Categories: فرهنگ و هنر

عزیز شبانی درگذشت

عزیز شبانی درگذشت

به گزارش خبرگزاری برگزیده، محمد ولی‌زاده، روزنامه‌نگار، نویسنده و از نزدیکان این شاعر با اعلام این خبر به ایسنا گفت: دکتر شبانی در دو سه دو سال اخیر به بیماری سرطان پروستات مبتلا بود و در این مدت، بارها در بیمارستان نمازی شیراز بستری و تحت معالجه قرار گرفت. با این‌که در دوره‌ای وضعیت ایشان رو به بهبودی گذاشت و از روحیه‌ای خوب هم برخوردار شد، اما متاسفانه در دو هفته‌ی گذشته، با پیشرفت بیماری، تغییر داروها اثربخش نبود و منجر به سکته‌ی مغزی ایشان شد و بامداد امروز (دوشنبه) ۷ خردادماه، در زادگاهش فیروزآباد فارس درگذشت.

وی یادآور شد: دکتر شبانی، متولد ۲۹ بهمن‌ماه ۱۳۳۱ در فیروزآبادِ فارس بود و پس از گذراندن تحصیلات ابتدایی و متوسطه در زادگاهش، وارد دانشگاه شد و تحصیلات عالی و تکمیلی خود را با نوشتن رساله‌ی «مهم‌ترین عوامل تأویل‌پذیری شعر حافظ» در دوره دکتری (در دانشگاه شیراز و با راهنمایی استاد دکتر منصور رستگار فسایی) با درجه‌ی عالی به پایان رساند. دکتر شبانی شاگرد اول دوره‌ی دکتری بود و آن را با معدل ۱۹/۱۹ گذرانده است.

ولی‌زاده همچنین گفت: دکتر شبانی سال‌ها دبیر دبیرستان‌های فیروزآباد، شیراز و مدرس دانشگاه و دانشسراهای تربیت معلم بود و طی این سال‌ها به عنوان مدرس (استادیار مدعو) در دانشگاه‌های شیراز تدریس می‌کرد و در همین شهر روزگار می‌گذراند. دکتر شبانی شاگردان بسیاری را طی چند نسل تربیت کرد که هر کدام صاحب نام و آوازه‌ای هستند و خاطرات فراوانی از ایشان و شیوه‌ی منحصربه‌فرد تدریس‌شان دارند.

این روزنامه‌نگار درخصوص آثار منتشرشده‌ی دکتر شبانی با این‌که طی دهه‌های گذشته اشعار و مقالات پژوهشی بسیاری از ایشان در روزنامه‌ها و مجلات کشور به‌چاپ رسیده و بسیاری هم به سفارش خود من در نشریات و روزنامه‌هایی که مشغول به کار بوده‌ام نوشته‌اند، در عین حال یادآور شد: اما هیچ‌وقت تن به چاپ آن‌ها در قالب کتاب نمی‌داد. اصرار و پی‌گیری‌ام برای انتشار آثار به شکل کتاب باعث شد که نخستین کتابشان را با نام «از بوف کوری‌ها و…» (مجموعه‌ی رباعی) در سال ۱۴۰۱ از سوی انتشارات بامداد نو منتشر کنم که در کمتر از یک سال به چاپ دوم رسید. دومین کتابشان هم که برگزیده‌ی غزل‌هایشان بود، با نام «آهِ آهو» در مهرماه ۱۴۰۲ منتشر کردم. درگیر جمع‌وجورکردن و انتخاب مجموعه شعرهای سپید و گزیده‌ای از مجموعه‌مقالاتشان بودیم و قصد داشتیم آن‌ها را هم به‌مرور و در ادامه‌ی دو کتاب قبلی منتشر کنیم که متاسفانه پیشرفت بیماری این مجال را از ما و ادبیات امروز گرفت.

ولی‌زاده در پایان گفت: دانش و معلومات وسیع در ادبیات کهن فارسی و همچنین احاطه‌ی کامل بر ادبیات معاصر ایران و جهان، به‌خصوص جریان‌های نوین شعر و داستان، از دکتر عزیز شبانی استادی صاحب‌نظر و کم‌نظیر ساخته بود که همیشه مرجع دوستداران و علاقه‌مندان به ادبیات بود. ادبیات امروز و جامعه‌ی دانشگاهی فارس، استادی توانا و جامع‌الاطراف را از دست داد که به جرات می‌توان گفت جای ایشان حالاحالاها پر نخواهد شد.

۵۷۵۷

برگزیده های ایران

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

چرا گیربکس چینی؟ بررسی مزایا و معایب نسبت به برندهای دیگر

گیربکس‌های چینی به دلیل قیمت پایین، دسترسی آسان و تنوع بالا مورد توجه قرار گرفته‌اند…

3 هفته ago

لیستی از هتل های محبوب سنگاپور از نگاه بوکینگ

شاید برای شما جالب باشد که بدانید سنگاپور جزو کشور هایی می‌ باشد که با…

4 هفته ago

فرق میسلار واتر و تونر

پاک نکردن آرایش، میتونه آسب های متعددی به پوستت بزنه، اولین و مهم ترین آسیب…

1 ماه ago

نیکزاد: تأثیر ۶۰ درصدی معدل در کنکور مطالبه متخصصان بود

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تأثیرگذاری ۶۰ درصد معدل در کنکور، درخواست و مطالبه…

1 ماه ago

تدارک ویژه رادیو برای سالروز میلاد حضرت امام حسن عسکری (ع)

شبکه‌های مختلف رادیویی در آستانه فرا رسیدن سالروز میلاد حضرت امام حسن عسکری (ع) برنامه‌های…

1 ماه ago

سقوط ۲ پله‌ای تیم ملی فوتسال در رده‌بندی جدید فیفا

تیم‌های ملی فوتسال مردان و بانوان ایران در رده‌بندی جدید فیفا دچار تنزل رتبه شدند.

1 ماه ago