به گزارش برگزیده از البرز؛ روابطعمومی دانشگاه علمی کاربردی عالیفرد؛ در این رویداد شتاب که با حضور هیئتمدیره شرکتهای رکسان و دارا، سایه سمن و مدیا، مدیران عالیرتبه دانشگاه جامع علمی کاربردی استان، جمعی از پیشکسوتان عرصه تولید و بستهبندی صنایع غذایی کشور برگزار شد، ایدهپردازان جوان ایدههای نوآورانه خود در زمینه پخش، فروش و تبلیغات صنایع غذایی را ارائه کرده و در پایان از بین ۱۲ طرح برگزیده به سه ایده برتر جوایزی اهدا شد.
در ابتدای این مراسم دکتر تورج زه فروش، رئیس دانشگاه علمی کاربردی عالیفرد، ضمن اعلام این خبر که از این پس رویدادهای شتاب عالیفرد با یاد و گرامیداشت بنیانگذار دانشگاه علمی کاربردی عالیفرد، زندهیاد «حاج حسین عالیزاد» برگزار خواهد شد، ابراز امیدواری کرد با برگزاری مستمر این رویدادها گامی مثبت در جهت تعالی پژوهش در کشور و حمایت مادی و معنوی از پژوهشگران جوان برداشته شود.
زه فروش «پژوهش» را یکی از اساسیترین نیازهای مهم کشور برای افزایش قدرت و استقلال هر کشوری دانست و گفت: دانشگاه علمی کاربردی عالیفرد و مجموعه معظم سنایچ بر این باور استوار است که امروز نهتنها علمآموزی و مهارتآموزی را باید بیشازپیش سرلوحه کار خود قرار دهیم که لازم است با رویکردی نو به تولید علم و روشهای نوین مهارتآموزی پرداخت. در این راستا بر اساس تدبیر و دوراندیشی هیئتمدیره عالیفرد افقی ۵ساله برای تقویت رویکرد پژوهشی این دانشگاه ترسیم شده که امیدواریم با طی کردن ۳ گام اساسی به این مهم برسیم.
رئیس دانشگاه علمی کاربردی عالیفرد با اعلام این مهم که در چشمانداز ۵ساله این دانشگاه ایجاد پژوهشکده عالیفرد هدفگذاری شده است، تصریح کرد: با توجه به این هدف، در گام اول سعی داریم با فاصله گرفتن از آموزش صرفاً کمّی که آفت امروز علم شده به تقویت کیفی آموزش و پژوهش بپردازیم تا بر اساس این سیاست به رسالت اصلی این دانشگاه که نخبهپروری مهارتی است دست یابیم.
وی این هدف را در سهگام جذب نخبگان و دانشجویان مستعد مهارتی و آموزش منسجم آنان با استفاده از اساتید شرکت سنایچ از طریق برگزاری کارگاههای مهارتی رایگان ولی الزامی (البته با پرداخت دستمزد اساتید)؛ بهرهبردن از ظرفیت عظیم R&D شرکت در دانشگاه و برقراری ارتباط مؤثر دوسویه صنعت و دانشگاه و در گام نهایی طراحی سوپراپلیکیشنی توصیف کرد که بهواسطه آن انقلابی در زمینه ارتباط تنگاتنگ صنعت و دانشگاه رخ خواهد داد که بهزودی و بعد از تصویب نهایی هیئتمدیره جزئیات دقیق این اپلیکیشن اطلاعرسانی خواهد شد.
وی در پایان با بیان اینکه دانشگاه علمی کاربردی عالیفرد دارای گرید ۱ در سطح کشوری است، گفت: همانطور که کارنامه عملکرد ما طی این سالها نشان داده به تبعیت از خطمشی کاری گروه بزرگ سنایچ یا کاری را آغاز نمیکنیم یا آن را به بهترین کیفیت ارائه میدهیم؛ امیدوار هستیم شاهد رشد و بالندگی بیشازپیش این دانشگاه و شرکتهای حامی در عرصه علم، صنعت و فناوری باشیم.
آسیبشناسی هر دوره از رویدادهای شتاب چراغ راهی برای استارتاپهای آینده است
در ادامه این آئین مقصود نصیرزاده، مدیرعامل شرکت پخش سایه سمن، طی سخنانی ضمن تقدیر از برگزارکنندگان این رویداد، با تأکید بر آسیبشناسی این نوع استارتاپها گفت: ضروری است بعد از برگزاری چنین رویدادهایی به کارنامه سالهای قبل نگاه دقیق و کارشناسی داشته باشیم تا اولاً ببینیم سرنوشت ایدههای ارائه شده به کجا رسیده، ابتر و رها شده یا به مراحل خوب تجاریسازی رسیده و چرایی این سرنوشت را نیز برآورد کنیم تا چراغ راهی برای سایر ایدهپردازان باشد. ثانیاً در کنار شرکت سنایچ که حامی مادی و معنوی این رویداد است از سایر سرمایهگذاران نیز برای حضور در این رویدادها دعوت شود؛ چرا که ممکن است ایدهای بسیار خوب و مناسب برای پردازش و تجاریسازی باشد؛ اما در حال حاضر به هر دلیل سنایچ نخواهد یا نتواند روی آن سرمایهگذاری کند؛ ولی سایر برندهای شرکتکننده در این رویداد از آن استقبال کنند که این امر سبب خواهد شد ایدههای خوب ابتر نماند.
وی همچنین پیشنهاد کرد: بهتر است تمامی ایدههای رسیده به دبیرخانه با معیارهای مختلف از فیلتر داوری عبور کند که ایدهها از دیدگاههای مختلف بررسی شود شاید این امر سبب شود ایدههای بهتر و بیشتری به مرحله نهایی برسد؛ البته باید این نکته را نیز لحاظ کرد که ما باید از توجه به کمیت ایدهها بهسوی کیفت آنها عبور کنیم و بیشتر از آنکه درصدد این باشیم که تعداد ایده بیشتری به مرحله داوری برسد، به دنبال ایدههای ناب و خلاقانهای باشیم که با کمی مشورت داوران پتانسیل رشد دارد.
نصیرزاده خطاب به ایدهپردازان حاضر در این رویداد نیز توصیه کرد: بهجای اینکه به دنبال تأیید بقیه باشند به این نکته ظریف توجه کنند که اکثر اوقات وقتی ایدهای با ناسازگاریهایی روبرو است، پیام مهمی در آن مستتر است و اگر با استفاده از تجربیات دیگران اشکالات آن رفع شود مسلماً آینده بهتری خواهد داشت.
مدیرعامل شرکت پخش سایه سمن در پایان با تأکید بر حفظ محیطزیست بهعنوان امانت نسل فردا در دست نسل امروز بیان کرد: شما که در صنعت غذا و بهویژه در صنعت بستهبندی فعال هستید، باید دغدغه زیستمحیطی داشته و به دنبال ایدههایی باشید که دین خود را به طبیعت ادا کنید.
عالیفرد بهعنوان پیشرو در صنایع غذایی ظرفیت تأسیس مرکز استعدادیابی و کاریابی نیروی متخصص را دارد
سخنران بعدی این رویداد یکروزه عبدالله دارایی، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان البرز بود که با محور تشریح حمایتهای قانونی و مشاورهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تولید و اشتغال در همه سطوح و برای همه اقشار جامعه بهویژه کارآفرینان، تولیدکنندگان و پژوهشگران به ایراد سخن پرداخت.
وی با بیان اینکه کار اصلی ما در این وزارتخانه حمایت از شما است، گفت: شرکت سنایچ بهعنوان یکی از قدرتمندترین حامیان ما در زمینه اشتغالزایی بسیاری از دغدغه جامعه کار و اشتغال را یکتنه بر دوش گرفته که جای تقدیر دارد.
وی ادامه داد: بر اساس دستور صریح ریاستجمهوری که به وزارتخانه ابلاغ شده ما موظف هستیم ساماندهی مراکز تولیدی که به دلیل مشکلات متعدد رو به تعطیلی رفته را برطرف و آنها را احیا کنیم. در کنار این امر موظف هستیم با استفاده از تمام ظرفیت و پتانسیل خود از ایدهپردازان و کارآفرینان حمایت مادی و معنوی لازم را داشته باشیم که بر این اساس نهادها، سازمانها و مراکز مختلفی ذیل این وزارتخانه مشغول فعالیت هستند که میتوان به مراکز مشاوره کارآفرینی، مراکز مشاوره در حوزه بیمه، قراردادهای کاری و… اشاره کرد.
دارایی ضمن تأکید بر تقویت منابع انسانی و ارجنهادن به پتانسیل علمی و مهارتی آنان تصریح کرد: نیروی انسانی در هر سیستمی مهم است؛ اما مهمتر از آن نیروی انسانی ماهر و متخصص است که برگزاری چنین رویدادهایی در شناسایی و جذب نیروی متخصص و ماهر بسیار مهم است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان البرز به شرکتهایی مثل سنایچ (عالیفرد) که دغدغه توانمندسازی و مهارتآموزی نیروی متخصص را دارند، پیشنهاد کرد با توجه به برگزاری چنین رویدادهایی که سبب شناسایی استعدادهای جوان میشود، به فکر تأسیس یک مرکز کاریابی باشند تا علاوه بر تبادل علم و مهارت تبادل نیروی کار متخصص نیز در چرخه صنایع غذایی صورت بگیرد.
وی ادامه داد: عالیفرد بهعنوان پیشرو در صنایع غذایی از این پتانسیل و ظرفیت برخوردار است که در دل خود یک مرکز کاریابی نیروی متخصص نیز داشته باشد. وزارت تعاون نیز در این زمینه از هیچ حمایتی دریغ نخواهد کرد.
دارایی در پایان با بیان اینکه با همکاری اتاق بازرگانی استان البرز تمهیدات خوبی صورتگرفته تا بسیاری از تولیدات و محصولات از استان البرز صادر شود، گفت: صادرات در استان البرز به جایگاه بسیار خوبی رسیده و امیدواریم با همدلی و همراهی مراکز تولیدی و صنعتی این جایگاه روزبهروز ارتقا یابد.
پایانبخش این رویداد برگزاری کارگاهی در زمینه صنایع غذایی و بستهبندی بود که توسط پروفسور فرهاد بدیع، پدرصنعت پخش ایران، در ۶ بخش ارائه شد.
گفتنی است رویداد شتاب دانشگاه علمی کاربردی عالیفرد طی دو روز متوالی در روزهای یکشنبه و دوشنبه برگزار شد.