به گزارش برگزیده های ایران از تبریز، داوود بهبودی ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: بودجه، برنامه پولی دولت برای کشور است که از چه منابعی درآمد کسب و در کجا خرج خواهد شد. سیاستهای پولی، تکالیف دولت، مدیریت نیروی انسانی و … رویکرد دولت را در بودجه مشخص میکند.
وی افزود: بودجه کل اقتصاد کشور نیست ؛ هرچند که فاکتور مهمی است. بهطور مثال بحث تشکیل صندوق سرمایهگذاری کمتر از ۱۰ درصد منابع سرمایهگذاری توسط دولت تامین میشود.
بهبودی تصریح کرد: در سالهای گذشته عدهای برای بودجه خود ردیف باز کرده بودند و نزدیک به یکهزار ردیف بودجه ایجاد شده بود. نظام برنامهریزی ما در سالهای گذشته بخشی بوده و نمیتوان به یکباره آن را تغییر داد اما اگر در سالهای آینده استانها محور باشند اوضاع ساماندهی میشود.
این اقتصاددان ابراز داشت: اگر با شرایط فعلی پیش رویم و روند اتمام پروژهها کند باشد به ۵۰ سال زمان برای اتمام پروژههای فعلی استان نیاز خواهیم داشت. با تورم و قیمتهای فعلی به ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای اتمام پروژههای نیمه تمام استان نیاز است البته به شرطی که تخصیص اعتبارات به صورت کامل و نقد داده شود.
۱۱ هزار میلیارد تومان وصولی مالیات آذربایجانشرقی
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی، یادآور شد: در بودجه سال آینده میزان وصول مالیات استان آذربایجانشرقی نزدیک به ۱۱ هزار میلیارد تومان است که این رقم امسال حدود ۶ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بود.
بهبودی خاطرنشان کرد: بعضا دادههایی در فضای مجازی منتشر میشود که اساسا غلط است؛ مثلا هفته گذشته اعلام شد که بودجه اصفهان سه برابر استان ماست در حالیکه این رقم میزان دریافت مالیات است.
وی ادامه داد: درآمد استان در سال آینده رقم ۱۱ هزار و ۶۲۳ میلیارد تومان خواهد بود که این رقم در سال گذشته ۶ هزار و ۵۲۸ میلیارد تومان بود همچنین نقش مالیاتی استان ۲.۵ درصد از کل کشور خواهد بود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی، میانگین رشد سهم درآمدی استانهای کشور را در سال آینده ۷۶.۸۷ درصد اعلام و تصریح کرد: در لایحه بودجه ۱۴۰۱، سهم استان از درآمدهای کشور با ۷۸.۰۵ درصد رشد نسبت به سال قبل ۲.۵۸ درصد است.
سهم استان از اعتبارات هزینهای و تملک داراییهای سرمایهای
این اقتصاددان سهم استان از اعتبارات هزینهای و تملک داراییهای سرمایهای کشور را به ترتیب ۴.۸ و ۳.۶۶ درصد خواند و اذعان داشت: میزان رشد استان در این اعتبارات به ترتیب ۱۳.۹۱ و ۱۴.۷۵ درصد است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان در مورد افزایش دستمزدها و عدم تثبیت قیمت هم توضیح داد: تثبیت قیمت کار درستی نیست چون تولیدکننده نیاز به افزایش قیمت دارد، تثبیت قیمت ناکارآمدی را بیشتر و سرمایهگذاری را کاهش میدهد و به جای تثبیت قیمت باید، تورم مهار شود.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود ابراز کرد: استان ما از لحاظ جمعیتی در رتبه ششم کشور قرار دارد و از آنجایی که جمعیت بیشتری داریم عددهای بالاتری در سرانه داریم، باید این تحلیل را از ذهن خارج کنیم که سرانه ما کم است، چون تمام استانهایی که سرانه بالاتری از ما دارند به جز تهران از ردیف محرومیت بودجه میگیرند که سرانه آنها بالاتر میشود.
این اقتصاددان افزود: این موضوع هم ربطی به چانهزنی استاندار و یا سازمان مدیریت و برنامهریزی ندارد؛ بلکه به دلیل محرومیت استانها و یا وجود نفت در خوزستان و عسلویه در بوشهر است، تمام استانهایی با جمعیت و شرایط مشابه آذربایجانشرقی همردیف استان ما و حتی در ردههای پایینتری قرار دارند.
وی تاکید کرد: بودجه ما نسبت به سهم جمعیتی بهتر و با وجود اینکه در بخش کشاورزی و خدمات راندمان پایین است و در کلان کشور وضعیت بودجه ما مناسب است.
بهبودی با بیان اینکه تعیینکننده جایگاه استان مگاپروژههایی است که باید برای آن سرمایهگذار جذب کرد، متذکر شد: با بودجههای استانی هیچ استانی پیشرفت نمیکند، ما باید در استان اجماعی ایجاد کنیم که سرمایهگذار را در استان تثبیت کنیم تا از آذربایجانشرقی خارج نشود.
انتهای پیام/۶۰۰۲۶/س