سلیم خانی در گفتگو با خبرنگار برگزیده کرمانشاه، اظهار کرد: تا قبل از سال ۱۴۰۰ و پیش از تصویب قانون جوانی جمعیت مادهای در رابطه با سقط جنین در قانون داشتیم که این قانون بیان کرده بود، جنینهایی که در سن زیر ۱۹ هفته هستند و مشکل ژنتیکی و جنینی دارند مشمول سقط قانونی میشوند.
وی افزود: پزشکی قانونی با بررسی بیماریهایی که مربوط به جنین و غیر قابل درمان بود، پروندهها را بررسی و بر روی آنها نظر میداد.
مدیرکل پزشکی قانونی استان کرمانشاه تصریح کرد: بعد از قانون جوانی جمعیت عنوان شد که برای این امر باید یک کمیسیون با حضور یک قاضی، یک متخصص پزشکی قانونی و یک متخصص متبحر در رابطه با موضوع کمیسیون تشکیل شود.
این مقام مسئول اذعان کرد: در گذشته از ۲ متخصص پزشکی قانونی و در رابطه با مادر جنین از سه متخصص نظرخواهی میشد اما قانون جدید بیان کرد که پرونده باید در کمیسیون مطرح شود.
وی تشریح کرد: در کمیسیون برخی موارد فقهی اضافه شده است و پدر و مادر با اجازه یک پزشک پرونده را تشکیل و آن را به کمیسیون ارسال میکنند.
این مقام مسئول ادامه داد: اگر شرایط مجوز داشته باشند برای آنها صادر میشود و مراجعه کنندگان هم عموما مشکل جنین و یا مشکل مادر دارند و بارداری برای مادر خطر جانی در پی دارد.
وی گفت: به عنوان نمونه مادر مشکل قلبی، سرطان یا مشکل کلیوی دارد و بارداری برای او خطرناک است و پس از اطمینان پزشک، مجوز سقط صادر میشود.
این مقام مسئول عنوان کرد: سال ۱۴۰۰، ۲۸۷ مورد مراجعه کننده سقط جنین داشتیم و ۲۵۲ مورد مجوز سقط را دریافت کردند و امسال از ابتدای سال جاری تا انتهای مرداد ماه ۱۳۱ مراجعه کننده داشتیم و ۱۰۵ مورد مجوز سقط صادر شد.
خانی خاطرنشان کرد: در پنج ماهه نخست سال گذشته ۱۱۶ مورد مجوز سقط جنین صادر شد و سه مورد عدم مجوز صادر شده است.
وی تشریح کرد: معیار حال حاضر پزشکی قانونی برای سقط جنین ۱۸ هفته و ۶ روز است و بر اساس ماههای قمری مجوز میگیرد و بالاتر از آن مجوز دریافت نمیکند.
این مقام مسئول ابراز کرد: اگر از این سن (۱۸ هفته و ۶ روز) بیشتر شود مجوز سقط باطل میشود هر چند در مواردی که برای مادر مشکل وجود داشته باشد قانون محدودیت سن در نظر نگرفته است.
۴۶