عملکرد آبی آذربایجان‌شرقی بسیار پایین می‌باشد

به گزارش برگزیده های ایران از تبریز، اکبر فتحی در جلسه نظام نوین ترویج ضمن تقدیر از فعالیت ۷۵ مرکز خدمات غیردولتی کشاورزی  اظهار داشت: ما مجبوریم خود را با شرایط زمان وفق دهیم، در این راستا اگر به مرور ترویج و آموزش در طول دوره فلاحت پرداخته شود، روند پرنشیب و فراز آن تا رسیدن به زمان حاضر را مشاهده خواهیم کرد.

وی، به دوره زمانی حضور و رفت و آمد گروه‌های ترویجی در روستاها و اهتمام ایشان به مسائل ترویجی براساس امکانات روستاها و موفقیت‌های ایشان در زمان خود و سپس توسعه مراکز ترویج کشاورزی در دهستان‌ها و مراکز بخش‌ها که نشان از اهمیت بخش کشاورزی داشت و نشان می‌داد، اشاره کرد و گفت: آنها نشان داد تا چه حد حضور کارشناسان در کنار کشاورزان می‌تواند در توسعه بخش کشاورزی موثر باشد و به ارتقاء بهره‌وری بیانجامد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یادآور شد: شرکت‌های سهامی زراعی، تعاونی‌های تولید، شرکت‌های خدماتی فنی و مشاوره‌ای، مراکز خدمات جهاد کشاورزی و در نهایت مراکز خدمات غیردولتی به ایفای نقش در مزارع و واحدهای تولیدی در امر آموزش و ترویج پرداخته‌اند.

فتحی همچنین تصمیمات اتخاذ شده نسبت به اقتضائات زمان را متفاوت دانست و ادامه داد: در واقع این‌ها استراتژی‌های متفاوت جهت رسیدن به هدف واحد افزایش آگاهی کشاورزان در راستای ارتقاء بهره‌وری عوامل و نهاده‌های تولید ارزیابی می‌گردد.

وی ورود مراکز خدمات غیردولتی کشاورزی را مبارک دانست و گفت: نباید بین مراکز دولتی و غیردولتی فاصله‌ای قائل گردیم زیرا تلاش همه در راستای افزایش بهره.وری و بهبود وضعیت معیشت کشاورزان و در نهایت تامین امنیت غذایی جامعه می‌باشد.

فتحی بر یاری رساندن و همکاری با تمام تشکل‌ها و نهادهایی که به این امر اهتمام می ورزند، تاکید کرد و با اشاره به توانایی موفقیت بیشتر مراکز خدمات غیردولتی در مقایسه با مراکز دولتی تصریح کرد: علت این امر در این واقعیت نهفته است که منافع این مراکز با فعالیت‌هایشان گره خورده است زیرا به ازای فعالیتی که انجام می‌دهند، درآمد خواهند داشت.

فتحی متذکر شد: ما محکوم به این امر نیستیم که همواره در مورد مراحل کاشت، داشت و برداشت با کشاورزان صحبت کنیم بلکه باید نسبت به مشکلات حال حاضر بخش کشاورزی و وضعیت کلی بخش کشاورزی استان اشراف داشته و بر مبنای آن به کشف نقاط قوت و ضعف و فرصت و تهدیدهای بخش کشاورزی در نقاط مختلف استان نائل گردیم پس از این مرحله است که می‌توان ادعا کرد،  برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته علمی و خارج از روش‌های سنتی گذشته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه تغییر شرایط اقلیمی ما را مجبور به اتخاذ روش‌های علمی و جدیدتر می‌کند و ظرفیت منطقه به عنوان نقشه راهی در نظر گرفته می‌شود که بر مبنای آن باید برنامه‌ریزی صورت گیرد.

فتحی اذعان  داشت: با توجه به آمار سطح زیر کشت آبی، استان آذربایجان‌شرقی رتبه ۱۱ را در کشور به خود اختصاص داده است و با توجه به اینکه این اراضی جزو اراضی آبی محض نمی‌باشد، بنابراین طبیعتاً متوسط عملکرد آنها از اراضی آبی پایین‌تر می‌باشد و این در حالی است که متوسط عملکرد آبی استان بسیار پایین می‌باشد که در این راستا تحلیل واقعی صورت نگرفته است.

وی ابراز کرد: در بررسی دقیق‌تر۳۰۰ هزار هکتار اراضی کشت آبی متوجه می‌شویم که حدود ۲۰۰ هزار هکتار آن اکثراً در حوزه شهرستان تبریز واقع شده است از وضعیت کشت آبی خارج شده و فقط آبیاری تکمیلی می‌تواند داشته باشد و این در حالی است که همچنان ارقام آبی در اراضی کشت می‌شود.

فتحی همچنین در ادامه افزود: اگر ارقام متناسب با کشت دیم در این اراضی کشت گردد به ویژه در مورد گندم می‌توان گفت، میزان عملکرد تا حد بسیار زیادی افزایش خواهد یافت، بررسی و کشف و اقدام در مورد چنین مسائلی است که می‌تواند کمک‌کننده بوده و به ایجاد اعتماد و امیدواری در بین کشاورزان منجر گردد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان، گفت: نیازمندی دیگری که حوزه ترویج ایجاب می‌نماید، حرکت به سمت کشاورزی قراردادی  و تغییر الگوی کشت در راستای تنظیم بازار است، بنابراین این استراتژی‌ها باید در سرلوحه فعالیت‌ها قرار گیرد که مراکز خدمات غیردولتی با دستی بازتر می‌توانند به انعقاد قرارداد با کشاورزان بپردازند.

وی ادامه داد: سنددار کردن اراضی کشاورزی موضوع مهم دیگری است که سنگ بنای اولیه برای توسعه سرمایه‌گذاری به شمار می‌آید، در حال حاضر که چنین فرصتی فراهم شده است و کشاورزان باید مورد راهنمایی قرار گیرند که به این سمت حرکت کنند.

فتحی با تاکید بر این امر که مراکز خدمات غیردولتی کشاورزی جزو مجموعه وزارت جهادکشاورزی تعریف شده‌اند، گفت: نگرش به این مراکز باید دقیقا همانند نگرش به مراکز دولتی باشد و اگر طرح الگویی در زیربخش‌های مختلف داشته باشیم، باید اولویت مزارع طرف قرارداد با این مراکز باشد.

وی، در ارتباط با فراهم نمودن تسهیلات برای مکانیزاسیون نیز ابراز داشت: نه تنها این مراکز برای اخذ تسهیلات مکانیزاسیون هیچ محدودیت یا موانعی ندارند بلکه باید برای تجهیز آنها تلاش شود تا بتوانند خدمات موثرتری ارائه نمایند.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان در ارتباط با صدور مجوز نهاده‌های کشاورزی و تحویل ادوات الگویی به مراکز خدمات غیردولتی یادآور شد: این مراکز می‌توانند به عنوان کارگزار و مراکز دارای اهلیت به این امور بپردازند.

وی با بیان اینکه رویکرد سازمان در خصوص این مراکز استفاده حداکثری از ظرفیت آنها و توسعه آنها در تمام دهستان‌هاست که بتوانند برابر تعرفه مصوب ارائه خدمت کنند، ادامه داد: این مراکز هم فعالیت‌های تصدیگری واگذار شده را انجام می‌دهند و هم در قالب قرارداد با کشاورزان حوزه عمل خود، تحت عنوان سهم‌بری دانش از تولید در راستای افزایش بهره‌وری از عوامل تولید، افزایش عملکرد در واحد تولیدی فعالیت می‌کنند و یقیناً این نوع قراردادها در افزایش اعتماد کشاورزان به علوم مهندسی کشاورزی بسیار موثر می‌باشد، انتظار این است بخش دولتی از ظرفیت این مراکز استفاده حداکثری را بکنند.

انتهای پیام/۶۰۰۳۴/س


admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

راهنمای حرفه‌ای برای رزرو بلیط در فصل‌های شلوغ سفر

سفر می‌تواند تاثیرات مثبتی بر کاهش استرس و فشارهای روانی داشته باشد، روابط اجتماعی را…

1 ماه ago

بهترین زمان برای سفر به شهرهای جنوبی کشور!

جنوب ایران، با زیبایی‌های منحصربه‌فردش، همیشه یکی از محبوب‌ترین مقاصد گردشگری در میان علاقه‌مندان به…

1 ماه ago

چرا گیربکس چینی؟ بررسی مزایا و معایب نسبت به برندهای دیگر

گیربکس‌های چینی به دلیل قیمت پایین، دسترسی آسان و تنوع بالا مورد توجه قرار گرفته‌اند…

3 ماه ago

لیستی از هتل های محبوب سنگاپور از نگاه بوکینگ

شاید برای شما جالب باشد که بدانید سنگاپور جزو کشور هایی می‌ باشد که با…

3 ماه ago

فرق میسلار واتر و تونر

پاک نکردن آرایش، میتونه آسب های متعددی به پوستت بزنه، اولین و مهم ترین آسیب…

3 ماه ago

نیکزاد: تأثیر ۶۰ درصدی معدل در کنکور مطالبه متخصصان بود

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تأثیرگذاری ۶۰ درصد معدل در کنکور، درخواست و مطالبه…

3 ماه ago