به گزارش خبرگزاری برگزیده های ایران از اسلامشهر، یکی از مهمترین دستاوردهای شهید آیتالله رئیسی بهعنوان خادم جمهور، احیای کارخانههای نیمه تعطیل و تعطیل بود؛ رئیسجمهور شهید لحظهای برای فعال شدن و احیا کارخانههای نیمه تعطیل و تعطیل درنگ نکرده و مستمراً آن را پیگیری میکردند.
شرکت تولیدی لاستیک البرز معروف به کیان تایر هم از شرکتهایی است که در دولت سیزدهم احیا شد. واگذاری نامناسب این کارخانه به بخش خصوصی در دهه ۷۰، از همان ابتدا مشکلات جدی و بزرگی با خود به همراه آورده و خطوط تولید را به خوابی عمیق فرو بُرده بود.
شهید سید ابراهیم رئیسی در آذرماه ۱۴۰۱ در جریان سفر یک روزه به شهرستان اسلامشهر استان تهران، در حاشیه شورای اداری اسلامشهر با تعدادی از کارگران کارخانه کیان تایر دیدار کرد و در گفتوگویی چهره به چهره، با توضیحات ایشان و مسئولان و کارگران این کارخانه در جریان مسائل و مشکلات کیان تایر از جمله تعیین تکلیف مالکیت و موضوع واگذاری آن قرار گرفت.
شهید جمهور پس از این دیدار چنددقیقهای در جلسه شورای اداری استان تهران که در اسلامشهر برگزار شد، به دغدغه کارگران و مسائل و مشکلات معیشتی آنها اشاره و خطاب به مسئولان و مدیرعامل کیان تایر تأکید کرد که هرچه سریعتر برای پرداخت مطالبات کارگران شرکت اقدام شود تا بتوانند با نشاط و روحیه مضاعف به فعالیت خود ادامه دهند.
.
رئیسجمهور شهید همچنین بر لزوم تخصیص و ارائه تسهیلات به شرکت برای ادامه روند فعالیت آن تا زمان تعیین تکلیف مالکیت و واگذاری آن تأکید کرد.
کارگران این شرکت صنعتی هم در این دیدار مشکلات خود را با رئیسجمهور مطرح و بر پیگیری حل بخشی از مسائل این کارخانه با ورود ستاد احیای بنگاههای اقتصادی و استانداری تهران تأکید و قدردانی کردند.
به گفته نماینده کارگران کیان تایر، تعیین تکلیف نشدن مالکیت این واحد صنعتی، روند ادامه فعالیت آن را با مشکلاتی روبهرو کرده بود. نماینده کارگران در این دیدار این مسئله را نیز گفت که شرکت ظرفیت تولید انواع لاستیکها که از نیازهای استراتژیک کشور است، دارد و برای تداوم روند تولید خود نیازمند حمایت و سرمایهگذاری است تا مشکل ۱۸ساله آن برطرف شود.
اکنون بعد از گذشت ۱۸ ماه کارکنان کارخانه لاستیک کیانتایر میگویند حمایتهای آیتالله رئیسی در دورانهای سخت، موجب شد تا کارخانه همچنان سرپا بماند و به همین واسطه مراسم یادبودی برای رئیسجمهور شهید حضرت آیتالله رئیسی در کارخانه برگزار کردند تا از این طریق از زحمات این خادم ملت تقدیر و تجلیل کنند.
برای اطلاع از روند فعالیتهای انجام شده پس از دستور صریح رئیسجمهور برای احیای کارخانه، در روزهای گذشته به کارخانه کیان تایر مراجعه کردیم تا از نزدیک در جریان پیشرفت کار و وضعیت تولید و کارگران قرار گیریم.
مهرداد شفیعی سرپرست اجرایی کارخانه در گفتوگو با خبرنگار برگزیده های ایران در اسلامشهر با اشاره به اینکه کارخانه کیان تایر دانشگاه صنعت و تولید است، اظهار داشت: کارخانه کیان تایر از سال ۱۳۳۷ توسط شرکت آمریکایی در ایران راهاندازی و در سال ۱۳۸۰ با تغییرات تکنولوژی بنام لاستیک البرز ثبت و در سال ۱۳۸۲ با تصمیمات مسئولین به گروه صنعتی واگذار شد که موجب کاهش تولید و تعطیلی کارخانه در سال ۸۷ شد.
وی افزود: کارخانه بعد از آن تا سال ۹۹ تحت حمایت هیئت حمایت از صنایع قرار گرفت و در این بین سهامدار از سال ۹۱ اعلام ورشکستگی کرد و نهایتاً با حکم دادگاه کارخانه زیر نظر اداره امور تسویه ورشکستگی استان تهران قرار گرفت.
شفیعی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۰ کارخانه عملاً به تعطیلی کشید، تأکید کرد: با تعطیلی و تجمعات و اعتصابات کارگری اداره تسویه سرپرستی اجرایی کارخانه را به بنده واگذار کردند؛ این در شرایطی بود که مواد اولیه کارخانه به اتمام رسیده و مشکلات نقدینگی داشتیم و امکان ورود به بورس وجود نداشت.
سرپرست اجرایی کارخانه گفت: ادامه اعتصابات کارگران مقابل نهاد ریاستجمهوری برگزار شد که نتیجه آن تماس از سوی دفتر نهضت احیای واحدهای اقتصادی زیر نظر دکتر مخبر و برگزاری چندین جلسه و بازدید از کارخانه شد.
وی تصریح کرد: با حضور رئیسجمهور شهید در اسلامشهر و دیدار و گفتوگو ایشان با کارگران و دستوراتی که صادر شد منجر به برگزاری ۲۰ جلسه توسط ستاد تسهیل رفع موانع تولید در نهاد ریاستجمهوری و استانداری و فرمانداری اسلامشهر، مواد اولیه تأمین و تولید به روزانه ۴۰ تن افزایش یافت.
شفیعی با اشاره به اینکه حمایتهای شهید آیتالله رئیسی و پشتیبانی از کارگران خط تولید، پشتوانهای برای احیای کارخانه و رونق تولید و پرداخت معیشت و حق بیمه کارگران شد، افزود: در حال حاضر ۷۵۰ کارگر در کارخانه مشغول فعالیت هستند و امیدواریم دیگر مسئولین هم با حمایت و پشتیبانی از کارگران و زحمتکشان عرصه تولید موجب رونق و افزایش تولیدات داخلی شده و زمینه صادرات محصولات فراهم گردد و هیچ کارگری دیگر دغدغه معیشتی نداشته باشد.
گفتنی است شرکت تولیدی لاستیک البرز معروف به کیان تایر در بخش چهاردانگه اسلامشهر و جاده ترانزیتی تهران – ساوه و در کنار شرکت ایرانخودرو قرار دارد که روزانه ظرفیت اسمی تولید ۶۰ تن انواع لاستیک را دارد.
/