به گزارش برگزیده های ایران از شیراز، غلامحسین شافعی در دیدار با محمدهادی ایمانیه استاندار فارس اظهار داشت: معتقدم مشکلات حوزه اقتصاد ما مسائلی است که خودمان ایجاد کرده و میکنیم و اگر بتوانیم این گرهها و مشکلات داخلی را برطرف کنیم گام موثر و بزرگی در حوزه اقتصاد و شکوفایی کشور برداشته میشود.
وی افزود: باید قبول کنیم که تمرکز قدرت در مرکز کشور و تهران جوابگوی اداره کشور نیست و نگاه استانداران نیز در این زمینه باید از هزینهای به درآمدی تغییر کند.
شافعی با بیان اینکه بارها این موضوع را به دولت نیز منتقل کردهام، تاکید کرد: نیاز است به استانها تفویض اختیار شود تا هر استان بنا به موقعیت خود توسعه را دنبال کند که نگاه استانداران به عنوان والیهای هر استان نیز باید به نگاه درآمدی تغییر کند در غیر این صورت در برنامههای توسعهای به موفقیت نخواهیم رسید.
وی اضافه کرد: در تدوین برنامههای توسعهای کشور اینکه ما در مرکز کشور یک نسخه واحد تهیه و بدون در نظر گرفتن موقعیت و شاخصهای هر منطقه برای آنها ارسال کنیم، پاسخگو نیست زیرا شرایط هر استان با هم متفاوت است بنابراین برنامه توسعهای آنها نیز الزامات خاصی دارد که باید دیده شود.
رئیس اتاق ایران ادامه داد: مسیرهای گذشته پاسخگوی رفع نیازهای فعلی کشور نیست و دولت نیز بر تغییر دیدگاهها در کشور تاکید دارد.
شافعی عنوان داشت: باید برنامه توسعهای به استانها واگذار شود و سر جمع این برنامهها در مرکز تجمیع و بر آن اساس برنامه توسعهای کشور تدوین شود که اگر در توسعه کشور در این مسیر حرکت نکنیم گرفتار مسائل و معضلات گذشته می شویم.
وی تصریح کرد: با این اقدام ضمن شکوفایی استعدادهای هر منطقه، شاهد درآمدزایی و بهبود وضعیت اقتصاد هر استان نیز بوده که در اقتصاد کشور نیز بسیار تاثیرگذار است.
شافعی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به قانون بهبود فضای کسب و کار افزود: این قانون الزاماتی را در قالب قانون برای بخش خصوصی و دولتی ایجاد کرده است که یکی از موارد آن شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی است که این شورا میتواند راهگشای مشکلات بخش خصوصی باشد.
وی با بیان اینکه در این شورا در مرکز، وزرا و نمایندگان و روسای کمیسیون در مجلس حضور دارند و در استانها نیز به ریاست استانداران برگزار میشود بیان کرد: تلاش میکنیم ضمانت اجرایی شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی در سطح ملی و استانها را افزایش دهیم تا بتوانیم در دولت سیزدهم نیز به واسطه این شورا موانع را تا حد ممکن از پیش روی تولیدکنندگان و بخش خصوصی در استان برداریم.
رئیس اتاق ایران اظهار داشت: امیدواریم این شورا در سطح استان فارس نیز همانند گذشته مستمر و موثر دنبال شود و این درحالی است که در گذشته برخی از مصوبات شورای گفتوگوی استان فارس در سطح کشور نیز تعمیم داده شده است.
شافعی با بیان اینکه تعامل اتاق بازرگانی با بخش دولتی جای امیدواری دارد ادامه داد: اتاق ایران و بخش خصوصی کشور برای انجام کار متفاوت در کنار دولت قرار دارد تا بتوانیم اقدامات موثر و مفیدی در حوزه اقتصاد کشور انجام دهیم.
در ادامه محمد هادی ایمانیه، استاندار فارس نیز بیان داشت: بخش خصوصی و اتاق بازرگانی را همکار اصلی دولت در رفع مشکلات مردم و رونق اقتصادی میدانیم.
محمد هادی ایمانیه با بیان اینکه هیچ راهی جز اتکا به بخش خصوصی برای عبور از مشکلات اقتصادی نداریم اظهار داشت: در شرایطی که ۸۵ درصد از تولید ناخالص استان توسط بخش خصوصی تولید میشود باید توجه بیشتری به این بخش صورت گیرد.
نماینده عالی دولت در استان فارس با اشاره به اینکه برنامه مدیریت ارشد استان جهش اقتصادی است، تصریح کرد: ایستادن، راه رفتن و دویدن در شرایط فعلی پاسخگو نیست و باید با فعالیتهای خود زمینه جهش اقتصادی استان را فراهم کنیم.
وی با بیان اینکه رفع بسیاری از مشکلات اجتماعی و فرهنگی در گرو حل مشکلات معیشتی و اقتصادی جامعه است، ادامه داد: باید شرایطی فراهم شود که هر کس اهل کار و تلاش است بتواند در شغلی مناسب فعالیت کرده و امرار معاش کند.
استاندار فارس با تقدیر از همکاری اتاق بازرگانی با ستاد مدیریت بیماری برای تامین تجهیزات و نیازهای مراکز بهداشتی و درمانی، گفت: امیدواریم در دولت جدید شاهد حداکثر همراهی و هماهنگی اتاق بازرگانی با سیاستهای دولت برای گره گشایی و رونق اقتصادی باشیم.
انتهای پیام/