به گزارش خبرگزاری برگزیده استان سمنان، بهرام فلاحی لیما اظهار داشت: میانگین مصرف سالانه ماهی و آبزیان و محصولات مرتبط با آن در استان سمنان بین ۶ تا ۶.۵ کیلوگرم به ازای هر نفر است.
وی افزود: با توجه به مصرف ۶۰۰ تا ۷۰۰ گرمی ماهی در اوایل دهه ۷۰ به ازای هر نفر در سال باید گفت که سرانه مصرف ماهی در استان سمنان امروز به ۱۰ برابر افزایش یافته است.
مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان عنوان کرد: البته سرانه مصرف سالانه ماهی و آبزیان در کشور چیزی در حدود ۱۳ تا ۱۳.۵ کیلوگرم به ازای هر نفر است.
فلاحی لیما اضافه کرد: این آمار در استانهای مرکزی کشور به ۸ تا ۸.۵ کیلوگرم در استانهای ساحلی کشور نیز به ۲۰ تا ۲۵ کیلوگرم به ازای هر نفر در هر سال میرسد.
وی خاطرنشان کرد: میانگین مصرف جهانی ماهیان و آبزیان در هر سال بین ۲۳ تا ۲۵ کیلوگرم به ازای هر نفر است بنابراین سرانه مصرف ماهی و آبزیان در استان سمنان یک چهارم میانگین مصرف جهانی این دسته از محصولات پروتئینی است.
مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان بیان کرد: در کشورهای توسعه یافته مانند ژاپن، اسپانیا، آلمان و دیگر کشورهای اروپایی سرانه مصرف سالانه ماهی حتی بیش از ۵۰ کیلوگرم به ازای هر نفر است و این مهم بدین معنی است که هر شهروند این کشورها هر هفته حدود یک کیلوگرم ماهی مصرف میکند.
فلاحی لیما گفت: این میانگین مصرف شامل مصرف ماهی به صورت فرآوری نشده و مصرف انواع محصولات فرآوری شده مرتبط با آن مانند تنهای ماهی و مواردی از این دست است.
وی تصریح کرد: این مهم بدین معنی است که باید سرانه مصرف ماهی در استان سمنان همچنان افزایشی بماند.
مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان اضافه کرد: مباحث فرهنگی و وجود ماهی در بازار به عنوان دو عامل مهم در افزایش میزان مصرف ماهی به شمار میرود و این مهم در استان سمنان در دستور کار است.
۴۶