ستاره‌های آسمان در حال محو شدن هستند

ستاره‌های آسمان در حال محو شدن هستند

نتیجه یک تحقیق جدید در ایالات متحده نشان می‌دهد که در نتیجه آلودگی نوری، از هر ۱۰ آمریکایی، تقریبا ۸ نفر دید واضح به کهکشان و ستاره های آسمان را از دست داده است. این پدیده که “skyglow” نام دارد، به‌معنای درخشندگی تجمعی و پراکنده آسمان از منابع نور مصنوعی است.

این مطالعه جدید که در مجله Science منتشر شده است، از تجمیع داده‌های ارائه شده از برنامه‌های به‌نام “Globe an Night” استفاده می‌کند که توسط بنیاد ملی علوم NAIRLab که شبکه‌ای از رصدخانه‌ها است، اجرا می‌شود. نتیجه حاصل شده نشان می‌دهد پدیده skyglow که توسط چشم انسان درک می‌شود در مقایسه با اندازه‌گیری‌های ماهواره‌ای نور مصنوعی زمین، نقش بیش‌تری در ایجاد چشم‌انداز مبهم و محو شدن آسمان و ستاره ها دارد.

علت آلودگی نوری و محو شدن ستاره های آسمان

این مطالعه جدیدترین افزوده به مجموعه رو به رشد ادبیات علمی در مورد آلودگی نوری است که پیدایش آن به حداقل نیم قرن قبل بازمی‌گردد. محققان با تجزیه و تحلیل بیش از ۵۰۰۰ نمونه از مشاهدات شهروندان، افزایش ۹.۶ درصدی روشنایی آسمان را طی دهه گذشته در مقایسه با رقم دو درصد در سال که توسط ماهواره‌ها اندازه‌گیری می‌شود، پیدا کردند.

کریستوفر کیبا، نویسنده ارشد این مطالعه و محقق مرکز تحقیقات علوم زمین در آلمان گفت: با سرعت فعلی این تغییر، اگر یک نوزاد در مکانی با قابلیت رویت ۲۵۰ ستاره متولد شود، تا زمانی‌که به ۱۸ سالگی برسد، تنها ۱۰۰ ستاره را می‌تواند مشاهده کند.

طبق برآورد محققان، ۸۰ درصد از ساکنان ایالات متحده و ۳۰ درصد در سراسر جهان قادر به دیدن قوس کهکشان راه شیری در شب نیستند. بخشی از مشکل به‌وجود آمده درباره آنچه با چشم غیرمسلح غیرقابل تشخیص است، به انواع نورهای مورد استفاده مربوط می‌شود.

کیبا افزود: نورهای LED تاثیر زیادی بر درک ما از روشنایی آسمان دارند. این می‌تواند یکی از دلایل عدم تطابق میان اندازه‌گیری‌های ماهواره‌ای و گزارش‌های ارسال شده توسط شرکت‌کنندگان Globe an Night باشد.

ماهواره‌ها هم‌چنین در تشخیص نوری که به‌صورت افقی از منابع برجسته‌ در شهرها مانند بیلبوردها یا ویترین فروشگاه‌ها ساطع می‌شوند نیز مشکل دارند. به‌نقل از کیبا، ستاره‌ها با سرعتی چشم‌گیر در حال نامرئی شدن از گستره دید مردم هستند.

افزایش درخشش آسمان هم‌چنین در آمریکای شمالی و سپس در اروپا نیز بسیار چشم‌گیر است. علاوه بر تاثیرات آشکار بر نجوم و تماشای آسمان و ستاره ها، کنستانس واکر یکی از نویسندگان این مقاله که سرپرستی Globe at Night را برعده دارد، معتقد است که در نتیجه آلودگی نوری، پیامدهای دیگری نیز در انتظار جهانیان است.

وی افزود: پدیده skyglow بر حیوانات روز بیدار و شب بیدار تاثیرگذار بوده و هم‌چنین بخش مهمی از میراث فرهنگی ما را از بین می‌برد. افزایش درخشش آسمان طی دهه گذشته بر اهمیت تلاش‌ها و توسعه استراتژی‌های جدید برای محافظت از این دارایی باارزش می‌افزاید.

۵۸۵۸

مجله خبری برگزیده های ایران

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

راهنمای حرفه‌ای برای رزرو بلیط در فصل‌های شلوغ سفر

سفر می‌تواند تاثیرات مثبتی بر کاهش استرس و فشارهای روانی داشته باشد، روابط اجتماعی را…

2 هفته ago

بهترین زمان برای سفر به شهرهای جنوبی کشور!

جنوب ایران، با زیبایی‌های منحصربه‌فردش، همیشه یکی از محبوب‌ترین مقاصد گردشگری در میان علاقه‌مندان به…

3 هفته ago

چرا گیربکس چینی؟ بررسی مزایا و معایب نسبت به برندهای دیگر

گیربکس‌های چینی به دلیل قیمت پایین، دسترسی آسان و تنوع بالا مورد توجه قرار گرفته‌اند…

2 ماه ago

لیستی از هتل های محبوب سنگاپور از نگاه بوکینگ

شاید برای شما جالب باشد که بدانید سنگاپور جزو کشور هایی می‌ باشد که با…

2 ماه ago

فرق میسلار واتر و تونر

پاک نکردن آرایش، میتونه آسب های متعددی به پوستت بزنه، اولین و مهم ترین آسیب…

3 ماه ago

نیکزاد: تأثیر ۶۰ درصدی معدل در کنکور مطالبه متخصصان بود

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تأثیرگذاری ۶۰ درصد معدل در کنکور، درخواست و مطالبه…

3 ماه ago