به گزارش خبرنگار شهری برگزیده های ایران، ناصر امانی در تذکر پیش از دستور با اشاره به محلهگردی خود از گلابدره گفت: بافت فرسوده، کوچههای کم عرض و پیچ در پیچ، پله های غیر استاندارد، ساخت و ساز غیرمجاز، تخریب و قلع و قمع اما بدون بازدارندگی، باندهای مافیایی که پشت بامها را میلیاردی میخرند و در یک شب سه طبقه میسازند، دست و پاهای شکسته در فصل زمستان بر اثر سقوط از پلههای یخ زده، پیرزنان و پیرمردانی که از ترس سقوط ماهها در خانه میمانند و باز هم خانههای بدون سند و کمتر از صد متر که اجازه نوسازی ندارند.
وی افزود: از محله گلابدره گزارش میدهم نه در جنوب و حاشیه تهران که در شمالیترین منطقه تهران منطقه یک، همسایه جماران با بیش از هشتاد و دو هزار نفر جمعیت و ۱۸۰ شهید سرافراز دفاع مقدس و دفاع از حرم. ۱۵ سال پیش برای سیستم فاضلاب از مردم پول گرفتند اما هنوز لولهگذاری آنها کامل نشده و بخشی هم که کامل شده وصل نشده و به بهره برداری نرسیده و بوی نامطبوع فاضلابی که از کوچههای باریک واقع در ارتفاعات به سمت شیب منازل و خیابانها جاری است، آزار دهنده و غیر قابل تحمل است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران با بیان اینکه در طرح تفصیلی، محله در پهنه R212 قرار گرفته و فقط ۴۰ درصد مجوز ساخت دارد که امکان نوسازی را از مردم که عموما کارگران و کارمندان بازنشسته هستند، گرفته است. این در حالی است که دقیقا محله مقابل که رودخانه گلابدره را از این محله جدا کرده است در پهنه R121 قرار گرفته و ۶۰درصد مجوز ساخت دارد.
این عضو شورا با بیان اینکه در این محله هر کسی اراده کند به هر میزان،متراژ و طبقه میسازند، گفت: ایجاد ایست بازرسی هم تاثیری در کاهش تخلفاتی که البته مردم از روی اضطرار و ناچاری انجام میدهند نداشته و به گفته اهالی به اندازه چند ده تن مصالح ساختمانی تیرآهن، آجر و بلوک در محل مخفیانه دپو شده است. در کنار باغ بزرگی در دوره شورای چهارم توسط شهرداری تملک شده، سوله بحرانی ساخته شده اما درب آن همیشه قفل است حتی در شبی که در تهران زلزله آمد با کمال ناباوری مردم در پشت درب بسته سوله بحران تا صبح لرزیدند.
امانی با بیان اینکه یکی از مشکلات اصلی محله پارکینگ است که به خاطر سنگلاخ بودن و شیب منطقه امکان تامین آن توسط مردم نیست، گفت: زمینی در جنب این باغ توسط شهرداری به خاطر مردم تبدیل به پارکینگ شده بود از طرف اداره اوقاف در اختیار شخصی قرار گرفته و از مردم اجاره می گیرد در حالی که سند ۱۵ هزار متری این باغ رسما به شهرداری منتقل شده است.
عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه کمبود سرانه ورزشی، آموزشی، درمانی و بهداشتی حتی در حد یک روستا یکی دیگر از مشکلات مردم این محله است، اضافه کرد: مقطع راهنمایی و متوسطه دخترانه وجود ندارد و تنها زمین چمن مصنوعی محله برای تامین هزینههای سرای محله به اجاره سپرده شده است. کافه و رستورانهای زیادی بدون مجوز در حاشیه رودخانه ساخته شده و به منابع طبیعی و محیط زیست منطقه آسیب زیادی وارد شده است.
امانی گفت: در حالی که انشعاب برق به واحدهای بدون مجوز داده نمیشود اما مردم می گویند انشعاب چهار میلیونی را به راحتی به ده برابر قیمت از بازار آزاد تهیه میکنیم. تخلف در ساخت و ساز به واحدهای مسکونی منحصر نشده و مسجدی با نامی مقدس بدون مجوز ساخته شده که طبقه همکف و جنب آن واحدهای پذیرایی غیر قانونی را در خود جای داده است و تلاشهای شهردار منطقه هم برای جلوگیری از ساخت و ساز و حتی توسعه آن هم به جایی نرسیده است این در حالی است که هفت مسجد در این محله با فاصلههای کم فعال بوده و پذیرای مراجعه کنندگان است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران گفت: این وضعیت یک محله در منطقه یک تهران است امیدوارم مسئولینی که این مسائل به آنها مربوط است به زودی تصمیم بگیرند و حداقل بحث فاضلاب مردم محله که اساسیترین مشکل مردم است را حل و فصل کنند.
انتهای پیام/