دریافت ۵ MB
تینا مزدکی: یک خزندهشناس با فیلم گرفتن از لحظه شکار جوندگان توسط مارها به صورت اسلوموشن متوجه شد که نحوه شکار مارها در گونههای مختلف به دو دسته تقسیم میشوند: «strikers» و «lungers». تفاوت بین این دو ریشه در دندانهای آنها دارد.
بیشتر بخوانید:
-
گربهها از ما متنفرند؟
دسته اول یا «strikers»، با سرعت بسیار زیاد دندانهای سوزن مانندی که در فک پایین خود دارند را در بدن طعمه فرو میکنند. سپس با بستن فک یا زهر را به بدن طعمه تزریق میکنند (مارهای سمی) یا با فشار طمعه را از پای در میآورند. مارهای بوآ و مارهای پیتون از آن دسته مارهایی هستند که با این روش طعمه خود را شکار میکنند. دسته دوم مارها «lungers»، آهستهتر ضربه میزنند و دهان خود را به این اندازه باز نمیکنند. در عوض آنها به طور همزمان با هر دو فک طعمه خود را شکار میکنند.
دانشمندان مدتهاست بر روی نیش مارها تحقیق میکنند، اما باقی دندانها تا حد زیادی نادیده گرفته شده بودند. آنها پیش از این تصور میکردند که همه دندانها در گونههای مختلف مارها یکسان هستند و تاثیر خاصی در نحوه شکار آنها ندارند. اما این آزمایشات چیز دیگری را نشان داد، با این که ممکن است دندانهای دیگر مارها، به اندازه دندان نیش آنها توجهها دانشمندان را به خود جلب نکرده باشد اما اکنون اطلاعات بسیاری را در مورد نحوه تکامل و نوع شکار آنها نشان میدهند.
این خزندهشناس با تحقیق و مطالعه بر روی بیش از ده گونه مار متوجه شد که برخی از مارها، مانند مارهای بوآ، دندانهای باریک در فک پایین جلویی خود دارند، در حالی که برخی دیگر مانند شاهمارها، دندانهای محکم و پهنتری دارند. او همچنین از اشعه ایکس برای اسکن فک و دندان تقریباً ۷۰ مار از ۱۳ گونه استفاده کرد. با استفاده از ویدئوی اسلوموشن، از مارهایی که به سمت جوندگان حمله میکنند، فیلم گرفت تا رفتار آنها را تحلیل کند.
مارها با توجه به نوع دندان خود در دو دسته قرار گرفتند، اما چیزی که توجه این محقق را به خود جلب کرد اشکال مختلف دندان در گونههای مختلف مارها نبود بلکه نحوه تاثیر این دندانها بر نوع شکار کردن آنها بود. او در واقع بر این باور بود که عوامل بسیاری میتواند بر روی نحوه شکار مارها تاثیر بگذارد بنابراین انتظار نداشت که پاسخ خود را با مطالعه دندان مارها بیاید. با این حال به گفته این خزندهشناس گونههای خاصتر مارها، مثل آن گونههایی که روی درختان و یا زیر زمین زندگی میکنند ممکن است در هیچ یک از این دو دسته قرار نگیرند.
بیشتر بخوانید:
-
بیش از آنچه فکر میکنید، در ماه آب وجود دارد
-
غلبه بر جاذبه و شناور ماندن با آهنربا
-
موشک کروز سر از روسیه درآورد!/ عکس
منبع: livescience
۵۸۳۲۳