Categories: کردستان

عدم مسئولیت‌پذیری برخی مدیران عامل اصلی توسعه‌نیافتگی کردستان است

به گزارش خبرگزاری برگزیده های ایران از سقز، بهزاد رحیمی صبح امروز در جلسه بررسی مخاطرات زیست‌محیطی سد چراغ‌ویش سقز با اذعان به برخی محدودیت‌های منابع مالی، تصریح کرد: مدیران با روحیه جهادی، نظارت و حضور در محل و بازدیدهای میدانی می‌توانند برای رفع مشکلات تلاش کنند.

نماینده مردم شهرستان‌های سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: شهرستان سقز و بانه دارای بیشترین میزان بارش‌ها و منابع آبی فراوان هست و مردم، بحث کم آبی و آب نامناسب را از مدیران به عنوان خادمان خویش نمی‌پذیرند.

وی یادآور شد: ورود فاضلاب به داخل سد چراغ ویس باعث به وجود آمدن پدیده تغدیه‌گرایی شده است و این موضوع می‌تواند در آینده باعث مخاطرات زیست‌محیطی و اجتماعی کلان شود.

نماینده مردم شهرستان‌های سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی هم با تذکر به برخی از مدیران کل استان کردستان، اظهار داشت: عافیت‌طلبی و عدم مسئولیت‌پذیری برخی از مدیران، عامل اصلی توسعه‌نیافتگی استان است.

رحیمی خواستار تخصیص بودجه استانی، تسریع در احداث مخازن آبی و ارائه راهکارهای عملی بر اساس آمایش منطقه برای جلوگیری از آلوده‌شدن سدچراغ ویس شد.

صدورذ مجوز بهره‌برداری از طلای قلقله سقز بعد از ۸ سال

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان هم با تقدیر از تلاش‌های فرمانداری سقز برای برگزاری کارگروه استانی مخاطرات زیست‌محیطی در این شهرستان عنوان کرد: بایستی در ۴ مقوله پیشگیری، آمادگی، مقابله و بازتوانی تلاش کنیم.

فریبا رضایی با اشاره به دغدغه‌های نظارتی این سازمان عنوان کرد: مجوز زیست‌محیطی بهره‌برداری از طلای قُلقُله سقز بعد از ۸ سال و با تغییرات اساسی مورد موافقت واقع شد تا جایی که مکان‌یابی احدث کارخانه فرآوری از بالا دست به پایین دست تغییر یافت.

وی عنوان کرد: در راستای توجه به مطالبات زیست محیطی مردم باید به جلوگیری از ورود فاضلاب و فضولات حیوانی ۱۹ روستا به سد چراغ ویس، در نظرگرفتن حقابه زیست‌محیطی برای جلوگیری از تلف‌شدن ماهیان بومی به جد مورد توجه واقع شود.

معاون بهره‌برداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب استان کردستان هم اظهار داشت: کاهش ۳۵ درصدی بارش‌ها، کاهش ذخیره آب سدها، خشک شدن تقریبی سدهای بانه و عباس آباد این شهر و برخی شهرها، کاهش روان آب ها،، رانش چاه‌های آب در دهگلان، نیاز به حفر چاه‌های عمیق در برخی از شهرها برای تامین آب مردم، کاهش ذخیره سدها، افزایش رشد جلبک‌ها از مشکلات حوزه تامین آب در استان کردستان است.

محمد فرهاد،  کمبود اعتبارات و عدم تناسب آن در مقابل حجم پروژه‌ها را مشکلی جدی برشمرد و اضافه کرد: ورود فضولات حیوانی از عوامل اصلی مشکل تغذیه‌گرایی در سد چراغ ویس است که اداراتی چون جهاد و دهیاری‌ها بایستی برای ساماندهی فضولات حیوانی چاره‌اندیشی کنند.

فرهاد همچنین عنوان کرد: برای جمع‌آوری فضولات و تصفیه فاضلاب ۱۴ روستای اولویت دار بالا دست سد چراغ ویس بیش از ۶۷ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

وی بر تامین اعتبار جهت ساخت مخزن ۲۴ هزار مترمکعبی ذخیره آب و ارتقای تصفیه‌خانه فاضلاب سقز هم تاکید کرد.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای کردستان هم بر آبگیری کامل سد چراغ‌ویس و پایدار کردن اعتبارات این سد تا تکمیل نهایی آن تاکید کرد.

عرفان مومن‌پور تصریح کرد: تا آبگیری نهایی سد چراغ ویس، نباید سد شهید کاظمی برای استفاده از آب آشامیدنی شهرستان سقز از مدار خارج شود.

مدیرکل پدافند غیرعامل استان کردستان هم صیانت از سلامت مردم را از اهداف پدافند غیرعامل برشمرد و تصریح کرد: مدیران باید با دید پدافند غیرعامل مسائل تهدیدکننده حوزه زیست‌محیطی را رصد کنند.

محمد محمدرضایی با اشاره به مشکلات ناشی از کمبود آب بر عدم استفاده از آب شرب برای ساخت و ساز، نظارت بر مصرف آب، توجه به آموزش و فرهنگ‌سازی و برخورد با آلوده کنندگان منابع آبی، رهاسازی ماهیان در سد چراغ ویس برای پاکسازی منابع آبی و توجه به الگوی کشت برای کشت‌های کم آب تاکید کرد.

راغب الفت مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری کردستان نیز از اعلام آمادگی دهیاری‌ها و همچنین بخش خصوصی برای توکید کود ورمی کمپوست از فضولات حیوانی خبر داد و افزود: بایستی برای دهیاری‌های روستاهای بال دست سد چراغ ویس سقز اعتبارات ویژه جذب کرد و بخش خصوصی هم توان مالی و بانکی جهت اجرای پروژه داشته باشد.

بهروز اخوان، سرپرست معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم با بیان اینکه سلامت آب از همه چیز مهم‌تر است از تشدید نظارت بر منابع آبی خبر داد.

کیوان عبدخدا، رئیس شورای اسلامی بخش مرکزی هم با بیان اینکه جمع‌آوری فضولات حیوانی توسط دهیاری‌ها هم امکان‌پذیر است بر اختصاص اعتبارات ویژه به دهیاری‌های ۱۹ روستای بالادست تاکید کرد.

اهمیت ایمنی آب، تدوین بانک اطلاعات در حوزه کیفیت آب، چالش‌های مدیریت کیفی و زیست‌محیطی در حوضه‌های آبریز از دیگر مواردی بود که پیرامون آن بحث و بررسی شد.

انتهای پیام/۲۳۳۰/۷۴


admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

راهنمای حرفه‌ای برای رزرو بلیط در فصل‌های شلوغ سفر

سفر می‌تواند تاثیرات مثبتی بر کاهش استرس و فشارهای روانی داشته باشد، روابط اجتماعی را…

1 هفته ago

بهترین زمان برای سفر به شهرهای جنوبی کشور!

جنوب ایران، با زیبایی‌های منحصربه‌فردش، همیشه یکی از محبوب‌ترین مقاصد گردشگری در میان علاقه‌مندان به…

2 هفته ago

چرا گیربکس چینی؟ بررسی مزایا و معایب نسبت به برندهای دیگر

گیربکس‌های چینی به دلیل قیمت پایین، دسترسی آسان و تنوع بالا مورد توجه قرار گرفته‌اند…

2 ماه ago

لیستی از هتل های محبوب سنگاپور از نگاه بوکینگ

شاید برای شما جالب باشد که بدانید سنگاپور جزو کشور هایی می‌ باشد که با…

2 ماه ago

فرق میسلار واتر و تونر

پاک نکردن آرایش، میتونه آسب های متعددی به پوستت بزنه، اولین و مهم ترین آسیب…

2 ماه ago

نیکزاد: تأثیر ۶۰ درصدی معدل در کنکور مطالبه متخصصان بود

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تأثیرگذاری ۶۰ درصد معدل در کنکور، درخواست و مطالبه…

3 ماه ago