طبق اطلاعات موجود و براساس یکی از آخرین پیمایشهای انجام شده، حدود ۴۳.۵ درصد از مردم از یکی از پیامرسانهای داخلی ۴۲ درصد از تلگرام، ۳۸ درصد از واتساپ و ۳۸ درصد هم از اینستاگرام به صورت مداوم استفاده میکنند.
۶۰ درصد مدعی هستند که دولت نباید به خاطر اغتشاشات و ناآرامیها اینترنت را قطع کند چرا که قطعی اینترنت و ایجاد محدودیت بیش از آنکه آوردهای برایش داشته باشد، به ضرر دولت است.
۶۰ درصد از گروهی که محدودیت اینترنت را به ضرر دولت میدانند بر این باورند که بیشترین ضرر و آسیب این شرایط متوجه اقتصاد و باعث تضعیف کسبوکارهاست و ۱۵ درصد هم این را باعث کاهش حمایت نخبگان و مردم از حاکمیت میدانند.
حدود ۳۵ درصد بر این باورند که محدودیتهای اعمالشده موقتی است و با آرامتر شدن اوضاع، محدودیتها برطرف خواهد شد، درحالیکه بیش از ۴۳ درصد معتقدند هنوز در این مورد جمعبندی و تصمیمگیری نشده است.
تنها ۳۰ درصد کاربران گفتهاند که پیش از ناآرامیهای اخیر از فیلترشکن و پروکسی استفاده میکردهاند اما در حال حاضر بیش از ۶۰ درصد کاربران از فیلترشکن استفاده میکنند. و از این تعداد حدود ۳۰ درصد از فیلترشکنهای پولی -که حدود ۷۰ درصد آنها ماهیانه بین ۵۰ تا ۲۰۰ هزارتومان هزینه میکنند- و ۷۰ درصد از پروکسیها و فیلترشکنهای رایگان خارجی استفاده میکنند.
۷۰ درصد مصاحبه شوندهها با مسدود شدن واتساپ مخالف یا بسیار مخالف بودهاند.
حدود ۴۵ درصد از کاربران اینستاگرام و ۴۰ درصد کاربران واتساپ و ۶۳ درصد از کاربران تلگرام اظهار داشتهاند درصورت مسدودماندن موقت با استفاده از فیلترشکن همچنان به استفاده ادامه میدهند. و به ترتیب تنها ۳۴ و ۴۶ درصد جایگزین کردن پیامرسان داخلی را انتخاب کردهاند.
حدود ۳۴ درصد کاربران اظهار داشتهاند اگر قرار باشد تنها محدودیتهای اعمالشده بر یکی از پلتفرمهای خارجی برداشته شود، انتخاب آنها واتساپ خواهد بود. در درجه بعد، تلگرام ۲۳ درصد و اینستاگرام با حدودا ۲۲ درصد قرار گرفتهاند.
۲۲۷۲۲۷