به گزارش گروه عبری خبرگزاری برگزیده های ایران، روزنامه یدیعوت آحارانوت در گزارشی در این رابطه فاش کرد، در حال حاضر اختلاف شدیدی بین فرماندهان ارتش اسرائیل در رابطه با نحوه اقدام زمینی به وجود آمده است و در شرایطی که برخی از فرماندهان خواهان حمله سریع و برق آسا برای رسیدن به عمق غزه هستند، برخی دیگر بر این باورند، باید این پیشروی به کندی انجام و بعد از پاکسازی هر منطقه از تونلهای موجود در آن پیشروی به عمق بیشتر انجام شود.
یوسی یهوشع تحلیلگر مسایل نظامی رژیم صهیونیستی در مقالهای به سردرگمی فرماندهان ارتش رژیم صهیونیستی در مورد نحوه تعامل با نوار غزه پرداخت.
به نوشته این تحلیلگر صهیونیست، فرماندهان جنگ در اسرائیل در این واقعیت که این تازه آغاز کار است با یکدیگر توافق دارند اما در مورد آن که چقدر زمان برای تحقق اهداف خود دارند با یکدیگر اختلاف نظر پیدا کردهاند.
برخی از فرماندهان معتقدند که باید به سرعت کار را تمام کرد در حالی که برخی دیگر بر پشروی آرام و کندی در حرکت تاکید دارند تا از این طریق زیر ساختهای حماس به طور کامل از بین برود.
یهوشع همچنین اعتراف کرد، آماده باش در جبهه شمالی هم بعد از سخنرانی (سید حسن) نصر الله همچنان به همان شکل در بالاترین سطح باقی مانده است.
او اعتراف کرد، شاید یک ماه در عمر یک امت زمان زیادی نباشد، اما این ۳۰ روز از ۷ اکتبر تا دیروز برای ما گویی یک دوره ابدی بود، شرایط آنچنان به ما سخت گذشت که حتی نمیتوانیم به یاد آوریم قبل از آن بامداد شنبه ما چه وضعیتی داشتیم و در عین حال حتی نمیتوانیم تجسم کنیم که بعد از این حوادث چه اتفاقی خواهد افتاد و چه شرایطی خواهیم داشت.
با این حال بسیار حایز اهمیت است که بدانیم فرماندهان میدانی چه تصورات و چه نگاهی دارند.
پیش از هر چیز تمامی آنها یک پیام دارند، این اول کار است.
ارتش تاکید میکند که وقت نمیخرد بلکه مجبور است در چارچوب ان شرایط عمل کند، این یک درگیری نیست بلکه جنگی است که با هدف از بین بردن خطری انجام میشود که طی سه دهه گذشته شکل گرفته و بسیار قوی تر از آن چیزی که ما آن را ارزیابی و تصور کرده بودیم.
پس وقتی این خطر توانمندی نظامی بالای دارد، ما قادر به ادامه حیات طبیعی در کنار آن نیستیم. توهم شکل گرفته در کیبوتسها و شهرکهای اطراف نوار غزه دیگر به پایان رسیده است.
نویسنده در بخش دیگری از مقاله خود نوشت: تاکید ارتش بر مقوله نیاز به وقت بیشتر به معنای مطابقت و همسوی نظرات فرماندهان نیست، امروز فرماندهان ارتش به دو دسته تقسیم شده اند، در طرفی کسانی هستند که خواهان پیشروی سریع وهستند و میخواهند در چارچوب برنامههای طراحی شده در اتاقهای عملیات پیش برویم.
اما در سوی دیگر فرماندهان میدانی هستند که تاکید دارند باید رفتاری مغایر داشته باشیم، آنها تاکید میکنند که زمین زیر پای ما در حال جوشیدن است، آنها تاکید دارند پیشروی نباید فقط روی زمین باشد بلکه باید طبقههای زیر زمین را هم پاکسازی کرد.
این فرماندهان میدانی تاکید دارند که از ما خواستهاید که حماس را از بین ببریم، اما این حماس اکنون زیر زمین (در تونل ها) قرار دارد، این همان مکانی است که باید با آن تعامل کنیم نه آنکه از آن عبور نماییم، اگر این کار را نکنیم آنها خارج شده و کار را از سر خواهند گرفت.
این تحلیلگر امور نظامی صهیونیست اعتراف میکند که برتری نسبی اسرائیل فقط در هوا است و نظامیان اسرائیلی در روز زمین به رویارویی با جنگجویان حماس نمیپردازند.
او اعتراف میکند، جنگجویان حماس از داخل تونلها خارج شده و موشکهای ضد زره را به سوی تانکها وزره پوشها شلیک و سپس مجددا به داخل تونلها میروند، ارتش اسرائیل فقط از هوا با آنها درگیر میشود و کمتر پیش آمده است که نظامیان اسرائیلی رو در رو با آنها بجنگند، با این وجود ارتش اسرائیل ضربات سختی را متحمل میشود، او خبر داد دیروز فقط اجازه اعلام کشته شدن چهار نفر به رسانهها داده شد، سه نفر از این کشته از یگان گفعاتی بودند که نوک پیکان جنگ محسوب میشوند.
از سوی دیگر ماکو پایگاه اطلاع رسانی شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی هم در گزارشی در این رابطه اعتراف کرد، اسرائیل در نحوه مدیریت جنگ در نوار غزه دچار سردرگمی شده است.
نیر دفوری تحلیلگر نظامی شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارشی که صبح امروز یکشنبه منتشر شد، اعلام کرد، نوعی سردگمی در رابطه با نحوه مدیریت جنگ علیه غزه در فرماندهی ارتش اسرائیل به وجود آمده است، امروز هیچ کس پاسخ واضحی در مورد بهترین راهی که میتوان از طریق آن به اهداف جنگ دست پیدا کرد در اختیار ندارد.
او نیز تاکید کرد امروز نوعی دوگانگی بین تمایل به پایان سریع برای پایان دادن به تلفات این درگیری از یک سو و پیشروی محتاطانه بازهم برای جلوگیری افزایش تلفات وجود دارد، این در حالی است که پنجره فرصت داده شده به اسرائیل برای کسب مشروعیت انجام اقداماتش در جنگ نیز که روزهای اولیه برایش باز شده بود در حال بسته شدن است.
نیر دفوری در رابطه با این استیصال افزود: اکنون سرویسهای امنیتی اسرائیل هیچ پاسخ مشخص و شفافی در مورد میزان تاثیرگذاری حملات هوایی در رسیدن به اهداف مورد نظر در اختیار ندارند.
وی افزود در سایه این بی اطلاعی اختلاف نظر شدیدی در مورد سرعت پیشروی یگانهای زمین، زمان مورد نیاز برای استقرار و باقی ماندن در عمق غزه و عمقی که باید در آن پیشروی کرد وجود دارد، این در حالی است که پرسش اصلی نحوه حفظ جان نیروهای ارتش اسرائیل و جلوگیری از قرار گرفتن آنها در معرض آتش جنگجویان حماس است.
این در حالی است که به گفته نیر دفوری ارتش اسرائیل هنوز در جستجوی یافتن راه حلی برای مقابله با خطر تونلهای غزه است.
/