محسن شاهعلی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری برگزیده های ایران در مورد نتایج تیم ملی بسکتبال ایران در جام جهانی ۲۰۲۳ اظهار داشت: دو باخت تیم ایران مقابل برزیل و اسپانیا قابل پیشبینی بود، چون ساختار ورزش آنها با ما متفاوت است. باید واقعبین باشیم. تفاوت بسکتبال اسپانیا و برزیل با ایران به اندازه فاصله کشتی ما با این کشورهاست.
کارشناس بسکتبال ایران ادامه داد: ما یک آکادمی کشتی داریم که در جهان بینظیر است، اما چند سالن بسکتبال داریم؟! فاصله سختافزاری ما با اینگونه کشورها، بسیار زیاد و واضح است. متأسفانه ورزش در کشور ما اولویت نیست و اگر نتیجه خوب یا پیروزی در میادین بزرگ به دست میآید به خاطر غیرت و تلاش بازیکنان است.
سرمربی پیشین تیم بسکتبال نوجوانان ایران به شکست مقابل برزیل اشاره کرد و گفت: بازیکنان ایران در همان کوارتر نخست، بازی را به برزیل دادند و دیگر نتوانستند آن را جمع کنند. از طرفی، کادر فنی نمیتوانست از حامد حدادی در تمام طول بازی استفاده کند و ارسلان کاظمی هم مصدوم بود. در واقع زورمان به برزیل نرسید، ولی اگر بازیکنان شروعکننده، متفاوت بودند، شاید اختلاف امتیاز زیاد نمیشد.
شاهعلی در مورد شکست مقابل ساحل عاج نیز گفت: تیم ایران روی کاغذ میتوانست برنده بازی باشد، اما ساحل عاج، قویتر از پیشبینیها عمل کرد و در پیک و رولها بهتر از ما بودند. همچنین، بازیکنان ایران در لحظات پایانی، کمتجربه بودند و اگر آن خطای فنی را نمیدادند، شاید سرنوشت بازی عوض میشد. ساحل عاج در حالی با اختلاف هشت امتیاز به برزیل باخت که ما ۱۰۰ بر ۵۹ به این تیم باختیم.
«تیم ملی ایران، مقابل اسپانیا چیزی برای از دست دادن نداشت»، وی با بیان این جمله یادآور شد: هیچکس توقع نداشت که تیم ایران بتواند اسپانیا را شکست دهد و همین موضوع، استرس را از دوش بازیکنان برداشت. نباید بازیکنان را با کسی مقایسه کرد و فشار زیادی روی آنها وارد آورد، بلکه هر کس باید بهترینِ خودش باشد.
محسن شاهعلی درباره بازی با فرانسه نیز خاطر نشان کرد: فرانسه با تمام قدرت بازی کرد و بهعنوان یکی از تیمهای قدرتمند و برتر جهان میخواست نشان دهد که جایگاهش در بین ۱۷ تیم پایین جام جهانی نیست. کار گروهی آنها مقابل ایران خیلی خوب بود و بهتر از سه بازی قبلی در زمین ظاهر شدند.
پیشکسوت بسکتبال ادامه داد: در مقایسه شرایط دو تیم ملی باید همواره این موضوع را مدنظر داشت که ایران، لیگی دارد که به سختی با ۱۰ تیم برگزار میشود و معلوم نیست که همه این ۱۰ تیم تا پایان لیگ دوام بیاورند یا نه.
وی راجع به جوانگرایی در تیم ملی نیز گفت: من با کلمه «جوانگرایی» زاویه دارم، چون معتقدم هر کسی که بتواند و حقش باشد باید در تیم ملی بازی کند و البته جوانها در این بین به تدارک و بازی بیشتر نیاز دارند. متأسفانه تعداد بازیهای تدارکاتی امسال برای بازیکنان جوان تیم ملی کم بود.
شاهعلی در مورد ترکیب تیم ملی بسکتبال اضافه کرد: بضاعت بسکتبال ایران همین است که میبینید. به جز محمد جمشیدی که در تواناییهای او شکی نیست، شاید حق یکی دو بازیکن دیگر بود در تیم ملی باشند که البته تأثیرگذاری آنها در حد حدادی نیست و بازیکن کلیدی نیستند. در جمع ۱۲ بازیکن تیم ملی، تنها دو بازیکن سلیقه سرمربی هستند. باید به سرمربی اختیار داد و درست نیست روی سر تیم ملی آوار شویم.
سرمربی پیشین تیم بسکتبال نوجوانان ایران در پایان تصریح کرد: جلسات انتقاد و بررسی عملکرد سرمربی باید با حضور کارشناسان و سرمربی برگزار شود. او ۷۰ روز با تیم کار کرده و هفت بازی تدارکاتی داشته است. با این اوصاف کاملاً نسبت به شرایط تیم واقف است. نباید کادر فنی را رها کرد و موافقان و مخالفان باید با هاکان دمیر، صحبت کنند. متأسفانه ورزش ما نتیجهگراست و حقیقت ورزش دیده نمیشود. باید دید چه امکاناتی به ملیپوشان دادهایم و چه چیزی از آنها میخواهیم.
/