سید غلامرضا حسینی رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان ایلام صبح امروز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در ایلام گفت: شکل گیری نسبتا مناسب ساختارهای معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی، جذب نیروی انسانی، تامین فضای فیزیکی و امکانات سخت افزاری و نرم افزاری مورد نیاز منجر به ایجاد روند رو به رشد فعالیتهای فرهنگی به صورت کمی و کیفی در غالب سازمانهای فرهنگی موجود در ساختار معاونت فرهنگی از قبیل انجمنها، کانونها و هیاتهای مذهبی شده است.
وی افزود: در شرایط موجو جوانانی داریم که میتوانند کارهای بزرگی انجام دهند بنابراین باید از این پتانسیل استفاده کنیم موضوعی که کمتر مورد توجه قرار میگیرد، به همین منظور این واحد با همکاری اداره کل ورزش و جوانان استان نسبت به راه اندازی مرکز نوآوری و شتابدهی جوانان با امکانات و تجهیزات مناسب و ساختمان به مساحت ۱۰۰۰ متر مربع اقدام کرده و تاکنون با برگزاری ۳۴ رویداد و جذب ۲۴ واحد فناور توانسته در جذب و شناسایی نخبگان و تجاری سازی ایدهها بسیار موثر باشد.
رئیس جهاد دانشگاهی استان ایلام گفت: پروتئین بار گرانولا( دارای ارزش غذایی مناسب برای ورزشکاران بدون استفاده از مواد شیمیایی)، تولید پک روشن کننده پوست محصول ترکیبی از ۴ نوع گیاه دارویی، تولید شکر رژیمی از استویا، ساخت عینک از پسماند محصولات دامی (انواع شاخ)، راه اندازی سامانه فروش محصولات کشاورزی و تولید کود ارگانیک از جمله مهمترین محصولات واحدهای مستقر در مرکز نوآوری و شتابدهی جوانان استان است.
وی افزود: با توجه به پتانسیلهای بسیار بالای استان در زمینه کشاورزی( بالغ بر ۴۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی) و دامپروری( بالغ بر ۳ میلیون انواع دام سبک و سنگین) این بخش میتواند موتور محرک توسعه اقتصادی استان باشد، که مطابق بررسیهای به عمل آمده تولید بخشهای کشاورزی و دامپروری استان غالبا به صورت سنتی بوده و راندمان پایینی دارند.
حسینی ادامه داد: در این راستا این واحد در نظر دارد با همکاری پژوهشگاه ابن سینا از طریق راه اندازی مرکز اصلاح نژاد دام سنگین( با ظرفیت اشتغال زایی ۵۰ نفر به صورت مستقیم) گامی در جهت افزایش راندمان و ارتقاء ژنتیکی جمعیت دام استان بردارد، در این طرح با استفاده از روش کاشت جنین، ریخته ژنتیکی دام استان با ورود نژادهای لاین خالص مانند: جرزی، سیمنتال، هرفورد و… اصلاح خواهد شد، در این طرح مطابق برآوردهای به عمل آمده سالانه امکان تولید ۱۰۰۰ گوساله اصلاح شده وجود دارد.
وی با بیان اینکه استان ایلام دارای قابلیتهای گسترده در زمینه تامین مواد اولیه و نیروی انسانی است، اما به لحاظ توسعه اقتصادی و اشتغال متناسب با این ظرفیتها حرکت نکرده است، تصریح کرد: مرکز اشتغال و کارآفرینی جهاد دانشگاهی ایلام در راستای توسعه اقتصادی و اشتغال از سال ۱۳۹۶ تاکنون ۶ طرح اشتغال زایی( طرح پایلوت مشاغل خانگی مبتنی بر الگوی نوین، طرح توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار، طرح راهبری شغلی، طرح آموزش و مشاوره شغلی، طرح ملی مشاغل خانگی و طرح هدایت شغلی) با ظرفیت بیش از ۱۰۰۰۰ نفر را در استان به انجام رسانده است.
حسینی افزود: این مرکز در اجرای طرحهای مذکور عمدتاً تمرکز خود را بر توسعه بازار، برند سازی، شبکه سازی و هم افزایی بین دستگاههای متولی امر گذاشته و نتایج قابل قبولی حاصل شده است.
وی گفت: پیشرفت فزاینده تکنولوژی، گسترش ظرفیتها و قابلیتهای دنیای دیجیتال، وجود دانش و تمایل نسل جوان به استفاده از فناوری اطلاعات در اکثر حوزههای کاری و زندگی موجب شده کسب و کارهای مجازی یکی از بهترین زمینههای توسعه کارآفرینی و ایجاد اشتغال پایدار در کشور باشد.
حسینی افزود: بر این اساس در این واحد مرکز «توسعه کسب و کارهای مجازی» با هدف بهبود و توسعه فضای کسب و کار و اشتغال فارغ التحصیلان حوزه IT، افزایش جذب سرمایه گذار و رشد اقتصادی راهاندازی شده است.
وی در تشریح برنامههای در دست اقدام جهاد دانشگاهی ایلام تصریح کرد: راه اندازی مرکز فراوری گیاهان دارویی استان ایلام، طرح ایجاد پارک محلهای در زمین مجاور ساختمان جهاد دانشگاهی با مشارکت شهرداری، ایجاد سوله در مجتمع تحقیقات و فناوری گیاهان دارویی گرمسیری، طرح جامع توسعه جنگلهای بنه و صنایع و فرآوردههای مورد نیاز استان ایلام و راه اندازی مرکز فناوری تولید آزمایشگاهی جنین گاو( نژاد جرزی) از جمله این برنامهها است.
حسینی در پایان گفت: سرآمد شدن در حوزه علمی و فناوری در یک یا دو حوزه(گیاهان دارویی و دامپروری)، حضور فعال در بازار عراق و اقلیم کردستان،توجه به همکاری دستگاههای اجرایی استان برای تقویت توسعه فناوری و اقتصاد دانش بنیان و افزایش همکاری و شبکه سازی فناورانه در سطح بینالمللی(کشور عراق، اقلیم کردستان) از جمله چشم اندازهای این جهاد دانشگاهی استان ایلام است.
انتهای پیام/