به گزارش روز جمعه برگزیده های ایران از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، سید محسن زهرایی درباره عوارض واکسنهای کووید، افزود: تاکنون حدود ۶۰ هزار مورد عارضه واکسن در سامانه مربوطه ثبت شده که عموما در حد همان عوارض قابل انتظار همچون درد در محل تزریق، کوفتگی بدن، بی حالی و سردرد است که بعد از گذشت ۲ تا سه روز خود به خود رفع میشوند.
وی خاطرنشان کرد: واکسن و واکسیناسیون موثرترین مداخله بهداشتی شناخته شده برای حفظ سلامت افراد و جلوگیری از مرگ و میر به شمار می رود.
رئیس اداره بیماری های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت با اشاره به اینکه فرایند تولید واکسن های کووید تحت پروتکل های پیچیده و کاملا علمی است، اظهار داشت: ایمنیزایی و بیخطری واکسنها در فازهای یک، دو و سه بررسی میشوند؛ بر همین اساس از سلامت واکسنی که مجوز مصرف برای عموم جامعه را دریافت میکند، اطمینان خاطر داریم.
زهرایی اضافه کرد: همچنین در مرحله مصرف هم با نظام مراقبتی که وجود دارد عوارض احتمالی واکسنها رصد میشود و برای آنکه گزارش دقیقی داشته باشیم، یک سامانه برای تلفن همراه هم در سایت www.salamat.gov.ir راهاندازی شد و افراد میتوانند در صورتی که در پی تزریق واکسن دچار عارضهای شدند، در این سامانه ثبت کنند.
رییس اداره بیماری های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت گفت: تاکنون حدود ۹۷ میلیون دز واکسن در کشور تزریق شده است.
به گزارش برگزیده های ایران، تاکنون ۵۵ میلیون و ۵۱۱ هزار و ۱۲۸ نفر دُز اول، ۴۱ میلیون و ۶۵۰ هزار و ۲۳۷ نفر دُز دوم و ۳۹۸ هزار و ۸۸۱ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۹۷ میلیون و ۵۶۰ هزار و ۲۴۶ دُز رسیده است.