Categories: سلامت

روش جدیدی برای پیشگیری و درمان بیماری‌های کلیوی

روش جدیدی برای پیشگیری و درمان بیماری‌های کلیوی

شناسایی آنزیم عامل بیماری های کلیوی از آن جهت مهم است که راه را به روی کشف روش‌های جدید پیشگیری و درمان این بیماری شایع و بالقوه کشنده باز می‌کند.

بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، انواع بیماری کلیوی از سیزدهمین علت مرگ و میر به دهمین علت مبدل شده است. در سال ۲۰۱۹، حدود ۱.۳ میلیون نفر بر اثر بیماری کلیوی جان خود را از دست دادند که نسبت به رقم ۸۱۳۰۰۰ نفر در سال ۲۰۰۰ افزایش یافته است. اما این بیماری اگر زود تشخیص داده شده و درمان شود، اغلب به نارسایی کلیه تبدیل نمی شود.

نیکوتین آمید آدنین دی نوکلئوتید یا ان ای دی پلاس، آنزیم یا یک مولکول کمکی است که در هر سلول زنده یافت می شود. این آنزیم علاوه بر تنظیم مسیرهای متابولیک مختلف، در ترمیم DNA و ارتقای عملکرد سلول های ایمنی نیز نقش دارد. بدون وجود این آنزیم سلول های ما قادر به تولید انرژی لازم برای انجام عملکردهای متابولیکی خود نیستند.

سلول‌های لوله‌ای کلیه برای انجام عملکرد خود به انرژی زیادی که توسط میتوکندری تولید می‌شود، بازجذب مواد مغذی ضروری و دفع مواد زائد و سموم نیاز دارند. هنگامی که میتوکندری در آن سلول ها آسیب می بیند، یک پاسخ التهابی شکل می گیرد که می تواند منجر به بیماری کلیوی شود و منجر به تجمع مایعات، الکترولیت ها و مواد زائد در بدن شود.

محققان دانشگاه پنسیلوانیا از متابولومیک (علم مطالعه مولکول های کوچک موجود در خون و ادرار) برای ترسیم تغییرات متابولیت در کلیه های سالم و بیمار موش و انسان استفاده کرده اند. متابولیت ها مولکول های بسیار کوچکی هستند که در طی متابولیسم تولید می شوند. اندازه گیری آنها تصویری از وضعیت سلامتی فرد به دست می دهد. این اولین بار است که از نمونه های انسانی در مطالعات متابولومیک استفاده می شود.

محققان نمونه های کلیه از یک گروه کنترل سالم را در برابر نمونه هایی از بیماران مبتلا به بیماری کلیوی دیابتی یا بیماری کلیوی ناشی از فشار خون بالا (فشار خون بالا) آزمایش کردند. آنها دریافتند که در کلیه های بیمار، سطح NAD+ به طور قابل توجهی کمتر بود. برای بررسی مکانیسم بیماری در زمینه این تفاوت ها، آنها توالی یابی RNA را بر روی نمونه ها انجام دادند.

محققان با یافتن ارتباط بین سطوح NAD+ و ژن میتوکندریایی، به این نتیجه رسیدند که سطوح پایین‌تر NAD+ یکی از ویژگی‌های کلیدی بیماری کلیوی انسان است. محققان امیدوارند این تحقیق بتواند به بهبود مراقبت از بیماران کلیوی در آینده منجر شود تا هنگامی که بیماران دچار تغییرات متابولیت می شوند، بتوانند قبل از بروز اختلالات کلیوی تحت درمان قرار گیرند.

بیشتر بخوانید:

روشی جدید برای جایگزین موفق جراحی چاقی

۳۵۲۳۶

مجله خبری برگزیده های ایران

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

چرا گیربکس چینی؟ بررسی مزایا و معایب نسبت به برندهای دیگر

گیربکس‌های چینی به دلیل قیمت پایین، دسترسی آسان و تنوع بالا مورد توجه قرار گرفته‌اند…

4 هفته ago

لیستی از هتل های محبوب سنگاپور از نگاه بوکینگ

شاید برای شما جالب باشد که بدانید سنگاپور جزو کشور هایی می‌ باشد که با…

1 ماه ago

فرق میسلار واتر و تونر

پاک نکردن آرایش، میتونه آسب های متعددی به پوستت بزنه، اولین و مهم ترین آسیب…

2 ماه ago

نیکزاد: تأثیر ۶۰ درصدی معدل در کنکور مطالبه متخصصان بود

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تأثیرگذاری ۶۰ درصد معدل در کنکور، درخواست و مطالبه…

2 ماه ago

تدارک ویژه رادیو برای سالروز میلاد حضرت امام حسن عسکری (ع)

شبکه‌های مختلف رادیویی در آستانه فرا رسیدن سالروز میلاد حضرت امام حسن عسکری (ع) برنامه‌های…

2 ماه ago

سقوط ۲ پله‌ای تیم ملی فوتسال در رده‌بندی جدید فیفا

تیم‌های ملی فوتسال مردان و بانوان ایران در رده‌بندی جدید فیفا دچار تنزل رتبه شدند.

2 ماه ago