به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری برگزیده های ایران، یک ماه دیگر تا اربعین حسینی(ع) باقی مانده است اما بسیاری از عاشقان سالار شهیدان خود را برای شرکت در راهپیمایی عظیم اربعین آماده میکنند؛ بسیاری از زائران پیادهروی خود را از شانزدهم صفر یعنی ۱۱ شهریور آغاز میکنند اما مسیر این مراسم باشکوه از اول ماه صفر (۲۷ مرداد) پذیرای دلدادگان حسینی است.
مزیت انتخاب روز شانزدهم صفر به بعد، برای پیادهروی همراهی با جمعیت کثیر راهپیمایان و مشاهده شکوه و اتحاد بیبدیل عاشقان حسینی است اما اگر فردی ترجیح میدهد بهدور از شلوغی و ازدحام باشد، روزهای نخست ماه صفر انتخاب بهتری برای او خواهد بود.
مسیر اصلی پیادهروی اربعین، از نجف تا کربلاست، زائرین ایرانی و خارجی نیز معمولاً از نجف تا کربلا را پیاده طی میکنند اما برخی از هیئات مسیر شلمچه تا بصره و بصره تا نجف را هم پیاده طی میکنند، برخی از مردم هم ترجیح میدهند از شهر خود پیاده بهسمت کربلا حرکت کنند.
برای آن که خود را به شروع مسیر پیادهروی برسانید، از درِ بابالساعه حرم امام علی(ع) خارج شوید و مستقیم در کناره خیابان امام زینالعابدین(ع) و یا خیابان امام جعفر صادق(ع) حرکت کنید، خود را به بزرگراه کربلا برسانید و کنار دیگر مشتقان و زائران حسینی به راه خود ادامه دهید.
از نزدیکی حرم که پیادهروی را شروع کنید، از ابتدا تا آخر مسیر ستونهایی شمارهگذاریشده وجود دارد که به آنها «عمود» میگویند؛ از ابتدای نجف تا انتهای شهر ۱۸۲ عمود وجود دارد و از آن پس شماره عمودها دوباره صفر میشود و عمودهای بین نجف تا کربلا آغاز میشوند. فاصله عمودها ۵۰ متر است و شماره آخرین عمود در ورودی کربلا ۱۴۵۲ است، بنابراین در مجموع از حرم امام علی(ع) تا بینالحرمین، ۱۶۵۲ عمود وجود دارد که مسافتی حدود ۸۰ کیلومتر است.
عمودها برای محاسبه مسیر طیشده و آدرس دادن کاربرد زیادی دارند، بهطور مثال برای پیدا کردن یک موکب خاص و یا برای قرار گذاشتن از عمودها استفاده میکنند اما توجه داشته باشید که در فواصل عمود ۱۱۰۰ تا عمود ۱۳۹۰ بهعلت باریک شدن راه عبوری، تعداد موکبها کمتر میشوند، بنابراین طوری برنامهریزی کنید که این فاصله را در شب طی نکنید و برای یافتن محل خواب دچار مشکل نشوید.
/+