Categories: فرهنگ و هنر

شخصیت‌های دفاع مقدس را نمی‌توانیم هالیوودی کنیم

شخصیت‌های دفاع مقدس را نمی‌توانیم هالیوودی کنیم

مجتبی فرآورده، تهیه‌کننده و کارگردان سینما و تلویزیون درباره آثار دفاع مقدس در تلویزیون و اینکه طی این سال‌ها چقدر در ارائه اینگونه آثار و روایت واقعی دوران دفاع مقدس موفق بوده‌ایم، صحبت کرد.

او ابتدا در توضیح این مسئله که با گذشت بالغ بر سه دهه از دفاع مقدس و اینکه بسیاری از مخاطبان آن دوران را ندیده‌اند، فیلم و سریال‌هایی از این دست باید چقدر نسبت به دهه ۷۰ و ۸۰ متفاوت باشند تا بتوانند با مخاطب ارتباط بگیرند؟ خاطرنشان می‌کند: دوران هشت ساله دفاع مقدس تبلور فرهنگ برآمده از انقلاب اسلامی است و آنچه که در آن دوران حادث شد فرهنگی بود که از انقلاب اسلامی منبعث می‌شد. به نظر می‌آید با توجه به زمان بالغ بر سه دهه‌ای که از آن دوران گذشته به جای اینکه مثلاً به فیلم‌های جنگی و پروپاگاندایی از جنس ۶۰ و ۷۰ بخواهیم بپردازیم، لازم است عملاً فرهنگ آن دوران را بازنمایی کنیم؛ لذا کارمان در دفاع مقدس به نظرم بسیار دشوارتر خواهد شد. اگرچه ممکن است که مبتنی بر ادوات نظامی هم باشد اما آنچه که در درجه اول قرار دارد به نظرم بازنمایی فرهنگ آن دوران است که متاسفانه در کارها این اتفاق نمی‌افتد.

بازنمایی فرهنگ دوران دفاع مقدس را در کارهایمان نداریم

تهیه‌کننده «سوران» در ادامه همین صحبت‌هایش تاکید می‌کند: همچنان یک نگاه نهایتاً حماسی در ارائه اینگونه آثار به آن دوران می‌شود و بازنمایی فرهنگ آن دوران را ما در کارهایمان نداریم؛ همین می‌شود که مخاطب هم کمتر ارتباط می‌گیرد. به عنوان مثال آثاری چون «هور در آتش» و «۲۳ نفر» و همین سریال «عاشورا» که در حال حاضر از تلویزیون پخش می‌شود و بسیاری از فیلم و سریال‌های قابل توجهی از این دست که همه به فرهنگ دوران دفاع مقدس پرداخته‌اند و با استقبال از سوی مخاطب هم مواجه شده‌اند؛ ولی اگر فرضا ما بخواهیم شخصیتی از دوران دفاع مقدس را با نگاهی به تعبیر امروزی هالیوودی روایت کنیم قطعاً مخاطب پس می‌زند چون نسخه اصلی‌اش در هالیوود موجود است.

در «سوران» فضای فرهنگی دوران انقلاب را ترسیم کردیم

وی همچنین در واکنش به این جمله که آیا در سریال «سوران» نکاتی که به آن اشاره کردید رعایت شد؟ می‌گوید: ما تمام تلاشمان را کردیم که اینگونه باشیم اما اینکه چقدر موفق بوده‌ایم، باید مخاطب بگوید. ما با این رویکرد عمل کردیم. اولاً شخصیت اصلی داستان ما که قهرمان هم بود یک شخصیت سنی مذهب بود که برای اولین بار در تلویزیون اتفاق می‌افتاد؛ به اضافه اینکه آنچه ما در «سوران» دنبال کردیم سعی کردیم حال و هوا و فضای فرهنگی دوران انقلاب را آنگونه که بود ترسیم کنیم. حال اینکه چقدر موفق بودیم را مخاطب باید بگوید.

او همچنین اظهار می‌کند: من همچنان تاکیدم بر این است که فیلم‌های امروز دفاع مقدس فقط و فقط باید بازنمایی فرهنگ دوران دفاع مقدس ما باشد که برآمده از انقلاب اسلامی است که متاسفانه بعد از جنگ آرام آرام کمرنگ شد که الان این شرایط روز فرهنگ ماست.

مجتبی فرآورده در پایان درباره کارهای جدیدش برای تلویزیون اعلام می‌کند: بعد از «سوران» فعلاً کار جدیدی ندارم اما مشغول صحبت هستیم ان‌شاءالله در آینده اعلام خواهیم کرد.

۵۷۵۷

برگزیده های ایران

admin

Recent Posts

چرا گیربکس چینی؟ بررسی مزایا و معایب نسبت به برندهای دیگر

گیربکس‌های چینی به دلیل قیمت پایین، دسترسی آسان و تنوع بالا مورد توجه قرار گرفته‌اند…

3 هفته ago

لیستی از هتل های محبوب سنگاپور از نگاه بوکینگ

شاید برای شما جالب باشد که بدانید سنگاپور جزو کشور هایی می‌ باشد که با…

4 هفته ago

فرق میسلار واتر و تونر

پاک نکردن آرایش، میتونه آسب های متعددی به پوستت بزنه، اولین و مهم ترین آسیب…

1 ماه ago

نیکزاد: تأثیر ۶۰ درصدی معدل در کنکور مطالبه متخصصان بود

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تأثیرگذاری ۶۰ درصد معدل در کنکور، درخواست و مطالبه…

1 ماه ago

تدارک ویژه رادیو برای سالروز میلاد حضرت امام حسن عسکری (ع)

شبکه‌های مختلف رادیویی در آستانه فرا رسیدن سالروز میلاد حضرت امام حسن عسکری (ع) برنامه‌های…

1 ماه ago

سقوط ۲ پله‌ای تیم ملی فوتسال در رده‌بندی جدید فیفا

تیم‌های ملی فوتسال مردان و بانوان ایران در رده‌بندی جدید فیفا دچار تنزل رتبه شدند.

1 ماه ago