به گزارش خبرگزاری برگزیده های ایران از کرمانشاه، غلامرضا چامه امروز در جمع اصحاب رسانه در خصوص طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری استان، اظهار داشت: تاکنون برای ۸۳۰ هزار هکتار از مساحت ۲.۵ میلیون هکتاری استان کرمانشاه مطالعات تفسیری اجرای آبخیزداری انجام شده است.
وی ادامه داد: برای ۵۰۰ هزار هکتار از این مساحت که مطالعات تفسیری آن انجام شده اقدامات آبخیزداری اجرایی شده است.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه جلوگیری از فرسایش خاک، جلوگیری از سیل و تقویت منابع آبی را از مزایای احداث طرحهای آبخیزداری دانست.
وی اضافه کرد: توسعه بندهای آبخیزداری جدا از اینکه مانع شکسته شدن خاک میشود شرایط نفوذ آب در سفرههای زیرزمینی و تقویط منابع آبی را فراهم میکند.
چامه با تاکید به اهمیت عملیات آبخیزداری، تصریح کرد: با توجه به خشکسالیها، سیلابها و افت شدید آبهای زیرزمینی باید برای ۱.۵ میلیون هکتار از مساحت استان کارهای آبخیزداری و آبخوانداری انجام شود.
وی با شاره به تعریف برنامه ۱۰ ساله در این خصوص، گفت: باید سالانه ۱۵۰ هزار هکتار از مساحت استان زیر پوشش طرح های آبخیزداری برود تا بتوانیم به هدف خود نزدیک بشویم.
چامه گفت: برای انجام این اقدامات سالانه ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است در حالی که اعتبارات سالیانه کمتر از ۱۰۰ میلیارد تومان است که جوابگوی فعالیتهای آبخیزداری نیست.
این مسؤول در ادامه اشارهای به اولویت اصلی پروژههای آبخیزداری و آبخوانداری در استان داشت و گفت: در بحث سیلاب اولویت بر مناطق سیلخیز و سیلگیر حوزههای شهری و روستایی در سطح استان است و در بحث حفظ آبهای زیرزمینی و تقویت سفره های زیرزمینی اولویت در انجام فعالیت آبخیزداری و آبخوانداری در دشتها همچون ماهیدشت، کنگاور، سنجابی، روانسر و… است.
انتهای پیام/پ