساب نخواهد شد، اما اگر تست توسط فدراسیون جهانی مثبت شود، احتمالاً دو تست قبلی نیز محاسبه میشود.
با توجه به حساسیت شرایط، این سؤال ایجاد میشود که چرا مسئولان فدراسیون درخواستی برای گرفتن تست دوپینگ نداشتند؟ این در حالی است که با توجه به سن و سال ملیپوشان ردههای سنی پایه خطر استفاده از داروهای ممنوعه به صورت سهوی از سوی آنها بیشتر است و تکواندوی ایران در گذشته نیز این اتفاق ناخوشایند را تجربه کرده است. در زمان مدیریت گذشته فدراسیون و در مسابقات نونهالان جهان ۲۰۱۷ که در مصر برگزار شد، تست دوپینگ یکی از ملیپوشان کشورمان که موفق به کسب مدال شده بود، مثبت شد و آن مقطع انتقادات بسیاری را به عملکرد مسئولان وقت وارد کرد.
هنوز جامعه ورزش صحبتهای عجیب مسئولان فدراسیون پس از مثبت شدن تست دانیال بزرگی و رضا کلهر را فراموش نکرده که به جای پذیرش مسئولیت از وقوع توطئهای بزرگ و نفوذ به آشپزخانه فدراسیون خبر میدادند. در آن مقطع مسئولان فدراسیون تکواندو حتی پا را فراتر گذاشتند و پیشبینی افزایش این تعداد تا ۲۰ تا ۲۵ تکواندوکار را میکردند. خیلی زود با منفی شدن تستهای انجام شده توسط نادو توهم توطئه هم از بین رفت ولی با این وجود هیچ وقت به صورت رسمی در خصوص ادعاهای عجیب خود توضیحاتی ندادند و مسئولیت خود در نابودی آینده دو تکواندوکار توانای کشورمان را نپذیرفتند.
این نگرانی البته فقط مخصوص تیمهای پایه نیست و در خصوص تیم ملی بزرگسالان کشورمان که قرار است در مسابقات گرندپری و بازیهای آسیای شرکت کنند نیز وجود دارد، اما خوشبختانه شنیده شد مسئولان فدراسیون پزشکی ورزشی با هماهنگی از تمامی ورزشکاران اعزامی به هانگژو تست گرفتهاند تا در این زمینه نگرانیها از بین برود.
/