به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری برگزیده های ایران، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در نامهای به آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور، قانون الحاق یک ماده به قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت را ابلاغ کرد.
متن ابلاغیه به شرح ذیل است:
” قانون الحاق یک ماده به قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت
ماده واحده – یک مامده به عنوان ماده(۷۱ مکرر) به قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مصوب ۱۴۰۰.۰۷.۲۴ به شرح زیر الحاق می شود:
ماده ۷۱ مکرر – به منظور رفع موانع دریافت تسهیلات یا امتیازات موضوع این قانون:
الف- محدودیت موضوع بند «ب» ماده(۱۰) قانون خدمت وظیفه عمومی مصوب ۱۳۶۳.۰۷.۲۹ با اصلاحات و الحاقات بعدی، در خصوص متقاضیان تسهیلات موضوع این قانون اعمال نمی شود.
ب- در صورتی که متقاضیان موضوع این قانون دارای بدهی قطعی مالیاتی یا بدهی غیرجاری به بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی یا دارای چک برگشتی حداکثر تا سقف تسهیلات مشمول این قانون باشند، بانکها و موسسات اعتباری مکلفند در صورت درخواست متقاضی، تسهیلات موضوع این قانون را اجرائی و پس از تسویه معادل پنجاه درصد (۵۰%) بدهی مذکور، این تسهیلات را پرداخت نمایند. دستورالعمل اجرائی این بند حداکثر ظرف سه ماه پس از لازم الاجرا شدن آن توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تهیه و ابلاغ می شود.
ج- بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی موظفند پرداخت تسهیلات موضوع این قانون را با رعایت موارد اهم لازم الرعایه به تشخیص هیئت وزیران، نسبت به سایر تکالیف قانونی در اولویت قرار داده و درخصوص مطالبه وثایق و تضامین، با اولویت توثیق حساب یارانه اشخاص یا سایر دارایی های مالی اشخاص از جمله سهام پذیرفته شده در بازار سرمایه عمل نمایند.
قانون فوق مشتمل بر ماده واحده که گزارش آن توسط کمیسیون اقتصادی به صحن علنی تقدیم شده بود، پس از تصویب در جلسه علنی روز سه شنبه مورخ ششم تیرماه یکهزار و چهارصد و دو مجلس، در تاریخ ۱۴۰۲.۰۴.۱۴ به تایید شورای نگهبان رسید.”
به گزارش برگزیده های ایران، هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری اخیر خود گفت: طرح الحاق یک ماده به قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت که با اصلاحاتی ششم تیر ماه به تصویب مجلس رسید، در جلسه ۱۴ تیر شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و با توجه به اصلاحات مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.
سخنگوی شورای نگهبان بیان کرد: یکی از موانع بهرهمندی از تسهیلات ازدواج و فرزندآوری انجام خدمت وظیفه بود که پس از بررسی مصوبه “طرح الحاق یک ماده به قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت” در شورای نگهبان و عدم مغایرت با شرع و قانون اساسی، از این پس افرادی که خدمت وظیفه ندارند هم میتوانند از این تسهیلات استفاده کنند.
انتهایپیام/