عسگر توکلی در مورد انتقال قهری سهام عدالت متوفیان به ذینفعان و وراث افزود: در فرآیند همکاری که بین قوه قضائیه، سازمان بورس و سازمان خصوصیسازی انجام شده، قرار است تا پایان مهر ماه جاری این انتقال قهری انجام شود.
وی بیان کرد: مردم برای انتقال قهری سهام عدالت لازم نیست وارد هیچ لینک یا سایتی شوند، بلکه منتظر بمانند و به زودی اعلام میشود که یا به دفاتر کارگزاری و یا دفاتر دولت الکترونیک باید مراجعه کنند و بدون پرداخت هیچ وجهی انتقال قهری سهام عدالت متوفیان به وراث و ذینفعان انجام میشود.
رئیس هیأت مدیره اتحادیه کشوری تعاونیهای سهام عدالت همچنین گفت: مردم مراقب کلاهبرداران باشند و هیچ لینکی و یا سایت غیررسمی را باز نکنند و اخبار سهام عدالت را از خبرگزاریهای معتبر و مسؤولان مربوطه پیگیری کنند.
سامانه انحصار وراثت متوفیان سهام عدالت در ایستگاه پایانی
توکلی در بخش دیگری از این گفتوگو در مورد نحوه بازگشایی نمادهای شرکتهای سرمایهگذاری استانی سهام عدالت بیان کرد: قرار است، شورای عالی بورس در این زمینه تصمیمگیری کند که هنوز هیچ تصمیمی گرفته نشده و از دو سه هفته قبل خبر جدید در مورد سهام عدالت نیامده است و باید شورای عالی بورس در این زمینه تصمیمگیری کند.
وی گفت: مسأله ما این است که متأسفانه هیچ سقفی برای خرید سهام عدالت توسط حقوقیها و یا افراد حقیقی مشخص نشده و این بیم وجود دارد که ممکن است بعد از بازگشایی نمادهای استانی سهام عدالت عدهای اشخاص حقوقی و حتی حقیقی بخواهند سهام شرکتهای مختلف استانی را تا یک درصد خریداری کنند و در انتخابات هیأت مدیره این شرکتها کرسیهای مدیریتی را به دست آوردند.
رئیس هیأت مدیره اتحادیه کشوری تعاونیهای سهام عدالت گفت: هدف قانونگذار و همچنین سیاستهای مقام معظم رهبری در مورد سهام عدالت این است که مردم سهامدار شوند و مدیریت سهام عدالت هم دست مردم باشد اما وقتی که سقفی برای خرید سهام عدالت تعریف نشود، ممکن است شرکتهای حقوقی و یا افراد حقیقی با سرمایههای کلان مدیریت شرکتهای استانی را به دست بگیرند و هلدینگهای بسیار با ارزش را به چنگ آورند.
توکلی همچنین در مورد اینکه آیا سود سهام عدالت مربوط به عملکرد سال گذشته امسال در یک نوبت و یا دو نوبت پرداخت میشود ادامه داد : ما اصرار داریم سود سهام عدالت مانند سال گذشته در دو نوبت آخر پاییز و آخر اسفند پرداخت شود، اما هنوز شورای عالی بورس در این زمینه تصمیمگیری نکرده است، البته شرکتهای سرمایهپذیر ملزم هستند حداکثر ۴ ماه بعد از مجمع عمومی سودهای خود را برای سهامداران عدالت واریز کنند.
وی اظهار کرد: ما گرچه مخالف هستیم که سودهای سهام عدالت به یک شرکت خصوصی به نام سپردهگذاری مرکزی واریز میشود، اما اگر شورای عالی بورس دو نوبتی بودن سود سهام عدالت تصویب کند باید این سودها در جایی واریز و تجمیع شده و به حساب ذینفعان پرداخت شود.
رئیس هیأت مدیره اتحادیه کشوری تعاونیهای سهام عدالت همچنین در مورد شیوه معاملاتی شدن نمادهای استانی سهام عدالت بیان کرد: علیزاده عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس در تذکر شفاهی در صحن مجلس اعلام کرد، شنیدههای ما حاکی از این است که مدلی که وزارت اقتصاد برای معاملاتی شدن سهام عدالت در نظر گرفته دارای ایراد است، اما هنوز این مدل به دست ما نرسیده و خبر موثقی نداریم.
توکلی همچنین در مورد میزان سود سهام عدالت اضافه کرد: امسال هم مانند سال گذشته برای سهام عدالت ۵۳۲ هزار تومانی بیش از یک میلیون تومان و برای سهام عدالت افراد کمیته امداد امام خمینی (ره) بین ۲.۲ تا ۲.۵ میلیون تومان سود مربوط به عملکرد سال گذشته واریز خواهد شد و ما اصرار داریم سود در دو نوبت آخر پاییز و آخر زمستان برای ذینفعان واریز شود.
وی گفت: طی ۱۵ سال گذشته حدود ۳.۵ میلیون نفر از سهامداران عدالت فوت شدهاند و برای انتقال قهری سهام این افراد به وراث احتمالا ترتیبی اتخاذ میشود که بر اساس حروف الفبا یا تاریخ فوت این افراد مردم به کارگزاریها مراجعه کنند اما قبل از آن سهامداران عدالت باید توجه کنند که وارد لینکهای فضای مجازی نشوند و هیچ پولی پرداخت نکنند که این سایتها به ظن کلاهبرداری درصدد خالی کردن حساب سهامداران عدالت است.
سهام عدالت که از سال ۱۳۸۵ در کشور اجرا شد، با هدف مشارکت دادن ۶ دهک کم درآمد جامعه در اقتصاد و شرکتهای مهمی بورسی انجام شده و از سال ۹۹ که بحث آزادسازی سهام عدالت انجام شد حدود ۱۹ میلیون نفر روش مدیریت مستقیم را انتخاب کرده و ۳۰ میلیون نفر در روش مدیریت غیرمستقیم باقی ماندهاند که پس از آن شرکتهای سرمایهگذاری استانی از تیر ماه سال ۹۹ به تدریج وارد بازار سرمایه شدند، اما بعد از ریزش بازار این نمادها متوقف شد و تا کنون هم غیرمعاملاتی هستند و برای انجام امورات آن باید شورای عالی بورس تصمیمگیری کند.
۲۱۷