انویدیا میگوید توسعه مدلهای هوش مصنوعی در مقایسه با استخراج رمزارزها استفاده بسیار بهتر و مفیدتری از توان پردازشی سختافزارها محسوب میشود؛ چرا که ارزهای دیجیتال کاربرد مفیدی برای جامعه ندارند، اما هوش مصنوعی میتواند به بهبود وضع زندگی ما کمک کند.
بهگزارش گاردین، «مایکل کیگن»، مدیر ارشد فناوری انویدیا میگوید استفاده از توان پردازشی سختافزارهای این شرکت از جمله برای چتباتهایی مثل ChatGPT میتواند بسیار مفیدتر از استخراج رمزارزها باشد. این شرکت با وجود فروش حجم بالایی از محصولات خود به استخراجکنندگان حوزه کریپتو، هیچوقت با آغوش باز به استقبال این بازار نرفت.
انویدیا حتی در سال ۲۰۲۱ از طریق یک بهروزرسانی نرمافزاری، قابلیتهای سختافزارهای خود را در استخراج رمزارزها محدود کرد تا فعالان این حوزه کمتر بهسراغ خرید کارتهای گرافیک بروند و بازاری که در آن زمان با مشکل تولید روبهرو بود، بتواند پاسخگوی نیاز گیمرها و محققان هوش مصنوعی باشد.
کیگن میگوید تصمیم این شرکت در آن سال منطقی بود، چون ارزش استفاده از این پردازشگرها در استخراج رمزارز چندان قابلتوجه محسوب نمیشد. او ادامه میدهد: «همه کارهای کریپتویی به پردازشهای موازی نیازمند است و [انویدیا] بهترین گزینهها را برای انجام این کارها دارد، بنابراین کاربران صرفاً این سختافزارها را برای همین منظور برنامهریزی میکردند.»
انویدیا از توسعه هوش مصنوعی با محصولاتش استقبال میکند
مدیر ارشد فناوری انویدیا باور دارد که ابزارهای هوش مصنوعی برخلاف رمزارزها ارزشمندند: «با ChatGPT، حالا هر کسی میتواند سیستم و برنامه خود را داشته باشد: کافیست به برنامه بگویید چه کار کند تا آن کار را انجام دهد و حتی اگر کاری که خواستید را انجام نداد، میتوانید به برنامه بگویید ‘چیز متفاوتی میخواهم.’»
کیگن که مؤسس شرکت Mellanox بود و توسط انویدیا خریداری شد، مدعی است: «هرگز باور نداشتم که [کریپتو] اتفاق خوبی را برای بشریت رقم خواهد زد.» این تراشهساز آمریکایی حالا با تراشههای خود به یکی از اجزای کلیدی زیربنای دنیای هوش مصنوعی تبدیل شده است.
کارتهای گرافیک میتوانند با هزینهای بسیار کمتر از پردازندههای مرکزی آموزشهای لازم برای مدلهای هوش مصنوعی را اجرا کنند و شرایط توسعه این فناوری را فراهم آورند. مدیرعامل انویدیا چندی قبل گفته بود که عرضه ChatGPT اثری مثل عرضه آیفون در دنیای موبایل را داشته است.
۵۸۵۸