به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری برگزیده های ایران، حجت الاسلام مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی نهاد رهبری در دانشگاهها امروز در نشست خبری بیست و ششمین دوره ازدواج دانشجویی که در ساختمان مرکزی این نهاد برگزار شد، درخصوص جزئیات این طرح گفت: ازدواج دانشجویی موضوع مهمی است که مرتبط با خانواده، فرزندآوری و تثبیت نظام است. در حال حاضر بیش از ۳ میلیون جوان در فضای دانشگاهی در حال علم آموزی داریم که در سن ازدواج قرار دارند.
وی ادامه داد: اثری که تشکیل خانواده در استحکام بنیادهای اجتماعی دارد و موضوع جمعیت و اهمیت آن در کشور که مبتنی بر تشکیل ازدواج جوانان و ازدواج به هنگام و آگاهانه است، همگی نشانگر اهمیت موضوع ازدواج در کشور است. این عوامل به نوعی اهمیت ترویج فرهنگ ازدواج در فضایهای عمومی و دانشجویی را نیز نشان میدهد.
رستمی با اشاره به اینکه ازدواج دانشجویی همیشه جز الویتهای نهاد بوده است، گفت: امسال نیز بیست و ششمین طرح همسفر تا بهشت برگزار خواهد شد و ما شاهد حضور جوانان در دورههای آموزشی، فرهنگی و اجتماعی این دوره خواهیم بود.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با تاکید بر اینکه بررسیهای ما نشان میدهد یکی از ماندگارترین ازدواجها، ازدواجهای دانشجویی است، خاطرنشان کرد: در همین دوره همسفر تا بهشت مجموع بانک اطلاعاتی ما در بیست و پنج دوره قبلی یک ذخیره چند صد نفری از زوجینی که از طریق ازدواج دانشجویی ازدواج کرده و موفق بودهاند به ما داده که بسیار ارزشمند است.
وی افزود: یکی از حوزههایی که به آن در مسیر ازدواجهای دانشجویی اهمیت ویژهای میدهیم بحث مانایی و ماندگاری این ازدواجهاست. طبق آمار ثبت احوال کشور و اطلاعات دریافتی از آنجا، مشخص شد ازدواجهای دانشجویی یکی از پایدارترین ازدواجهای کشور بودهاند. طبق این آمار بیش از ۹۴ درصد ازدواجهای دانشجویی که مخاطب برنامههای مشاورهای نهاد بودند در طول ۲۵ دوره گذشته ازدواجهای دانشجویی جز ازدواجهای پایدار بودند.
رستمی تصریح کرد: در توصیههای شورای عالی انقلاب فرهنگی موضوع ازدواج دانشجویی به عنوان یکی از بهترین طرحهای ماندگار معرفی شده است. امسال بیست و ششمین دوره این ازدواج است و از امروز ثبت نام زوجین برای طرح همسفر تا بهشت آغاز خواهد شد. از اول آذر ماه اعزام زوجین به مشهد مقدس و اجرای رسمی دوره را خواهیم داشت. امیدواریم با حمایت مجموعههای مختلف بتوانیم به حداکثر ثبت نامها پاسخ دهیم و محدودیتی برای حضور دانشجویان نداشته باشیم.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها اظهار داشت: طرح زوج مانا از دیگر طرحهای ایجاد شده در ازدواج دانشجویی است و امسال ۱۰۰ زوج نمونه به عنوان زوجینی که خانواده موفقی بودند، معرفی خواهند شد. در طرح امسال ده هزار و ۵۰۰ زوج برای معرفی زوج مانا شرکت کردند که حتما باید در کنشگریهای اجتماعی شرکت میکردند. در نهایت ۱۰۰ نفر انتخاب نهایی شدند که شاخص های انتخاب این افراد مواردی همچون فرزندآوری، کارآفرینی، کنشگری اجتماعی، رتبه علمی زوجین، فعالیتهای قرانی معرفتی و در نهایت ارسال اثار فعالیتهایشان و ایدههای ناب بوده است.
وی در خصوص طرح دردانه نیز گفت: این طرح فقط و فقط معطوف به فرزندآوری زوجین دانشجو است. در این طرح مسائل و نکات مهم در خصوص فاصله مناسب بین فرزندان و والدین مطرح شده است و یکی از رویکردهای ازدواج نهاد رهبری، فرزندآوری در ازدواج دانشجویی است. به همین خاطر با همکاری و صحبتهایی که با بانک صادرات، بانک مهر و بنیاد ۱۵ خرداد داشتیم مقرر شد تا بستههای اهدایی و تسهیلات برای این خانوادهها تحت عنوان طرح دردانه به آنها تعلق گیرد. بیش از ۱۰ هزار ۳۰۰ خانواده حائز شرایط اعلام شدند.
رستمی ادامه داد: یکی دیگر از اتفاقاتی که برای تسهیل ازدواج دانشجویی ایجاد شد، ستاد ازدواج دانشگاهیان بود که مجوز شورای عالی انقلاب فرهنگی را هم دارد. یکی دیگر از طرحهایی که در دانشگاه جز مسئولیت این ستاد قرار گرفت موضوع تسهیل ازدواج است. معمولا در فضای جامعه بحث معرفی جوانان به هم کمتر شده و نهادهای سنتی در این حوزه کمتر شدهاند، به همین خاطر طرح همرسان ایجاد شد تا دختران و پسران شایسته و اماده ازدواج را به یکیدیگر معرفی کند و با در نظر گرفتن تمام ملاحضات این امر صورت می پذیرد.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها گفت: بیش از ۱۱ هزار دانشجو ثبت نام کرده در سامانه همرسان داریم و بعد از ارزیابی هر کدام از ثبت نام کنندگان و صحت سنجی آنان و با بررسی مشاوران افرادی که مناسب هم باشند با مطلع کردن خانواده ها این قضیه را پیش خواهند برد. دانشجویانی که در طرح ازدواج دانشجویی ثبت نام کنند پس از ازدواج از حمایت ۵ ساله دولت برای خدمات مشاوره ای رایگان برخوردار خواهند بود. در حال حاضر این طرح در دو استان سمنان و قم اجرا شده است.
وی در خصوص موضوع ساخت خوابگاه متاهلی نیز گفت: این مقولهای بین چند مجموعه است. در یک مقطع یک نگاه کمی به اسکان وجود داشت و دانشگاهها اولویت را به دانشجویان مجرد دادند. اما در این دولت حمایت جدی از موضوع ازدواج خصوصا خوابگاه متاهلی شده است و این مهم در رویکرد دستگاهها نیز دیده میشود. ایجاد یک نهضت در همه دانشگاهها برای این امر باید محقق شود. همچنین وزارت علوم و وزارت راه و شهرسازی دو نهاد مسئول این ماجرا هستند اما هنوز شاهد اثرات این همکاری نیستیم. اما وزارت بهداشت ساخت ۶۰۰ واحد را شروع کرده و بعضی دانشگاهها هم ساخت را شروع کردند. امسال تعدادی خوابگاه تغییر کاربری داشتند اما افزایش خوابگاه متاهلی نداشتهایم.
/