Categories: فرهنگ و هنر

صیانت از موقوفات حاج حسین ملک، حفظ هویت تاریخی و ملی ماست

به گزارش خبرنگار قرآن و فعالیت‌های دینی برگزیده های ایران مجمع سالانه کتابخانه و موزه ملک با حضور مالک رحمتی قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی و رئیس بنیاد بهره‌وری موقوفات در مجموعه موزه ملک برگزار شد.

در این برنامه رحمتی طی سخنانی با اشاره به جایگاه فرهنگی و اجتماعی حاج حسین ملک در ترویج سنت حسنه وقف اظهار کرد: صیانت از موقوفات حاج حسین ملک، حفظ بخشی از هویت تاریخی و ملی ماست.

وی ادامه داد: در حوزه اداره سازمان‌ها و مواردی که مستقیماً با عوائد موقوفاتی مرتبط هستند، علاوه بر عمل دقیق به نیات واقف که به صورت صریح در وقف‌نامه ذکر شده، توجه ویژه به مسائل حقوقی از اهمیت فراوانی برخوردار بوده و از اصول ضروری صیانت از موقوفات است.

صیانت از موقوفات حاج حسین ملک، حفظ بخشی از هویت تاریخی و ملی ماست

رحمتی از حاج حسین ملک به عنوان چهره ماندگار فرهنگ وقف نام برد و افزود: حفظ بخشی از هویت ملی و تاریخی ما در گرو صیانت از موقوفات حاج حسین ملک، بخصوص مجموعه قابل توجهی از کتب و نسخ خطی، اشیاء تاریخی و دیگر آثار نفیس وقف شده توسط ایشان است که ما از هیچ کوششی در این کار دریغ نخواهیم کرد.

رحمتی با تأکید بر ایجاد بسترهای جدید و نوین و فناورانه در بهره‌مندی از این موقوفات به‌ویژه در عرصه کتابخانه‌داری و موزه‌داری، ادامه داد: در دوره همه‌گیری کرونا، نیاز به ایجاد دسترسی‌های عمومی برای مردم مبتنی بر فناوری‌های نوین و اتصال به مراکز علمی و تاریخی از طریق سامانه‌های برخط و فضای مجازی بیش از پیش احساس شد و در این زمینه، مجموعه سازمان موقوفات ملک باید بخشی از تلاش خود را صرف بهره‌مندی از امکانات دیجیتال در عصر جدید ارتباطات کند.

وی تأکید کرد: استمرار در عمل دقیق به وقف‌نامه‌ها، رعایت نکات شرعی وقف، توجه ویژه به مسائل حقوقی موقوفات و همچنین بهره‌ورسازی این اصول در تمام شئون مالکیتی و مدیریتی، راهبرد مهمی است که باید در تمامی بسترهای موقوفاتی بنیاد بهره‌وری‌ موقوفات در دستور کار باید قرار گیرد.

شرکت‌های آستان قدس رضوی، در مسیر توسعه صادرات

قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی درباره فعالیت شرکت‌های این آستان در حوزه صادرات گفت: شرکت‌های زیرمجموعه آستان قدس رضوی در سال ۹۹ فعالیت خوبی در حوزه صادرات داشتند که این اقدامات به دو صورت صادرات مستقیم ارزی و صادرات غیر مستقیم در ابعاد حدود ۲۲ میلیون دلار انجام شد و در استمرار این روند، برنامه توسعه صادرات و خدمات این شرکت‌ها در دستور کار قرار دارد.

مالک رحمتی به مناسبت هفته صادرات، به تشریح ظرفیت‌های صادراتی در استان خراسان رضوی پرداخت و اظهار کرد: استان خراسان رضوی به دلیل داشتن دو مرز مشترک با کشورهای همسایه و فعالیت منطقه‌های مرزی سرخس و دوغارون دارای مزیت و موقعیت خوبی برای صادرات است.

پیش‌بینی سالانه ۲ میلیون تن صادرات از منطقه ویژه سرخس تا سال ۱۴۰۲

رئیس بنیاد بهره‌وری موقوفات آستان قدس رضوی افزود: توسعه ریلی منطقه ویژه سرخس با رویکرد افزایش صادرات یکی از اهداف اصلی در این منطقه است که به لحاظ دارا بودن مرز مشترک و ارتباط با کشور ترکمنستان موقعیت مناسبی برای جابجایی بار دارد، همچنین با توجه به روندی که در منطقه ویژه اقتصادی سرخس برای تکمیل زیرساخت‌ها در پیش گرفته شده است، پیش‌بینی می‌کنیم میزان صادرات و ترانزیت از این منطقه تا سال ۱۴۰۲ سالانه به بیش از ۱.۵ تا ۲ میلیون تن برسد که در این خصوص مثل همیشه آماده همکاری با تجار و شرکت‌ها در جهت صادرات کالا هستیم.

اعتبار برند رضوی برای افزایش صادرات محصولات

رحمتی اظهار کرد: بخشی از این صادرات مربوط به شرکت‌های آستان قدس رضوی در زمینه مواد غذایی خواهد بود که مهم‌ترین آن، شرکت خمیرمایه رضوی است که به عنوان یک برند در خارج از کشور شناخته می‌شود.

رئیس بنیاد بهره‌وری موقوفات آستان قدس رضوی ادامه داد: در خارج از کشور تقاضای بالایی برای محصول خمیرمایه رضوی وجود دارد و به همین دلیل این شرکت، بعد از تامین نیاز داخلی، بخشی از محصول خود را صادر می‌کند که خوشبختانه این موضوع، زمینه مناسبی را برای توسعه و رشد صادراتی کشور فراهم کرده است.

رحمتی در ادامه گفت: سایر محصولات صادراتی شرکت‌های آستان قدس شامل محصولات فنی مانند کمباین، داروهای خاص، فرآورده‌های لبنی و برخی دیگر از محصولات غذایی است.

اوراسیا، فرصتی دوباره برای رونق صادرات

رئیس بنیاد بهره‌وری موقوفات آستان قدس رضوی تصریح کرد: مبحث صادرات دانش فنی و خدمات فنی و مهندسی نیز از مواردی است که آستان قدس رضوی از گذشته در قالب خدمات شرکت‌ها انجام می‌داد و اکنون نیز در حال تقویت و توسعه آن است.

وی افزود: یکی از زمینه‌های تأثیرگذار در افزایش صادرات، تعرفه‌های اتحادیه اوراسیاست که در قالب تفاهم‌نامه‌ها دوجانبه، شامل تخفیفات ویژه شده و فرصتی برای تجار و شرکت‌های ایرانی است که بتوانند با این تعرفه‌های ترجیحی میزان صادرات خود به کشورهای عضو اتحادیه را افزایش دهند، البته این موضوع، متقابلاً برای سایر کشورهای عضو اتحادیه هم فرصتی خوبی برای واردات به ایران است.

بررسی مشکلات صادراتی شرکت‌ها در یک کارگروه ویژه

رحمتی به اهمیت شناسایی و رفع چالش‌های موجود در مسیر صادرات شرکت‌های زیرمجموعه بنیاد بهره‌وری موقوفات هم اشاره کرد و گفت: برای این منظور در بنیاد بهره‌وری موقوفات جلسات ستادی و کارگروهی تشکیل و مشکلات احتمالی شرکت‌ها در مسائل ارزی و صادرات بررسی می‌شود تا برای رفع آن اقدام شود.

وی به این نکته هم اشاره کرد که یکی از پارامترهای ارزیابی شرکت‌ها در بنیاد بهره‌وری موقوفات، میزان صادرات آن‌ها و نقش‌آفرینی‌شان در افزایش میزان ارزآوری برای کشور تعیین شده است.

انتهای پیام/


admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

چرا گیربکس چینی؟ بررسی مزایا و معایب نسبت به برندهای دیگر

گیربکس‌های چینی به دلیل قیمت پایین، دسترسی آسان و تنوع بالا مورد توجه قرار گرفته‌اند…

4 هفته ago

لیستی از هتل های محبوب سنگاپور از نگاه بوکینگ

شاید برای شما جالب باشد که بدانید سنگاپور جزو کشور هایی می‌ باشد که با…

1 ماه ago

فرق میسلار واتر و تونر

پاک نکردن آرایش، میتونه آسب های متعددی به پوستت بزنه، اولین و مهم ترین آسیب…

2 ماه ago

نیکزاد: تأثیر ۶۰ درصدی معدل در کنکور مطالبه متخصصان بود

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تأثیرگذاری ۶۰ درصد معدل در کنکور، درخواست و مطالبه…

2 ماه ago

تدارک ویژه رادیو برای سالروز میلاد حضرت امام حسن عسکری (ع)

شبکه‌های مختلف رادیویی در آستانه فرا رسیدن سالروز میلاد حضرت امام حسن عسکری (ع) برنامه‌های…

2 ماه ago

سقوط ۲ پله‌ای تیم ملی فوتسال در رده‌بندی جدید فیفا

تیم‌های ملی فوتسال مردان و بانوان ایران در رده‌بندی جدید فیفا دچار تنزل رتبه شدند.

2 ماه ago