سید احمد موسوی: اما در لرستان سوارکاران لرستانی و پرورش دهندگان اسب علی رغم شایستگی و موفقیت های مستمر در این رشته از وضع فعلی و آینده این رشته نگران بوده و دل خوشی از وضعیت سوارکاری و عدم حمایت ها ندارند .
در این زمینه بسراغ یکی از قهرمانان و پیشکسوتان این رشته پرهیجان در استان رفتیم تا از آخرین وضعیت این رشته در استان مطلع شویم او حمید رخشان است سوارکار خرم آبادی که بیش از ۲۵ سال در این رشته مشغول به فعالیت است و سالهای سال با شرکت در مسابقات کورس و استقامت عناوین اول تا سوم کشوری را از آن خود کرده و قطعاً یکی از ستاره های سوارکاری در استان بشمار می رود .
وی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری برگزیده های ایران در خرمآباد با اشاره به استعداد ورزشکاران لرستانی در این رشته گفت : جوانان لرستانی چه از نظر استعداد و چه از نظر فیزیک بدنی و چه از نظر علاقه مندی به سوارکاری شرایط بسیار خارق العاده ای دارند و با کمی توجه حرفهای زیادی در سطح کشور خواهند داشت .
رخشان افزود : در استانی متولد شدیم و زندگی می کنیم که ۲۲ سال مداوم قهرمان استقامت کشور را داراست و این یک رکورد بی سابقه ست لذا همین کافی است تا همه امکانات و شرایط توسعه به لرستان سرازیر شود اما متاسفانه این چنین نیست .
وی که عضو تیم ملی سوارکاری نیز می باشد تصریح کرد: خیلی از استانها که نیمی از موفقیتهای لرستان را ندارند از نظر امکانات و تجهیزات از لرستان پیشی گرفته و با پشتوانه و حمایت مسئولان در مسیر پیشرفت بیشتر در حرکت هستند .
حمید رخشان که بواسطه قهرمانی های متعددش و تجربه بالایش در سوارکاری صاحب سبک و نظر است از نبود حمایت و کمبود امکانات زیرساختی این رشته انتقاد کرد و اظهار کرد: در استانی مثل یزد که استانی کویری است بیش از ۱۵۰ باشگاه سواری مجهز وجود دارد و در حدود ۸۰۰۰ اسب نگهداری و پرورش داده میشود که نشان از حمایت صد در صدی مسئولان دارد و روز به روز گوی سبقت را از سایرین می گیرند.
وی ادامه داد: در استان لرستان با پیشینه بسیار درخشان و موفقیت آمیز اما بعلت نبود حمایت و پشتوانه شاید به تعداد انگشتان دست هم باشگاه وجود نداشته باشد کل اسب های موجود استان در حدود ۱۰۰ راس است که البته این تعداد نیز صرفا با هزینه های شخصی و علاقه مندی های فردی در حال فعالیت و نگهداری هستند .
پیشکسوت سوارکاری استان با بیان اینکه هزینه نگهداری هر اسب در روز حدود ۲۰۰ هزار تومان است اظهار داشت : این هزینه با توجه به تورم جامعه در حال افزایش است و با توجه به اینکه کمک های دولتی در خصوص علوفه و سبوس رایگانی که قبلاً تعلق می گرفت و متاسفانه قطع شده تامین هزینه های نگهداری ممکن است امکان پذیر نباشد و سوارکاری استان با چالش جدی مواجه می شود.
قهرمان سوارکاری کشور راهکار رهایی از وضع موجود سوارکاری لرستان را تغییر نگاه مسئولان به صنعت اسب دانست و افزود : سوارکاری در سایر استانها یک صنعت است که هم اشتغالزایی دارد و هم درآمدزایی بهمین منظور مدیران دولتی آن استانها نیز با نگاه اشتغالزایی از هیچ کمکی دریغ نمی کنند .
حمید رخشان اظهار داشت : انتظار می رود مسئولان استان نگاه متفاوت تری به این صنعت داشته باشند و با بازدید از معدود باشگاهها و پرورش دهندگان اسب از نزدیک در جریان مشکلات و معضلات آنها قرار گیرند .
مدیر باشگاه سوارکاری رخشا افزود : استاندار لرستان ، سازمان جهاد کشاورزی ، اداره کل ورزش و جوانان و اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان چند مجموعه اداری هستن که می توانند بیشترین حمایتهای بسیار موثری را در راستای توسعه و پیشرفت صنعت اسب داشته باشند .
حمید رخشان که خود یکی از مربیان آموزش سوار کاری موفقی نیز هست در پایان اظهار امیدواری کرد: با حمایت مسئولان از سوارکاری لرستان براحتی می توان فعالیت مسابقاتی و پرورش اسب را از حالت سنتی به صنعتی تبدیل نماییم در غیر اینصورت و تداوم روند موجود رشته سوارکاری لرستان در آینده ای نه چندان دور با چالش جدی مواجه خواهد شد..
پیشکسوت سوارکاری کشور از عملکرد فدراسیون سوارکاری دفاع نمود و گفت : نگاه فدراسیون سوارکاری به لرستان نگاه مثبتی است و تلاش می کنند تا از طریق امکانات و میزبانی لرستان در مسابقات ، شایستگی های سوارکاران لرستانی را بیشتر حمایت نمایند و در همین راستا جهت توسعه این رشته پای کار هستند کما اینکه میزبانی مسابقات نهایی استقامت لیگ کشور که اوایل اردیبهشت ماه برگزار می شود را به خرمآباد واگذار نمودند که جای تشکر دارد .
لازم به ذکر است طبق تحقیقات و اعلام نظر کارشناسان و باتجربه های این صنعت ، نگهداری هر راس اسب ۵ نفر اشتغالزایی می تواند ایجاد کند که گویا ذهن متولیان تولید و صنعت آنقدر درگیر صنایع و کارخانجات چالش زای بی نتیجهای شده که از خروجی های صنعت اسب غافل هستند لذا پیشنهاد میشود قدری از آنهمه وقت را نصیب صنعت اسب استان نمایید قطعا نتیجه خواهید گرفت .
۴۶