به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری برگزیده های ایران به نقل از مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، هشتمین جلسه شورای معین ستاد هماهنگی و راهبری اجرای نقشه مهندسی فرهنگی کشور با ریاست دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و حضور نمایندگان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی، وزارت علوم، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، شورای تخصصی حوزوی و شورای فرهنگی و اجتماعی خانواده و زنان و چندی از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی و نماینده جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی، برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نقش قرارگاهی شورای عالی انقلاب فرهنگی در حل مسائل و معضلات فرهنگی اجتماعی را با چهار رویکرد راهبینی، راهبردی، راهبری و راه سنجی برشمرد و اعلام داشت؛ بررسی وضعیت مصرف مشروبات الکلی در چارچوب وظیفه راهبینی شورا قرار میگیرد و لازم است، راهبرد در خصوص این معضل تعیین شود.
حاجیلویی دبیر ستاد فرهنگی و اجتماعی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: میز تخصصی پیشگیری فرهنگی و اجتماعی از اعتیاد به مواد و الکل به عنوان چراغ راه، در تلاش است یک چارچوب سیاستی پیشگیری و کاهش اعتیاد و وابستگی در چشمانداز خاص اجتماعی – فرهنگی ایران طراحی کند و در این مسیر تحول آفرین، به دنبال ایجاد یک سیاست قوی بر اساس یک استراتژی جامع است، که در تعامل پویا، عوامل زیست محیطی و منظر اجتماعی – فرهنگی را در نظر گیرد.
پیش از دستور این جلسه گزارش وضعیت مصرف مشروبات الکلی توسط دبیر میز تخصصی پیشگیری فرهنگی و اجتماعی از اعتیاد به مواد و مشروبات الکلی ارائه شد.
در این گزارش ذکر شد، هر ساله سه میلیون مرگ و میر مستقیم از مصرف مشروبات الکلی در جهان وجود دارد که اگر بیماریهای ناشی از مصرف را نیز به آن اضافه کنیم این آمار افزایش چشمگیری خواهد داشت.
برخی از مهمترین تبعات ناشی از مصرف مشروبات الکلی عبارتند از: خشونت، نزاع، هتک حرمت، مشکلات خانوادگی و طلاق است. از باب روانشناسی مصرف الکل فرد را از فردیت میاندازد و دچار استرسهای مازاد میشوند که پیامدهای روحی و روانی شدیدی را ایجاد میکند.
علت پرداختن به این موضوع در ایران، باتوجه به حرمت مصرف در جامعه اسلامی است و در این زمینه راهکارهای سیاستی برای پیشگیری از مصرف مشروبات الکلی ارائه شد.
تعیین دستگاه مسئول و همکار برای تدوین اسناد ملی فرهنگی و اجتماعی اولویتدار ذیل نقشه مهندسی فرهنگی کشور بهعنوان اولین دستور جلسه مورد بحث و بررسی اعضا قرار گرفت و مقرر شد؛ تدوین برنامه جامع الگوی صحیح مصرف در مقابله با مصرفگرایی، اسراف و تجملگرایی بر مبنای راهبرد کلان ۵ و اقدام ملی ۸ سند مهندسی فرهنگی کشور توسط شورای فرهنگ عمومی کشور تدوین شود.
در پایان جلسه مقرر شد: تدوین سند ساماندهی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی و ارتقای قدرت نرم بر اساس راهبرد کلان ۱۳ اقدام ملی ۱ توسط ستاد فرهنگی و اجتماعی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی صورت پذیرد.
/