به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری برگزیده های ایران، سید محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران در سیونهمین اجلاس رؤسای ۱۴ دانشگاه بزرگ کشور که در دانشگاه علم و صنعت ایران و با حضور وزیر علوم، وزیر صمت و رئیس سازمان خصوصیسازی برگزار شد، افزود: انتظار داریم بخشی از املاک و اموال دولت که مولدسازی میشود، در اختیار توسعه علم و فناوری قرار گیرد. برای این منظور به نظر میرسد تشکیل یک کمیته که به صورت ویژه و متمرکز به مولدسازی اموال دانشگاهها و همچنین بهرهمندی دانشگاهها از مولدسازی داراییهای دولت توجه داشته باشد، یک ضرورت است.
رئیس اجلاس رؤسای دانشگاههای بزرگ کشور خاطرنشان کرد: اگر عوائد حاصل از مولدسازی اموالی از وزارتخانهها و دستگاههای مختلف که در کمیته اصلی مولدسازی مطرح میشوند، در اختیار توسعه دانشگاهها قرار گیرند، در واقع یک سرمایهگذاری اساسی برای آیندگان رقم میخورد.
وی با اشاره به اهمیت اجلاسیه چهارده دانشگاه بزرگ کشور، اهداف و مأموریتهای آن را در قالب سه محور اصلی شامل نقش تصمیمسازی برای وزارت علوم و بازوی اجرایی سیاستهای وزارتخانه بویژه سیاستهای جدید و مبتکرانه، تقویت جایگاه نظام آموزش عالی جمهوری اسلامی ایران در عرصه بینالمللی و تجمیع و یکپارچهسازی امکانات دانشگاهها برای حل مسائل کشور و اجتماعیسازی علم در جامعه را مورد توجه قرار داد و به تشریح کارکردهای اجلاسیه پرداخت.
مقیمی در تشریح اهداف اساسی اجلاس رؤسای دانشگاههای بزرگ کشور، گفت: میتوانیم به عنوان بازوی اجرایی سیاستهای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بویژه سیاستهای ابتکاری جدیدی که وزارت علوم پیگیری میکند، نقشی پیشگام ایفا کنیم. اقدام برای اجرای سیاستهای جدید، هم ریسک بالایی دارد و هم امکانات جدیدی میخواهد؛ لذا شاید همه دانشگاهها نتوانند در گام اول به اجرای آنها ورود کنند اما ظرفیت اجلاس رؤسای دانشگاههای بزرگ کشور میتواند به عنوان یک کمیته بسیار قدرتمند، نقش بازوی اجرایی وزارت علوم و تصمیمساز درباره سیاستهای آن را ایفا کند و جنبههای مختلف سیاستگذاری وزارت علوم را تقویت نماید.
وی در بخش دیگر سخنانش با تاکید بر همافزایی و ایجاد ائتلاف بین دانشگاههای عضو این اجلاسیه به منظور ارتقای توان رقابتی در عرصه بینالمللی، گفت: برای تقویت امکاناتمان جهت حضور قویتر در عرصه بینالمللی، ناچار هستیم که دست به ائتلاف بزنیم. اجلاس رؤسای دانشگاههای برتر ایران و روسیه در همین راستا برگزار شد. این ائتلاف را با دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاههای کشور عراق نیز برای فعالیت مشترک دانشگاههای بزرگ کشور داشتهایم.
رئیس دانشگاه تهران افزود: برای بینالمللیسازی دانشگاهها ایدههای زیادی داریم که یکی از آنها تأسیس یک انتشارات بینالمللی معتبر با شراکت دانشگاههای بزرگ کشور و سازمان سمت است تا با ایجاد ظرفیت نشر کتابها، مجلات، مقالات و مستندات علمی به چند زبان زنده دنیا، توان رقابت با ناشرین معتبر بینالمللی را داشته باشد. امیدواریم با ائتلاف دانشگاههای بزرگ کشور بتوانیم نسبت به راهاندازی این انتشارات بینالمللی اقدام کنیم و با استفاده از این قدرت تجمیع شده، تأثیرگذاری بیشتری در عرصه جهانی داشته باشیم.
رئیس اجلاس رؤسای دانشگاههای بزرگ کشور خاطرنشان کرد: از آنجا که برنامه هفتم توسعه کشور در مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است، این بهترین فرصت است تا با حمایت وزارت علوم و کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، برخی احکام قانونی برای حمایت از دیپلماسی علمی و تأمین منابع مالی در بودجههای سالیانه برنامه هفتم توسعه برای تأسیس و اداره این انتشارات بینالمللی در نظر گرفته شود.
مقیمی همچنین با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری و رئیسجمهوری مبنی بر ضرورت قرارگیری علم در خدمت پیشرفت جامعه و حل مشکلات کشور، خاطرنشان کرد: مسائل کشور، مسائل چند لایه، پیچیده و بسیار بزرگ و وسیع است و شاید یک دانشگاه به تنهایی نتواند در زمینه ارائه راه حل، به صورت جامع عمل کند. بنابراین لازم است یک تقسیم کاری بین دانشگاههای بزرگ صورت گیرد تا ضمن کاربردی کردن علوم، راهحلهای مفیدی برای مسائل مختلف کشور ارائه نمائیم و همچنین در مسیر اجتماعی کردن علم نیز گامهایی اساسی برداریم.
مقیمی در بخش دیگر این اجلاس در حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: اجلاسیه رؤسای دانشگاههای بزرگ کشور با چندین سال سابقه فعالیت، برکات زیادی برای نظام آموزش عالی کشور داشته است و در تلاش هستیم به جایگاه این اجلاس، هویت مضاعفی ببخشیم.
وی با درخواست از وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برای کمک به تقویت جایگاه اجلاس رؤسای دانشگاههای بزرگ کشور، افزود: تقویت این مجموعه به خیر و صلاح نظام آموزش عالی کشور است و امیدواریم که روز به روز در راستای اهداف و ماموریتهایی که دنبال میکند، موفقتر باشد.
رئیس دانشگاه تهران تاکید کرد: برنامه هفتم توسعه فرصت مغتنمی است که هویت جدیدی برای اجلاس رؤسای دانشگاههای بزرگ کشور ایجاد کنیم، اساسنامه آن را تقویت نمائیم، نقشهای رسمی به آن بسپاریم و این مجموعه را به اتحادیه دانشگاههای بزرگ ایران ارتقا دهیم و هویتبخشی آن را تقویت کنیم.
سید محمد مقیمی همچنین در واکنش به برخی اظهاراتی که به تازگی از زبان یکی از چهرهها خطاب به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در فضای مجازی منتشر شده است، گفت: چندی پیش در فضای مجازی، سخنانی از یک عزیزی که او را به عنوان یک چهره دغدغهمند میشناسیم منتشر شد که با یک ادبیات بسیار نامناسب و غیر فاخر، وزیر علوم را مورد خطاب قرار داد. این ادبیات به هیچ وجه مورد پذیرش نیست و ایشان حتماً باید عذرخواهی کند و این اقدام خود را جبران نماید.
رئیس اجلاس رؤسای دانشگاههای بزرگ کشور با بیان اینکه وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نماد عزت و قدرت دانشگاهیان است؛ گفت: دکتر زلفیگل به لحاظ جایگاه علمی، اخلاقمداری و تواضع علمی واقعاً شخصیتی ممتاز و منحصر به فرد است و وقتی با ایشان کار میکنیم، احساس رابطه رئیس و مرئوسی نداریم و این اخلاق حسنه ایشان نباید مورد سو استفاده قرار گیرد. بنابراین خدشه به شخصیت علمی و اخلاقی ایشان، خدشه به جایگاه علم و فناوری است و خواهان عذرخواهی از سوی آن استاد محترم هستیم.
/