به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری برگزیده های ایران، جشنواره فیلم حوا در شرایطی دومین روز خود را پشت سر گذاشت که مهمانان بخشبینالملل حضور پررنگی داشتند و کبری خزعلی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی به سینما فرهنگ آمد.
در این بازدید، خزعلی به گفتوگو با دستاندرکاران جشنواره و مهمانان ویژه آن که از فیلمسازان خارجی بودند، پرداخت. بنابر اعلام دبیرخانه جشنواره حوا، بیش از ۲۵ هنرمند بینالمللی در این رویداد حضور دارند. در پایان نیز یک عکس یادگاری با حضور او، مهدیه سادات محور و مهمانان بخش بینالملل گرفته شد.
مهمانان خارجی دعوت شده به جشنواره فیلم حوا به موزه سینما هم رفتند تا با بخشی از تاریخچه سینمای ایران آشنا شوند.
در ادامه برگزاری جلسات نقد و بررسی آثار سینمایی، جلسه نقد و بررسی «عطر آلود» با حضور هادی مقدمدوست و فیلم سینمایی «رمانتیسم عماد و طوبا» با حضور کاوه صباغزاده در سینما فرهنگ برگزار شد.
* نشست «بررسی راهکارهای تقویت نقش و جایگاه زن و خانواده در جامعه»
نشست «بررسی راهکارهای تقویت نقش و جایگاه زن و خانواده در جامعه» برنامه مهم دیگر روز دوم جشنواره بود. ریم الوریمی، مربی و روان درمانگر از کشور تونس، جینا زیردوم از کشور بوسنی و هرزگوین، اکبر نبوی، نویسنده و تحلیگر سینما، حمیده طائب، استاد دانشگاه، عاطفه خادمی، استاد دانشگاه، پژوهشگر حوزه زنان و مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور زنان و فضه سادات حسینی، مجری جلسه برگزار شد.
ریم الوریمی، مربی و روان درمانگر از کشور تونس با اشاره به آیاتی از قرآن کریم گفت: خدا در قرآن به زن و جایگاه او در خانواده تاکید کرده و وظیفهای که برعهده زن قرار داده، ساختن جامعه، حفظ بنیان خانواده و ساخت نسلها است.
وی افزود: زن تمامی معانی زندگی را دربرمیگیرد، او در جایگاه همسر، مادر و خواهر اولین مدرسه تربیت و ستون ساخت نسلهاست. زنان همیشه در همه ادوار سعی کردهاند خود را به عنوان عنصری فعال در جامعه نشان دهند. نقش زن در ساختار جامعه پررنگ است. امروزه در بسیاری از خانوادهها، والدین میخواهند کودکانشان به رویایی که خودشان نتوانستند به آن دست پیدا کنند، برسند و ناخواسته کودک را وارد مسابقه با خودش میکنند تا آن کمبود را برایشان پر کند. برای همین، کودک نمیتواند از کودکی خود به درستی استفاده کند و گاهی منجر به تنبیه میشود؛ سعی و تلاش کودک هم دیده نمیشود.
زن ستون محکمی در جامعه است
در بخش دیگری از این نشست، جینا زیردوم، فعال رسانهای، مستندساز و کارآفرین از کشور بوسنی و هرزگوین گفت: در هیچ یک از کشورها، حتی کشورهایی که ادعای سطح بالایی از دموکراسی دارند، حقوق زنان با مردان برابر نیست. برای من مهم است که صدای ما زنان شنیده شود و خوشحالم در این جمع تعداد قابل توجهی از مردان هم حضور دارند. زن ستون محکمی در جامعه است. زنها میتوانند نقش مهمی در خانواده داشته باشند. خوشحالم در جامعه ایرانی زنان زیادی در دانشگاهها و اجتماع فعال هستند.
وی ادامه داد: زمانی که میخواستم به ایران سفر کنم از من با تعجب میپرسیدند که چرا ایران؟ از زمانی که وارد کشور شما شدم، انرژی خوب و مثبتی دریافت کردم. با مردم و زنان زیادی اینجا روبرو شدم ارتباط خوبی برقرار کردم.
اکبر نبوی نویسنده و تحلیلگر سینما نیز گفت: در جامعه ایرانی، زن دارای جایگاه بلندمرتبه ای است و برخلاف برخی کشورها که جامعه ای مردسالار دارند، مادرسالاری داشتیم و نقش مادر در خانواده بسیار پررنگ بوده است. در ادبیات پهلوانی ایرانی، کتایون در شاهنامه مظهر عقل و عقلانیت است. در حیات معاصر کشورمان نیز نقش زن پررنگ بوده است؛ اگر زنان نبودند انقلاب اسلامی بوجود نمی آمد و زنان نقش اول در پیروزی این انقلاب را دارند.
عاطفه خادمی، استاد دانشگاه، پژوهشگر حوزه زنان و مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد در امور زنان گفت: انقلاب اسلامی امروز در موقعیت خاص قرار گرفته و موقعیت امروز جشنواره را اصالت میدهد. جشنواره فیلم حوا در موقعیت خاصی شکل میگیرد و در مسیر خودش به پیش روندگی رسیده، و آن زمانی است که دشمن بسیج شده تا ندای حق در عالم منتشر نشود. این که چرا حوزه زنان مورد توجه دشمنان اسلام است به نقش بی بدیل زن و خانواده در جامعه اسلامی برمیگردد.
اعلام داوران بخش بینالمللی
با اعلام دبیرخانه جشنواره، داوران آثار کوتاه داستانی در بخش ملی و داوران آثار بلند سینمایی، کوتاه داستانی و مستند در بخش بینالملل معرفی شدند.
براین اساس، محمدعلی باشهآهنگر، مریم پوریامین، امیرعباس ربیعی، امیرحسین عسگری و حسین نمازی مسئولیت داوری فیلمهای کوتاه داستانی راهیافته به بخش ملی جشنواره فیلم حوا را برعهده دارند.
علاوه براین، آزیتا حاجیان، محمدحسین لطیفی، جرج شلهوب، گئورگی ژیتکوف و بائوئینگ شیشی فیلمهای بلند و کوتاه داستانی راهیافته به بخش بینالملل را داوری میکنند. سعید رشتیان، محمدرضا اسلاملو و لی زکینگ بهعنوان اعضای هیأت داوری آثار مستند راهیافته به بخش بینالملل معرفی شدند.
/