ساسان خوبیاری در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری برگزیده های ایران درباره اینکه گفته شده محمدعلی گرایی باوجود شانسی که کادرفنی تیم ملی به او برای عضویت در وزن ۸۲ کیلوگرم تیم ملی داده، قصد حضور در این وزن را ندارد؛ اظهار داشت: علی کشتیگیر ۷۷ کیلوست، طبق صحبتی که با حسن رنگرز و فدراسیون داشتیم قرار شد به اردو برود. اصلا هم بحث ۸۲ کیلوگرم مطرح نیست چون المپیک در پیش بوده و ۷۷ کیلو وزن المپیکی است.
وی درباره اینکه فدراسیون پیش از این اعلام کرده بود هر کسی در گزینشی آسیایی سهمیه المپیک بگیرد، خودش ملیپوش المپیک خواهد شد و حالا امین کاویانینژاد در ۷۷ کیلو ملیپوش شده است، گفت: اگر قرار است حضور در المپیک براساس سهمیه باشد که رضا گرایی هم خودش سهمیه المپیک را گرفته و چرا برای او مسابقه انتخابی گذاشته شده؟ پس او هم انتخاب است، خصوصا اینکه هم طلای المپیک قبلی را دارد و هم در این سه سال از مسابقات جهانی با مدال برگشته، ما روی بحث انتخابی محمدرضا گرایی بحثی نداریم، همیشه از قانون هم تمکین میکنیم. برای او انتخابی گذاشتهاند، او هم کشتی میگیرد، بحث این است که در ۷۷ کیلو هم باید انتخابی گذاشته میشد.
رئیس هیئت کشتی استان فارس ادامه داد: کشتی؛ والیبال و بسکتبال و فوتبال نیست که مربی تشخیص دهد این بازیکن از او بهتر است، بهتر بودن در کشتی و ورزشهای انفرادی، در مبارزه مشخص میشود. از طرفی هم علی گرایی بهترین ۷۷ کیلوگرم ایران است و المپیک هم جای باتجربههاست. در استان فارس دو تا از بهترینهای ۷۷ کیلو را داریم، گرایی و مختاری که در تورنمنت وهبیامره کاویانینژاد را برده و کاویانینژاد هم عبدی را حذف کرده بود ولی در چرخهای که اعلام شد، هیچکدام از آنها شانسی ندارند.
خوبیاری یادآور شد: مختاری صرفا به اردو دعوت شده و راهی برای او درخصوص المپیک باز نیست. تعلیقش را برداشتند چون اتحادیه جهانی او را محروم نکرد. وقتی فرنگیکار ۴۴ ساله آمریکایی میتواند در مسابقات انتخابی کشورش شرکت کند، یا رستم آساکولوف با ۳۹ سال سن سهمیه المپیک میگیرد و لوپز ۴۲ ساله برای تصاحب پنجمین طلای المپیکش به پاریس میآید، چرا باید در ۷۷ کیلو جلوی محمدعلی گرایی را بگیریم و انتخابی در این وزن گذاشته نشود؟ المپیک میدانی نیست که حق حضور در آن را از کسی بگیریم.
وی درباره اینکه آیا محمدرضا گرایی هم از اینکه برایش با سعید اسماعیلی مبارزه انتخابی در نظر گرفته شده، ناراحت است؟، گفت: مخالفتی که هست در رابطه با چگونگی اجرای قانون است، وقتی به علی گرایی میگویید برو به امید خدا و شانسی برای المپیک به او نمیدهید، از آن سو به رضا گرایی میگویید انتخابی بده، این خوب نیست، چون شرایط این دو وزن با هم مساوی است. هم محمدعلی گرایی محروم بوده و هم سعید اسماعیلی، اما به اسماعیلی فرصت حضور در مسابقات داده شد و حالا هم به انتخابی با رضا گرایی رسیده، اما محرومیت محمدعلی گرایی که تمام شد به او دیگر فرصتی داده نشد و تصمیم گرفتند که فقط در ۸۲ کیلو میتواند شانس خود را امتحان کند. ما گفتیم محرومیتش که تمام شد او را به یک تورنمنت بفرستید و وضعیتش را ببینید، گفتند دو سال نتیجه نگرفته، اما آیا او در این سالها بدون انتخابی ملیپوش شده؟ بهترین نفر ۷۷ کیلوگرم ایران بوده که به عضویت تیم ملی درآمده است.
پیشکسوت کشتی فارس تاکید کرد: حتما موضوع را از طریق فدراسیون پیگیری میکنیم. هر روز دو سه ساعت باید در شیراز جواب تلفن مسئول و غیرمسئول را بدهم که چه اتفاقی افتاده، ما استانی هستیم که سبقه کشتی فرنگی داریم. ناراحتی دیگر ما هم از این است که استان فارس با وجود داشتن ۹ کشتیگیر در همین اردو، یک مربی در کادرفنی ندارد. در تیم ملی جوانان هم همینطور است. ما عضو ثابت کادرفنی تیم ملی نداریم. بعد همه این موارد را که پازلوار کنار هم میچینیم به این میرسیم که چرا کادرفنی تیم ملی فقط از دو استان تشکیل شده؟ مربیای از استان فارس کاندیدای حضور در المپیک نیست و چرا اصلا نباید ما یک مربی در کادرفنی داشته باشیم؟
خوبیاری گفت: خلاصه کلام ما اینکه وقتی برای رضا گرایی با طلای المپیک و ۳ نشان طلا، نقره و برنز جهانی مسابقه انتخابی برگزار میشود، باید برای بقیه هم انتخابی بگذاریم که حق حضور در المپیک را به راحتی از دست ندهند. المپیک جای باتجربههاست. امیدوارم تصمیمی گرفته شود که حقی از کسی ضایع نشود.
/