مریم زادقاسمی، مسئول امور بانوان بنیاد هدایت، در گفتگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری برگزیده های ایران پیرامون انتخابات مرحله دوم چهاردهمین دوره ریاستجمهوری، در پاسخ به این سؤال که برای آن عده از افراد که در دور اول انتخابات شرکت نکردهاند، چه دلایلی را ذکر میکنید که در دور دوم مشارکت داشته باشند، گفت: شرکت در انتخابات علاوه بر اینکه از نگاه ما یک تکلیف است حق هم هست، خیلی مهم است. ما باید بدانیم در نظامی زندگی میکنیم که این نظام به مردمسالاری دینی و اینکه مردم باید در آینده جامعه خودشان نقش داشته و تصمیم گیرنده باشند، اعتقاد دارد.
حضور حداکثری، پشتوانه قدرت رئیس جمهور آینده است
فعال حوزه زنان تصریح کرد: در چنین نظامی این فرصت و امکان به مردم داده شده تا در انتخاب کسی که قرار است چهار سال مدیریت جامعه را برعهده بگیرد، مشارکت کنند.
او ادامه داد: اینکه این فرد منتخب چه نگاهی نسبت به مسائل کلان جامعه دارد، چه سیاستی را برای حل مشکلات جامعه در پیش میگیرد، در مورد عزت مردم، استقلال ملی، اقتصاد و سفرههای مردم چه نظری داشته باشد، براساس انتخاب ماست. اگر ما در انتخاب فردی که قرار است مدیریت کشور را به عهده بگیرد، مشارکت نکنیم بعدا نمیتوانیم گلایه کنیم که چرا رییس جمهور این مشکلات را دارد اما اگر ما مشارکت داشته باشیم بعدا با قدرت بیشتری میتوانیم از منتخب ملت ایران مطالبه کنیم و او نیز موظف به پاسخگویی است.
قاسمی با تأکید بر لزوم پشتوانه مردمی رئیس جمهور اظهار داشت: هر اندازه این فرد منتخب با پشتوانه مردمی بیشتری انتخاب شود بالطبع تلاش بیشتری خواهد کرد تا بتواند وظایف خودش را به درستی انجام دهد. پس مهمترین چیزی که مردم باید به آن توجه کنند این است که این حق را نادیده نگیرند و این فرصت را ازدست ندهند و در انتخاب رییس جمهور مشارکت کنند.
این فعال حوزه زنان در پاسخ به این سؤال که اگر عنوان شود فردی که قرار است بر مسند ریاستجمهوری بنشیند از قبل انتخاب شده و شرکت ما در انتخابات تأثیری نخواهد داشت، شما چه پاسخی به این مطلب خواهید داشت؟ اظهار داشت: اگر به انتخابات سالهای گذشته توجه کنید میبینید این حرف هیچ سندیتی ندارد و این مردم بودند که انتخاب کردند چه کسی مدیر کشور شود.
او تصریح کرد: جریانی که قدرت در دستش بود، دارای یک جریان فکری بود اما دولت بعدی که به دست مردم انتخاب شد جریان فکری دیگری داشت. یعنی اگر قدرتی که سرکار بود میخواست قدرت شبیه خودش را سر کار بیاورد در انتخابات تأثیر میگذاشت، اما این اتفاق نیفتاد و شاید نتایج انتخاب در برخی از دورانها برخلاف آن چیزی بود که مسئولین و قدرتمندان جامعه توقع داشتند که این نشاندهنده انتخابات سالم در کشور ماست.
قاسمی درباره دلیل دیگر مردمی بودن انتخابات گفت: هیئت اجرایی انتخابات موظف هستند که انتخابات را با استانداردهای لازم در کشور برگزار کنند. همچنین از طرف شورای نگهبان نمایندگانی داریم که ناظر بر انتخابات هستند. همه کاندیداها نیز میتوانند نمایندگانی بر سر صندوقهای رأی داشته باشند. حتی مردم و معتمدین محلات هم این امکان را دارند که بر شمارش آراء نظارت داشته باشند.
او چنین نتیجهگیری کرد: با این همه نظارت که از طرف مردم و از طرف کاندیداها داریم بیشک همان فردی انتخاب میشود که نامش از اکثریت آراء صندوقها بیرون میآید. پس اینکه بخواهیم بگوییم انتخابات ما انتخابات تشریفاتی است و کسی دیگر تصمیم میگیرد خلاف واقع است.
قامی یادآوری کرد: اگر بین مدل انتخاباتی ایران با بقیه کشورها بررسی و مقایسهای صورت گیرد، برایمان محرز میشود که انتخابات ایران مطابق قوانین جمهوری اسلامی ایران است و مردم تعیین کننده در انتخابات هستند.
کاندیدای اصلح، کشور را معطل نظر بیگانگان نمیکند
فعال حوزه زنان بر ضرورت انتخاب کاندایدای اصلح تأکید کرد و گفت: کسی که در انتخابات شرکت میکند مهمترین دلیلش این است که میخواهد از بین کاندیداها فردی را انتخاب کند که از همه کاملتر، دقیقتر و بیشتر به فکر مردم است. حالا به فکر مردم بودن و به فکر کشور بودن یعنی چه؟ یعنی دقیقا بداند جنس مشکلات مردم چیست؟ چگونه باید حل شود و شبانهروز برای حل این مشکلات تلاش کند.
او تصریح کرد: ما در طول این سالها دولتهایی داشتیم که سرنوشت مردم را به آن چیزی که از بیرون به ما دیکته میشود، خارج ازمرزهای جغرافیایی ایران، خارج از توان و استعدادهای داخلی خودمان گره زده بودند و اینقدر معطل این مسئله شدند که بسیاری از سرمایههای کشور ما از بین رفت. اینکه دوباره ما کسی را انتخاب کنیم که عزت ملی، اقتدار مردم ایران، سفرههای مردم و اقتصاد کشور برایش مهم باشد و برای حل این مشکلات شبانهروز نشناسد و کشور ایران را به جایی برساند که حقش است، این را میشود کاملا بررسی کرد.
قاسمی خاطرنشان کرد: باید دید کاندیداهای این دوره ریاستجمهوری به چه کسانی متصل هستند؟ در گذشته چه رویهای داشتند؟ آیا عزت و اقتدار مردم و کشور برایشان مهم بوده است یا خیر؟ برای اقتصاد ایران چه قدمهایی تا به حال برداشتهاند؟ آیا وقتی سرکار بودند شبانهروز برای مردم تلاش میکردند یا خیر؟ آیا وقتی قدرت در دست آنها بود سرمایههای مردم در بازار سرمایه و بورس به باد میرفت یا خیر. آیا از جمله افرادی بودند که یکدفعه صبح جمعه تصمیم میگرفتند بنزین را گران کنند؟
او با اشاره به اینکه دقت در این امور فرد اصلح را برای ما مشخص میکند، گفت: در نظر ما اصلح در جمهوری اسلامی کسی است متدین و انقلابی و معتقد به مبانی و آرمانهای انقلاب باشد. کسی که این ویژگیها را دارد مطمئنا شبانهروز نخواهد شناخت و برای عزت مردم و برای آبادانی کشور تلاش میکند و هویت ایرانی و اسلامی مردم برای او مهم خواهد بود.
عضو دفتر امور بانوان بنیاد هدایت در پاسخ به این سؤال که از کسی که به عنوان منتخب مردم نامش از صندوق آرا بیرون میآید در حوزه بانوان و در ارتباط با پیشرفتهای فردی و اجتماعی آنها چه مطالبهای دارید، گفت: در مورد بانوان کاملترین نگاه متعلق به مقام معظم رهبری است. ایشان معتقدند این طور نیست که در کشور ما ظلم به زن وجود ندارد، زنان در کشور ما هم دچار کمبودهایی هستند و خودشان این کمبودها را بررسی میکنند. میفرمایند کمبودهایی که زنان از آن رنج میبرند کمبودهایی است که مانع بروز تواناییها و شکوفایی استعدادهای زنان میشود. رئیس جمهور آینده باید این مسئله را دقیق مطالعه کند و ببیند چه چیزی مانع از رشد استعدادهای زنان میشود و زنان در این حوزه چه کمبودهایی دارند و بعد از شناسایی ببیند آیا زمینه ظهور این استعدادها در جامعه وجود دارد؟
او با بیان اینکه زنان جامعه ما باید به هویت اسلامی ایرانی خودشان افتخار کنند، اظهار داشت: اگر زنان عالم این هویت بینظیر آنها را ببینند و بشناسند جذب آن خواهند شد. مادری که در خانواده عزت دارد یک مادر ایرانی است. مادری که علاوه بر اینکه در خانواده عزت دارد، تصمیم گیرنده و محور خانواده است و میتواند برای رشد علمی و اجتماعی خود تلاش کند و در اجتماع نقش داشته و اثرگذار باشد.
قاسمی با اشاره به اینکه از این دست زنان ایرانی که خودشان برای رسیدن به جایگاهی که در آن قرار دارند تلاش کردند در کشورمان بسیار داریم، گفت: رهبر معظم انقلاب معتقدند این شرایط برای همه زنان ما مهیا نیست. به نظرم رییس جمهور باید تلاش کند که این شرایط برای تمام زنان ایرانی مهیا شود تا به هویت ایرانی اسلامیشان افتخار کنند و به خاطر خلأ هویتی، اشتباها جای دیگری دنبال آن نگردند.
/