به گزارش خبرگزاری برگزیده های ایران، نشست خبری آغاز به کار رسمی شبکه کتاب در تلوبیون با حضور یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، غلامرضا نوری، معاون فضای مجازی صدا و سیما، علی رمضانی، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و مجید صحاف مدیر شبکه کتاب برگزار شد.
یاسر احمدوند در این نشست با اشاره به اینکه کتاب کالای مورد نیاز همه مردم ایران با سلیقهها، سطح سواد و سنین مختلف است، گفت: به صورت عمومی علاقه به کتاب در جامعه ما وجود دارد و نشانه آن استقبال قابل تحسین و تقدیر از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران است.
وی ادامه داد: ما افتخار میکنیم در جامعهای زندگی میکنیم که بزرگترین اجتماعمان در حول موضوع کتاب صورت میگیرد. بزرگترین اجتماع این حوزه، نمایشگاه بین المللی کتاب است و افتخار ماست چنین سرمایه ملی را در جامعه خود داریم. این علاقهمندی و اشتیاق میطلبد که رسانه مستقل و سراسری در زمینه کتاب داشته باشیم و دائم مشتاقان کتاب بتوانند اخبار کتاب، موضوعها و رویدادهای مرتبط با این حوزه را از طریق آن پیگیری کنند.
به گفته معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شبکه کتاب در مدتی که به صورت آزمایشی تولید برنامه و پخش داشته با افزایش کیفیت محتواها و تولیدات همراه بوده است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: کتاب همواره موضوع قابل اهتمام سازمان صدا و سیما بوده و در رسانه ملی همیشه به موضوع کتاب و کتابخوانی توجه ویژهای وجود داشته است. اگر جامعهای کتابخوان باشد، مسیر پیشرفت معنوی و مادی برایش هموارتر میشود.
احمدوند با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه کتابخوانی میتواند مسیر رشد کشور را هموار کند، یادآور شد: امیدوارم این شبکه با پوشش رویدادهای حوزه کتاب، عموم جامعه و علاقهمندان را از این رویدادها آگاه کند. حدود ۱۱۰ هزار عنوان کتاب، سالانه منتشر میشود که برای تعدادی از این کتابها میتوان به صورت اختصاصی برنامه تولید کرد. افراد زیادی اعم از نویسنده، تصویرگر، مترجم، ویراستار، پژوهشگر و… در فرآیند تولید کتاب از ایده تا مصرف حضور دارند که میتوانند مخاطبان اصلی این شبکه باشند و برنامههایی با موضوعات مرتبط در این حوزه تولید کرد. امیدوارم اهتمام بیشتری در مراکز فرهنگی برای توجه و پشتیبانی از این شبکه انجام شود تا بتواند در این حوزه فعالیتهایش را گسترش دهد.
در ادامه این نشست، غلامرضا نوری، معاون فضای مجازی سازمان صدا و سیما با اشاره به اینکه فضای مجازی انواعی از تحولات را در دنیا به وجود آورده، اظهار کرد: حوزه رسانه یکی از این بخشهاست که در تمام دنیا تأثیر پذیرفته است. یکی از نتایج این تحول، خلق گونهها و روشهای تأثیرگذاری در حوزه رسانه است که یکی از نمونههای آن، شبکههای اجتماعی و انقلاب در اطلاعرسانی است.
وی ادامه داد: در شبکههای تلوبیون تلاش داریم که گونههای جدیدی به محتوای رسانهها اضافه کنیم. ما در قالبهای معتبر و رسمی محتواهایی را منتشر میکنیم که میتواند مورد استفاده قرار بگیرند. البته کاربران هم در توزیع و استفاده بسیار مهم هستند. در این میان تلوبیون نقش تأثیرگذاری در فضای مجازی دارد. تلوبیون پایههای مهم در تغییر زیستبوم رسانههای کشور است و یکی از کارهای فاخرش «شبکه کتاب» است که امروز پخش رسمی آن از سکوی تلوبیون آغاز میشود.
گفتنی است در پایان این نشست قرارداد همکاری میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان صدا و سیما امضا شد.
لازم به ذکر است، شبکه کتاب، نخستین شبکه تخصصی حوزه کتاب و نشر در ایران است که در سال ۱۴۰۱ با مجوز سازمان صدا و سیما و با مالکیت محتوایی خانه کتاب و ادبیات ایران، راهاندازی شده و با تارنمای ketab.tv از طریق سکوی تلوبیون به صورت رسمی فعالیت خود را از چهارشنبه ۱ شهریور ماه آغاز کرده است. بر این اساس، برنامههای شبکه کتاب در ویترین پخش زنده پیامرسان سروش پلاس نیز با لینک شبکه قابل مشاهده است.
/