سهم ۳.۲۷ درصدی کشاورزی آذربایجان‌شرقی در ایجاد ارزش افزوده

به گزارش برگزیده های ایران از تبریز، داوود بهبودی صبح امروز در جلسه تدوین و نهایی‌سازی برنامه‌های رشد اقتصادی استان در بخش کشاورزی و آب اظهار کرد: در دولت جدید رویکرد دستیابی به رشد ۸ درصدی اقتصاد دنبال می‌شود که بخشی از این رشد از طریق ارتقاء بهره‌وری و بخشی هم از طریق سرمایه‌گذاری باید محقق شود.

وی افزود: طبق برنامه‌ریزی‌هایی که صورت می‌گیرد، ۴۰ درصد رشد هشت درصدی اقتصاد باید از محل ارتقاء بهره‌وری و ۶۰ درصد هم از محل سرمایه‌گذاری ایجاد شود.

بهبودی تصریح کرد: دستیابی به رشد اقتصادی نمی‌تواند یک پروسه یک‌ساله باشد و در رویکردهای کوتاه‌مدت و یا میان‌مدت باید نگاه ما چندین ساله بوده و رشد مورد انتظار در سال آینده و سال‌های بعدی محقق شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان‌شرقی علاوه بر ظرفیت‌های قانون بودجه اعم از اعتبارات و نیز منابع پیش‌بینی شده در تبصره ۱۸ بر لزوم توجه به تجهیز منابع غیردولتی همانند صندوق‌ها، اشکال مختلف تامین مالی جلب مشارکت بخش خصوصی و بازار سرمایه همچنین سیاست‌گذاری و ارائه برنامه‌های نرم حمایتی و تسهیلگری و رفع موانع را مورد تاکید قرار داد.

این اقتصاددان متذکر شد: جایگاه فعلی بخش  کشاورزی استان مورد نقد است و اگر می‌خواهیم سرعت رشد اقتصادی استان از میانگین کشور بالاتر رود باید راه‌حلی پیدا کنیم که جایگاه بخش کشاورزی ارتقا یابد.

وی تصریح کرد: قدرت خلق ارزش افزوده در بخش کشاورزی به میزان قابل توجهی از متوسط خلق ارزش افزوده در سایر بخش‌ها پایین است، به‌طوریکه هر متر مکعب در بخش کشاورزی برای سه نفر و در بخش صنعت برای بیش از ۸۰ نفر ایجاد اشتغال می‌کند. 

بهبودی در عین حال یادآور شد: سهم بخش کشاورزی استان در GDPR و اشتغال نشان می‌دهد بهره‌وری نیروی کار در این بخش بسیار پایین‌تر از متوسط کشوری است.

در ادامه جلسه محمد کلامی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان‌شرقی یکی از راه‌های دستیابی به رشد اقتصادی در بخش کشاورزی را ایجاد هلدینگ‌های کشاورزی دانست و گفت: لازم است در کنار پروژه‌هایی که صرفا وابسته به پول است به روش‌هایی مثل اصلاح فرآیندها و برخورد مطلوب با صاحبان سرمایه در جهت جلب سرمایه‌گذاری فکر کنیم.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان‌شرقی هم متذکر شد: برای اینکه بحث‌های توسعه‌ای استان به سرانجام رسد، باید نشست‌های ویژه‌ای با مدیران برگزار کنیم، از رفتارهای تک بعدی دستگاه‌ها خارج شویم و اقدامات علی حده ای انجام دهیم تا استان پیشرفت کند.

در این جلسه اکبر فتحی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ضمن تاکید بر  تفکیک‌ناپذیری فعالیت‌های آب و کشاورزی، به ارائه گزارشی در مورد پروژه‌های رشد هشت درصدی اقتصاد در این حوزه، اهمیت بخش کشاورزی و منابع طبیعی و وضعیت اراضی و سیمای کشاورزی استان پرداخت.

یوسف غفارزاده، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان نیز وضعیت آبی، کشاورزی و سدهای آذربایجان‌شرقی را تشریح کرد.

انتهای پیام/۶۰۰۲۶/س


admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

چرا گیربکس چینی؟ بررسی مزایا و معایب نسبت به برندهای دیگر

گیربکس‌های چینی به دلیل قیمت پایین، دسترسی آسان و تنوع بالا مورد توجه قرار گرفته‌اند…

3 هفته ago

لیستی از هتل های محبوب سنگاپور از نگاه بوکینگ

شاید برای شما جالب باشد که بدانید سنگاپور جزو کشور هایی می‌ باشد که با…

4 هفته ago

فرق میسلار واتر و تونر

پاک نکردن آرایش، میتونه آسب های متعددی به پوستت بزنه، اولین و مهم ترین آسیب…

1 ماه ago

نیکزاد: تأثیر ۶۰ درصدی معدل در کنکور مطالبه متخصصان بود

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تأثیرگذاری ۶۰ درصد معدل در کنکور، درخواست و مطالبه…

1 ماه ago

تدارک ویژه رادیو برای سالروز میلاد حضرت امام حسن عسکری (ع)

شبکه‌های مختلف رادیویی در آستانه فرا رسیدن سالروز میلاد حضرت امام حسن عسکری (ع) برنامه‌های…

1 ماه ago

سقوط ۲ پله‌ای تیم ملی فوتسال در رده‌بندی جدید فیفا

تیم‌های ملی فوتسال مردان و بانوان ایران در رده‌بندی جدید فیفا دچار تنزل رتبه شدند.

1 ماه ago