به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری برگزیده های ایران، در روزهای گذشته و به دنبال حواشی اعزام تیمی در رشته مویتای به مسابقاتی در ازبکستان، شاهد عدم قبول مسئولیت از سوی دو تشکیلات موازی این رشته ورزشی بودیم. اتفاقی که بار دیگر لزوم نیاز ورود جدی وزارت ورزش و جوانان برای ساماندهی برخی رشتههایی که سرنوشت اداره آنها همچنان نامشخص، بلاتکلیف یا دارای فعالیت موازی است، را نشان میدهد.
جوجیتسو یکی از رشتههایی است که در سالهای اخیر شاهد فعالیت سبکهای مختلف در آن بودیم و با وجود تلاش مسئولان وزارت ورزش و جوانان به نظر میرسد هنوز فعالیتهای موازی در آن ادامهدار است. سیدمحمد پولادگر معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان آذر ماه سال ۱۴۰۱ در نامهای (شماره یک) به یوسف بهتری رئیس فدراسیون انجمنهای ورزشهای رزمی خواستار فعالیت تمام سبکهای رشته ورزشی جوجیتسو زیر نظر انجمن جوجیتسو JJIF و در قالب فدراسیون انجمنهای ورزشی شد.
پس از این نامه، یوسف بهتری اسفندماه سال گذشته در نامهای (شماره ۲) از اطلاع رسانی دستورالعمل وزارت ورزش و جوانان به سبکهای کامبت جوجیتسو، جوجیتسو bjj و کوبودو اسپرت جوجیتسو خبر داد و اعلام کرد که از تاریخ ۱۴ اسفندماه ۱۴۰۱ دیگر فدراسیون انجمنهای ورزشهای رزمی مسئولیتی در قبال این سبکها ندارد. با این وجود، یوسف بهتری ۱۹ فروردین ماه سال جاری در حکمی امیر همسایه را تا پایان امسال در سمت رئیس کمیته جوجیتسو برزیلی BJJ و کوبودو ابقا کرد تا مشخص شود که در عمل همچنان فدراسیون انجمنهای ورزشهای رزمی در قبال جوجیتسو برزیلی خود را مسئول میداند.
از طرفی با وجود دستور معاونت قهرمانی وزارت ورزش و جوانان و اعلام عدم مسئولیت فدراسیونهای انجمنهای ورزشهای رزمی در قبال سبکهای جوجیتسو، در این مدت جوجیتسو برزیلی زیر نظر این فدراسیون به مسابقاتی اعزام شد. این اتفاق با مجوز شورای برون مرزی وزارت ورزش و جوانان صورت گرفت تا اثبات شود عزمی در وزارت ورزش برای ساماندهی این سبک وجود ندارد یا شاید اختلافاتی میان معاونتهای مختلف این وزارتخانه در این زمینه وجود دارد.
نکته جالب اینکه همچنان این روند متوقف نشده و در جدیدترین اتفاق در تیرماه سال جاری مسئولان فدراسیون انجمنهای ورزشهای رزمی برای حضور جوجیتسو برزیلی در مسابقات کاپ اروپا درخواست مجوز کردند که آرش فرهادیان دبیر شورای برون مرزی ۱۸ تیرماه با ارسال نامهای (شماره ۳) به یوسف بهتری از موافقت با این درخواست خبر داد. اتفاقی که باعث خواهد شد اقتدار این وزارتخانه زیر سؤال برود و عدم احترام و توجه به دستورالعملها را نشان میدهد. شاید این احتمال هم وجود داشته باشد که هنوز برخی مسئولان وزارت ورزش و جوانان متوجه تفاوت انجمنهای مختلف جوجیتسو نشدند و در این شرایط با هر درخواستی برای اعزام جوجیتسو بدون توجه به اینکه فعالیت آن در قالب متولی این رشته است یا نه، موافقت میکنند.
این تناقض رفتاری و تصمیمگیری جایی جالبتر میشود که مرتضی فلاح مدیرکل دفتر حقوقی و املاک وزارت ورزش و جوانان ۵ شهریور ماه سال جاری در نامهای به محمد علیپور سرپرست فدراسیون انجمنهای ورزشی خواستار جلوگیری از فعالیتهای باشگاه فاقد مجوز در رشته جوجیتسو شده و فعالیت در این رشته را صرفاً برای مالک یا نماینده قانونی آن که انجمن جوجیتسو JJIF است، مجاز میداند. نامهای که هم راستا با نامه ابتدایی معاونت قهرمانی این وزارتخانه است، اما همچنان ابهامات تصمیمات شورای برون مرزی را بیشتر میکند.
/