به گزارش خبرگزاری برگزیده های ایران از دماوند، احمد کریمی، مدیر پروژه تولید واکسن فخرا در مراسم رونمایی از المان شهید فخری زاده در شهر آبسرد اظهار کرد: شهید فخریزاده در بخشهای مختلفی فعالیت داشت که علاوه بر بحثهای هستهای که در آن مشهور بود در بخش زیستی و سلامت کشور نیز فعالیتهای چشمگیری از خود به یادگار گذاشت.
وی افزود: با ورود ویروس کرونا به کشور شهید فخریزاده به تمام مجموعههایی که در اختیار ایشان قرار داشت، دستور مبارزه با این ویروس را صادر کرد.
مدیر پروژه تولید واکسن فخرا گفت: از روز نخست محققان و جوانانی که در مجموعه شهید فخریزاده فعالیت داشتند، کار خود را آغاز کردند و کیتهای تشخیص کرونا و آزمایشگاههای ویژه سطح سه ساخته شد و در اختیار کشور قرار گرفت.
کریمی تصریح کرد: در ادامه کار، شهید فخریزاده بحث ساخت واکسن علیه کرونا را از اسفند ماه سال ۱۳۹۸ دستور دادند و از فروردین ماه سال ۱۳۹۹، نخستین ویروسها در مجموعه و زیر مجموعه های این شهید داده و انبوهسازی شد.
وی با بیان اینکه واکسن فخرا که چندی پیش مجوز تزریق عمومی دریافت کرد، حاصل مدیریت، تدبیر و آیندهنگری شهید فخری زاده بود، افزود: از سختترین پلتفرمها، واکسن ویروس کشته شده است که نیاز به امکانات خاص دارد و با این امکانات خاص کار کشت ویروس باید انجام گردد؛ بعد از آمادهسازی ساخت واکسن، مراحل کنترل کیفی و آزمایشهای اولیه حیوانی انجام شد و پرونده آن به سازمان غذا و دارو رفت.
کریمی ادامه داد: در شهریور ماه ۱۳۹۹ به همراه شهید فخریزاده به حضور وزیر بهداشت و درمان رسیدیم و در آن نشست واکسن ارائه شد؛ نمکی، وزیر وقت بهداشت و درمان گفت که این واکسن اولین پلتفرم کشته شده است که در کشور عرضه میشود و معتقد است که این نوع واکسن میتواند کارایی لازم را داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: بعد از آن کارها به شدت ادامه پیدا کرد و شهید فخریزاده هر هفته پیگیر تولید واکسن بود و اصرار داشت که نمونه اولیه روی این شهید تزریق شود.
مدیر پروژه تولید واکسن فخرا اضافه کرد: پس از شهادت شهید فخری زاده تولید واکسن با قوت بیشتری ادامه پیدا کرد و به مرحله انسانی رسیدیم و اولین واکسن بر روی فرزند این شهید بزرگوار تزریق شد.
انتهای پیام/۶۷۰۱۵/ ق