به گزارش خبرگزاری برگزیده های ایران، به نقل از حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن، دوره آموزش عالی قاریان ممتاز و بینالمللی جوان یا همان تیم ملی قاریان سطح «ب» جمهوری اسلامی ایران، از مغرب چهارشنبه ۱۱ مردادماه سال ۱۴۰۲ در محل شورای عالی قرآن آغاز به کار کرد و تا ظهر روز جمعه ۱۲ مرداد ادامه دارد.
در طلیعه این دوره، علی صالحی متین، مدیر آموزش و ارزیابی شورای عالی قرآن، به تشریح برنامهها پرداخت و به سؤالات شرکتکنندگان پاسخ داد. در ادامه و در یک مراسم نمادین که غلامرضا شاهمیوه، عباس امام جمعه، محمود لطفی نیا، احمد ابوالقاسمی و سعید رحمانی از اساتید دوره در آن حضور داشتند، میثاقنامه این دوره عالی توسط علیرضا بیژنی قرائت شد و پس از آن به امضای اعضا رسید.
بنا بر این گزارش، محمدتقی میرزاجانی، معاون آموزش، پژوهش و ارتباطات شورای عالی قرآن در بخشی از این مراسم، ضمن خیرمقدم و آرزوی موفقیت برای قاریان حاضر در این دوره آموزشی، گفت: سابقه سطوح مختلف دورههای آموزش و ارتقاء در شورای عالی قرآن به حدود سه دهه میرسد.
وی ادامه داد: در طراحی جدید با نظر اساتید و کارشناسان، دوره های آموزش عالی را در سه سطح الف، ب و ج تعریف کردیم. گروه الف، مختص قاریان برجسته بالای سی سال و صاحب کرسی تلاوت است که ان شاءالله در آینده نزدیک راه اندازی می شود. سطح ب همین دوره ای است که شاهد برگزاری آن هستیم. سطح ج هم همان طرح آموزشی-تربیتی اسوه است که با همکاری بنیاد فرهنگی خاتم الاوصیاء(ع)، حدود ۱۰ سال از فعالیت آن میگذرد. البته بنا داریم تغییراتی را در بخش سن جذب و عضوگیری اعضای اسوه ایجاد کنیم.
معاون آموزش، پژوهش و ارتباطات شورای عالی قرآن خطاب به اعضای دوره آموزش عالی گفت: هدفگذاری اصلی این دورهها، ایجاد جهش در عرصه تلاوت حرفهای ایران و رسیدن به قله قرائت جهان اسلام است. در یک کلام، یکی از نشانهگزاریهای ما پشت سر گذاشتن کشور مصر است. البته بنده شخصاً معتقدم همین الان هم جلوتریم؛ اگر هم نگوییم که بهتر از مصر هستیم، شانه به شانه آنها در حال حرکتیم. اما باید فاصله معنادار و واضحی با قاریان مصری ایجاد کنیم.
میرزاجانی افزود: شما میتوانید این هدف را محقق کنید در صورتی که خودتان را باور کنید که میتوانید، دل بدهید و تلاش مضاعف کنید، نسبت به منویات این دوره و انجام تکالیفی که اساتید تعیین می کنند اهتمام داشته باشید و اساساً کا را جدی بگیرید.
وی خاطرنشان کرد: در نوبتهای آینده این دوره، از حضور کارشناسان و اساتید حوزه های اخلاق حرفه ای و اخلاق اسلامی هم استفاده خواهیم کرد.
ضبط تلاوت برای پخش از شبکه های صداوسیما و تولید فرازهای کوتاه جهت انتشار در فضای مجازی هم در دستور کار قرار دارد. مقدمات فراگیری مکالمه زبان عربی هم برای شما فراهم شده تا ان شاءالله نقش تان به عنوان قاری مبلغ را در سفرهای تبلیغی خارجی به نحو بهتری انجام دهید.
میرزاجانی ادامه داد: توقع داریم که شما قراء خوش آتیه، در کنار ارتقاء فنی و معرفتی، کنش گری فعالانه اجتماعی در مسائل مختلف داخلی و بین المللی هم داشته باشید تا نقش خود در جامعه را به خوبی ایفا کنید و به معنای واقعی کلمه مؤثر باشید.
وی در پایان ضمن تشکر از همراهی اساتید و دست اندرکاران این دوره، از موقعیت شناسی مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه برای پشتیبانی این حرکت زیربنایی قرآنی تشکر کرد.
لازم به توضیح است، در هفتههای گذشته، پس از برگزاری جلسات متعدد کارشناسی، شناسایی قراء ذی صلاح و ارزیابی و احراز شرایط عمومی و اختصاصی ایشان، تعدادی از آنان موفق به عضویت در دوره آموزش عالی قاریان ممتاز و بین المللی جوان شدند که یک نوبت در ماه و در هر نوبت به مدت دو تا سه شبانه روز برگزار خواهد شد. تکالیفی هم برای اعضا در فواصل بین دورهها در نظر گرفته میشود.
اجرای تلاوت به همراه بیان شرح و توضیح آیات و تبیین برنامه فنی تلاوت توسط قاری، نقد و تحلیل و کارشناسی تلاوت ها توسط اساتید ارزیاب، طرح مسائل تخصصی دانشی و مهارتی تلاوت، آشنایی با مباحث اخلاق حرفهای و اخلاق اسلامی و… در دستور کار این دوره سه ساله قرار دارد.
اسامی اعضای تیم ملی قاریان سطح ب جمهوری اسلامی ایران که از نظر سنی، دارای سن حدود ۳۰ سال و کمتر از آن هستند، از این قرار است:
امیرحسین رحمتی از گلستان، علیرضا بیژنی از خراسان رضوی، مسعود موحدیراد از خراسان رضوی، علیرضا عتیقزاده از زنجان، سیدمحمد حسینیپور از سمنان، سیدصادق مسلمی از مازندران، علی کبیری از مازندران، مهدی کهکشان از اصفهان، سیدطه حسینی از بوشهر، یونس شاهمرادی از تهران، امیرحسین انواری از یزد، سید پارسا انگشتان از مازندران و سید محمدمهدی شیخ الاسلامی از همدان.
دوره آموزش عالی قاریان ممتاز و بینالمللی جوان، توسط شورای عالی قرآن و مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار میشود.
انتهای پیام/