به گزارش خبرنگار جامعه برگزیده های ایران؛ کاهش آمار طلاق توافقی در سال ۱۴۰۰ و افزایش میزان سازش بین زوجین متقاضی این نوع طلاق پس از مراجعه به سامانه تصمیم خبر خوب این روزها است.
معاون پیشگیری از آسیبهای اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در گفتوگو با خبرنگار جامعه فارس به آمار متقاضیان طلاق توافقی اشاره کرد و گفت: از ابتدای راهاندازی سامانه تصمیم یعنی از سال ۱۳۹۲ تاکنون ۴۳۷ هزار و ۹۵۴ پرونده درخواست طلاق توافقی در این سامانه پذیرششده که از این تعداد ۱۱۳ هزار و ۱۷۴ پرونده مربوط به سال ۱۴۰۰ است و تا تاریخ ششم آبان است.
دکتر «فاطمه رضوان مدنی» به افزایش میزان سازش زوجین متقاضی طلاق توافقی در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۹ اشاره کرد و گفت: امسال میزان سازش ۱۵ درصد اعلامشده که شامل سازش ۱۰ هزار و ۴۵۶ زوج متقاضی طلاق توافقی از ۶۸ هزار و ۹۵۳ پروندهای است که روند مشاوره آنها به پایان رسیده است، این آمار نسبت به سال قبل افزایش یکدرصدی را تجربه کرده است.
*پای این زوجها به دادگاه باز نمیشود
چند سالی از راهاندازی سامانه تصمیم میگذرد. سامانه تصمیم در سال ۹۲ ذیل ماده ۱۶ قانون حمایت از خانواده در تعامل با سازمان بهزیستی و قوه قضاییه و وزارت کشور شکل گرفت تا پدیده طلاق توافقی را مدیریت کند. معاون مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی گفت: تا قبل از سال ۱۳۷۰ زوجین برای انجام طلاق توافقی مستقیماً به دفاتر طلاق میرفتند و طلاق خود را ثبت میکردند، اما قانونگذار قانونی را تصویب کرد که بر اساس آن زوجین قبل از طلاق توافقی باید گواهی عدم سازش میگرفتند تا سرعت مراجعه آنها بابت طلاق کاهش پیدا کند. البته این راهکار قانونی موجب حل مسئله نشد، دادگاهها در این خصوص درگیر شدند، ممکن بود زوجها تحت تأثیر فشارهای روحی و روانی ناشی از مراجعه به دادگاه امید کمی هم که برای منصرف شدن از تصمیمشان وجود داشت از بین برود. این مشکل در سال ۹۲ با راهاندازی سامانه تصمیم برطرف شد.
به گفته «بهزاد وحیدنیا» بزرگترین مزیت سامانه تصمیم عدم ورود متقاضیان طلاق به فضای قضایی و دادگاهها هست. در این طرح، فشار روانی زوجین در مراکز مشاوره زیر نظر بهزیستی کمتر میشود.
*آمار رضایتبخش است
معاون پیشگیری سازمان بهزیستی کشور در ادامه از رضایتبخش بودن این آمار گفت : این میزان سازش برای این نوع درخواست که طلاق توافقی هست آمار قابل قبولی است. چون این نوع مداخله، مداخلهای دیرهنگام و بسیار سخت است و در مرحلهای انجام میشود که زوجها تصمیم خودشان را گرفتهاند و قطعاً قبل از این تصمیم مشاوره رفتند و سعی کردند مشکلشان را حل کنند.
*روند بررسی پروندههای طلاق توافقی
مدنی درباره روند بررسی به پروندههای طلاق توافقی در سامانه تصمیم توضیحاتی ارائه کرد و گفت: زوجهایی که درخواست طلاق توافقی دارند وارد سایتی به نام «زمان» میشوند. برگههای مربوطه را پر میکنند. لیست مراکز مشاوره نمایش داده میشود. زوجها بر اساس نزدیکی به محل سکونت یکی از مراکز را انتخاب میکنند. به آنها نوبت داده میشود و در زمان مقرر به مرکز مراجعه میکنند. مرکز ارزیابی وجوه مختلف مسئله را بر اساس اظهارات زوجین در یک جلسه بررسی میکند اگر قرار باشد مداخلات تخصصی انجام شود، ارجاع داده میشوند به مراکز تخصصیتر. هر فرد ۴ جلسه مداخلاتی را پیش رو دارد و از زمان پذیرش تا زمان حصول نتیجه حدود ۴۰ تا ۴۵ روز زمان میبرد و زوجها در این فرصت میتوانند به تصمیم نهایی برسند. بعضی زوجها ممکن است بیست جلسه هم مشاوره بگیرند.
انتهای پیام/