خبرگزاری فارس ایلام/ زهرا میرزاکرمی: زلزله مخرب سال ۹۶ سرپل ذهاب گرچه در جایی دیگر بود اما لرزههای آن کماکان برجان مناطقی دور دست خود نمایی میکند. تا چند سال پیش از زلزله سر پل ذهاب روستای طالقانی در شهرستان ملکشاهی واقع در استان ایلام مشکل کمبود آب سالم نداشت. اما پس از این اتفاق، به گفته یکی از اهالی این روستا به علت کمبود آب، نیمی از جمعیت این روستا یعنی بین ۸۰ تا۴۰ خانوار از آنها از روستا مهاجرت کردند.
بعد از زلزله سرپل ذهاب و دو زمینلرزهی پس از آن در استان ایلام، مردم روستای طالقانی احساس کردند طعم آب آشامیدنی آنها تغییر کرده است ! به مرور زمان این طعم غیر قابل تحمل شدیدتر شد و در محل ریزش آب از سرچشمه، رد گوگرد به صورت یک لایه زرد رنگ نمایان شد و آب روستا به کلی گوگردی شد؛ به نحوی که قابلیت آشامیدنی خود را از دست داد.
شرایط زندگی در روستا سخت شده است/ مردم مهاجرت میکنند
مردم روستا از طریق دهیاری مشکل را با مسئولین شهرستان ملکشاهی در میان گذاشتند اما گویا از آن زمان مسوولین وقت اصلاح آب را نداشته است. به همین خاطر مردم مجبور شدند در این ۵ سال با استفاده از وسیله نقلیه شخصی خود برای گذران زندگی از روستاهای اطراف با دبه و مخزن آب را به روستا منتقل کنند.
محمد یکی از ساکنان روستای طالقانی میگوید: شرایط واقعا برای زندگی سخت شده است. چه کسی میتواند چند سال از آب سالم محروم بماند و هر روز مجبور باشد به دنبال آب از این روستا به آن روستا برود؟
یکی دیگر از اهالی این روستا میگفت: خیلیها به خاطر وضعیت آب روستا از اینجا مهاجرت کردند، اگر وضعیت همین گونه ادامه پیدا کند روستا خالی از سکنه خواهد شد.
مرضیه، یکی از خانمهای روستا میگفت: از این شرایط خسته شدهایم.، کسانی که ماشین داشته باشند راحتتر میتوانند آب مورد نیازشان را تهیه کنند، اما مشکل برای کسانی که ماشین ندارند سختتر است.
او شرایط روستا را اینگونه تشریح کرد: هر روز شرایط همین است، باید چشم انتظار آب سالم باشیم. باید هر لحظه مراقب باشیم بچهها از آب لولهکشی نخورند که مبادا مشکل جدیدی به مشکلاتمان اضافه شود.
آبفا ناسالم بودن آب را اعلام نمیکند!
صحرانورد دهیار روستای طالقانی در گفتوگو با خبرنگار فارس نیز در خصوص این مشکل گفت: روستای ما از قدیم مشکل کمبود آب داشت. اما بعد از زلزله سرپل ذهاب آب روستا گوگردی شد و دیگر قابل تحمل نبود، به همین خاطر مردم مجبور هستند آب آشامیدنی مورد نیاز خود را از روستاهای نزدیک به ارکواز تهیه کنند. آبی که در چشمه خود روستا است فقط برای احشام قابل استفاده بوده، چون آب مزه گوگرد میدهد.
وی افزود: شبکهی آب لوله کشی روستا هیچ مشکلی ندارند اما به دلیل گوگردی شدن آب و ناسالم بودن آن قابل استفاده نیست، آب و فاضلاب ناسالم بودن آب و گوگردی شدن آن را اعلام نمیکند اما خود مردم روستا نمونه آب را در آزمایشگاه آزمایش کردهاند و طبق نتیجه به دست آمده درصد گوگرد آب در حدی بالاست که حتی برای احشام هم مضر است!
دهیار روستا در ادامه میگفت که برای حل مشکل به آب و فاضلاب مراجعه کردیم اما به ما گفتند اعتبار لازم را نداریم.
رشیدی روابط عمومی سازمان آب و فاضلاب در گفتوگو با خبرنگار فارس گفت: روستای طالقانی هیچ گونه مشکلی ندارد فقط شبها آب روستا قطع میشود تا در طول شب مخزن آب پر شود و صبح روز بعد دوباره آب باز میشود.آبفا: آب روستا هیچ مشکلی ندارد
وی افزود: ما در این منطقه آب گوگردی نداریم من از طریق مدیر شهرستان وضعیت این روستا را جویا شدهام و به گفته او تنها مشکل این روستا کمبود آب به خاطر خشکسالی و خشک شدن چشمههای آب است.
در کش و قوس تایید و تکذیبها اما برخی از نیروهای جهادی بنیاد علوی با حضور فیزیکی در منطقه به این شک و شبههها ورود کردند تا مشکلات را خاتمه دهند و شرایط آنها را بررسی کردهاند.
پایانی بر تاییدها و تکذیبها/ جهادیها عملا وارد میدان میشوند
به گفتهی میرزایی مدیر بنیاد علوی در شهرستان ملکشاهی، این بنیاد قرار است تا سال آینده مشکل آب آشامیدنی روستای طالقانی را برطرف کند.
وی افزود: با وجود اینکه روستای طالقانی از نظر شبکه آبرسانی و لوله کشی مشکلی ندارد اما متاسفانه آب آشامیدنی این روستا گوگردی شده است و آب شرب آنها ناسالم است.
مدیر بنیاد علوی تصریح کرد: ما از طریق بنیاد مستضعفان سعی داریم مشکلات موجود در رابطه با آب این روستا را حل کنیم، در این راستا طرحی را مصوب کردهایم و تا دو ماه دیگر پروژه انتقال آب سالم از شهرستان ملکشاهی به روستای طالقانی را آغاز میکنیم.
گاهی اوقات بایستی برای کمک به محرومین پا را فراتر از اداره نهاد تا درد مردم را چشید، در این راستا به نظر میرسد اگر عزمی برای حل مشکلات محرومین باشد بایستی شخصا در میدان حاضر شد تا واقعیات را دید و در صدد رفع مشکلات برآمد، همان کاری که جهادیها با تفکر شهدایی همانند هشت سال دفاع مقدس انجام دادند.
انتهای پیام