به گزارش خبرنگار برگزیده کرمانشاه، شهرام کرمی ظهر امروز در نشست بررسی نقش منفی سازمانهای بین المللی در دفاع مقدس و ابعاد حقوقی جنگ تحمیلی، اظهار کرد: هنگام وقوع جنگ تحمیلی علیه ایران جهان در ۲ بلوک شرقی و غربی بود.
وی افزود: اما برای نخستین بار بعد از جنگ جهانی دوم مناقشهای صورت گرفت که یک طرف درگیر را همه (شرق و غرب) حمایت کرده و در مقابل طرف دیگر قرار گرفتند و آن جنگ تحمیلی علیه ایران اسلامی بود.
رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه تصریح کرد: جنگ را عنایت خداوند، رهبری امام خمینی (ره) و خون پاکترین جوانان این مملکت اداره کرد و یک وجب از این خاک به بیگانه داده نشد.
وی با اشاره به وظایف سازمانهای بینالمللی تصریح کرد: بعد از جنگ جهانی اول و تأسیس جامعه ملل در سال ۱۹۱۴، تا آغاز جنگ جهانی دوم اقدامات ضعیفی در سطح بینالملل انجام شد اما به هیچ وجه اهداف اولیه خود که دفاع از صلح و حقوق بشر است را محقق نکرد.
این مقام مسئول گفت: تا آغاز جنگ جهانی دوم و انحلال جامعه ملل و پس از پیروزی متفقین و تشکیل سازمان ملل متحد امروزی، قواعد را طوری چیدند که دست برتر خودشان باشند.
وی اذعان کرد: سازمان ملل که وظیفه اصلی آن حمایت از صلح بینالملل است اوایل جنگ تحمیلی علیه ایران را به سکوت گذراند و سپس آنچه این سازمان را ترغیب به تعدیل مواضع خود کرد خون شهدا، پیروزی و دست برتر رزمندگان ایران بود.
کرمی ادامه داد: در برههای از زمان فهمیدند ایران با وجود جوانان و رزمندگان شکست ناپذیر است و تا حدودی به خواستههای ایران در آن برهه تن دادند.
وی خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۶۷ پس از هشت سال امام خمینی (ع) دستور به پذیرش قطعنامه داده و آتش بس اعلام کردند و بعد از پایان جنگ در سال ۱۳۶۸ دبیرکل وقت سازمان ملل در روزهای پایانی فعالیتش، آغازگر این جنگ را عراق اعلام کرد.
کرمی افزود: اما به دلایل حقوقی و سیاسی نتوانستهایم پیگیر حقوق از دست رفته خود از باب خسارات بسیار سنگینی که به کشور وارد شده، باشیم و احقاق حقوق ملت ایران از حزب بعث و عراق معطل مانده است.
وی با بیان اینکه گاهی تعلل هایی از پیگیری حقوق از نهادهای بینالمللی صورت گرفته، تشریح کرد: همچنان که معتقدیم نظام غرب علیه ایران است اما باید بپذیریم گاهی اوقات کوتاهی و عدم اطلاع و تسلط کافی ما سبب از دست رفتن حقوقمان شده است.
رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه تأکید کرد: در دادگاههای بینالملی لاهه و تشکیل دادگاه علیه جنایات جنگی هم موفق نبودیم در حالی که مصادیق جنایات جنگی را بسیار داشتیم لذا باید خود را به لحاظ علمی و حقوقی آماده کرده و در سطح بینالمللی احقاق حق میکردیم.
وی با اشاره به جنایات منافقین علیه ایران اسلامی، ابراز کرد: منافقین از سال ۱۳۶۰، ۱۷ هزار ترور انجام دادند اما هنوز پروندهای در راستای محکومیت آنها در سطح تراز بینالمللی نداریم.
کرمی تأکید کرد: در بعضی مراحل هم موفق عمل کرده و توانستیم احقاق حق کنیم مانند قضیه انگلیس و پرداخت خون بهای تانک ها اما در مسائل بسیار مهم عقب هستیم.