Categories: اجتماعی

علائم گوارشی کرونا / اختلالات گوارشی طولانی مدت را جدی بگیریم

محمود اسحاق حسینی فوق تخصص گوارش و کبد در گفت وگو با خبرنگار سلامت برگزیده های ایران، برگزیده های ایران درباره کرونا و تاثیر آن بر سیستم گوارشی بدن گفت: کرونا می تواند عوارض گوارشی را به صورت اسهال، درد شکمی ، تهوع و استفراغ ایجاد کند. برخی افراد که پیش زمینه مشکلات گوارشی داشته اند را تحریک کرده و بیشتر کند. افرادی که مشکوک به گاستریت هستند حتما باید آندوسکوپی شوند.

وی گفت: نفخ و دفع گاز علت های فراوانی دارد. هواخوردن در هنگام نوشیدن آب و شربت، خوردن غذاهای نفاخ مثل حبوبات و بیش از حد بودن باکتری های معده می تواند موجب نفخ زیاد شود. سنین بالای ۵۰ سال باید برای درمان به پزشک مراجعه کنند ولی افراد کم سن و سال‌تر با رعایت دستورات پیشگیرانه و ورزش دیگر نیازی به دارو نخواهند داشت.

وی درباره افرادی که اسید بالای معده و ریفلاکس دارند گفت: PH معده حدود ۳ تا ۵ است و اسید برای آن ضرری ندارد. زمانیکه اسید بالا بیاید مری را می‌سوزاند و حتی می تواند با ورود به دهان زبان را بسوزاند و موجب تنگی نفس شود. برای کاهش اسید معده می توان از داروهایی همچون امپرازول و پنتوپرازول و لانزوپرازول استفاده کرد و یا با کاهش استفاده از مواد غذایی  همچون شکلات و قهوه، سیر و پیاز خام و ترشیجات و ادویه جات و یا مواد غذایی و داروهایی که موجب افزایش اسید معده می شود به بهبود نفخ و درد معده و کاهش اسید کمک کرد.

اسحاق حسینی تاکید کرد: فتق بین مری و معده باید ترمیم شود و اگر ترمیم نشود این وضعیت ادامه خواهد داشت.

فوق تخصص گوارش و کبد کشورمان در راهنمایی برای کنترل سوزش سر معده گفت : سوزش و درد نشانه اسید بالای معده و ریفلاکس است. حدود ۲۵ درصد افراد جامعه گرفتار ریفلاکس هستند. افرادی که در مدت طولانی دارو می خورند اما همچنان روند بهبودی نداشته اند باید آندوسکوپی شوند تا آثار احتمالی سوء اسید در مری مشاهده شود. ضمن اینکه بافت معده می تواند در مری کاشته شود و هر بافت نابجا می تواند موجب سرطان گردد.

وی تاکید کرد: استرس می تواند ریفلاکس را تشدید کند. برخی داروها می توانند علامت را کم کنند اما بیماری باید پیگیری شود تا راه درمانی مناسبی برای آن انجام شود.

اسحاق حسینی خاطرنشان کرد: برخی در هنگام غذاخوردن احساس می کنند گلویشان گیر می کند و درد زیادی دارد اگر این احساس گهگاه باشد و با خوردن مواد غذایی همچون گوشت همراه باشد ممکن است حلقه ای در گلو باشد که باید با عکس و آندوسکوپی آن را دید و در صورت مشاهده با عمل جراحی حلقه  را برداشت.

وی یادآور شد: افزایش اسید با تهوع همراه است. در فصول سرد باید شکم را بپوشانیم و در معرض هوای سرد قرار نگیریم افرادی که سندروم روده تحریک پذیر دارند حتما باید به این امر توجه کنند. 


admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

راهنمای حرفه‌ای برای رزرو بلیط در فصل‌های شلوغ سفر

سفر می‌تواند تاثیرات مثبتی بر کاهش استرس و فشارهای روانی داشته باشد، روابط اجتماعی را…

1 ماه ago

بهترین زمان برای سفر به شهرهای جنوبی کشور!

جنوب ایران، با زیبایی‌های منحصربه‌فردش، همیشه یکی از محبوب‌ترین مقاصد گردشگری در میان علاقه‌مندان به…

2 ماه ago

چرا گیربکس چینی؟ بررسی مزایا و معایب نسبت به برندهای دیگر

گیربکس‌های چینی به دلیل قیمت پایین، دسترسی آسان و تنوع بالا مورد توجه قرار گرفته‌اند…

3 ماه ago

لیستی از هتل های محبوب سنگاپور از نگاه بوکینگ

شاید برای شما جالب باشد که بدانید سنگاپور جزو کشور هایی می‌ باشد که با…

3 ماه ago

فرق میسلار واتر و تونر

پاک نکردن آرایش، میتونه آسب های متعددی به پوستت بزنه، اولین و مهم ترین آسیب…

4 ماه ago

نیکزاد: تأثیر ۶۰ درصدی معدل در کنکور مطالبه متخصصان بود

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تأثیرگذاری ۶۰ درصد معدل در کنکور، درخواست و مطالبه…

4 ماه ago