به گزارش برگزیده های ایران از کرمان، فریدون فعالی ضمن گرامیداشت ۵ دیماه سالروز زلزله دلخراش بم اظهار کرد: در حال حاضرکارگاههای ادواری مرمتی شامل خانه میراکبر، اصطبل حکومتی، برج جنوبشرقی اصطبل (برج بیدار باش)، حصار حاکمنشین، یخدان و امامزاده سیدعبدالله و همچنین کارگاه تولید خشت و ایجاد کمپ اقامتی، انبار و واحد نقلیه فعال است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان به تدوین طرح مطالعاتی ایجاد زیرساختهای گردشگری ارگ تاریخی بم اشاره کرد و افزود: خوشبختانه فاز اول عملیاتی این طرح به همراه پروژه نورپردازی ارگ تاریخی تا پایان سالجاری اجرا میشود.
وی از آمادهسازی و تهیه طرحهای مرمتی زورخانه و خانه یهودیهای ارگ بم خبر داد و بیان کرد: پروندههای ثبتی آثار محدوده منظر فرهنگی بم نیز در دست تکمیل است.
فعالی تاکید کرد: در طول یک و نیم سال گذشته فعالیتهای مرمتی مختلفی همچون مرمت کامل مجموعه برج کلاه فرهنگی (برج دیدهبانی اصلی)، خانه سیستانی، عمارت دروازه دوم و برج فرمانده قشون انجام شده است.
وی خاطرنشان کرد: در آینده نزدیک موزه مشارکتی تاریخ و باستانشناسی بم تاسیس میشود.
به گزارش فارس، ارگ ۲۵۰۰ ساله بم که بزرگترین بنای خشتی جهان با وسعت ۲۰ هکتار است که پس از زلزله سال ۸۲ بم به شدت خسارت دید ، حدود ۶ ماه بعد از این حادثه ارگ بم در فهرست میراث جهانی در معرض خطر قرار گرفت اما با فعالیتهای مرمتی و اجرای طرحهای پژوهشی که توسط کارشناسان ایرانی و خارجی در ارگ تاریخی بم انجام شد این بنا در سال ۱۳۹۱ از لیست میراث در خطر خارج شد، برخی کارشناسان معتقدند باید بخشهایی از این بنای تاریخی برای آگاهی آیندگان از زلزله مهیب سال ۸۲ در بم دستنخورده باقی بماند.
انتهای پیام/۳۳۸۸/ب